ERT Open* Ειδήσεις από την Κρήτη

Παγκρήτιο Δελτίο Ειδήσεων – Δευτέρα

Γ. Γωνιωτάκης:Η νέα φορολογική λαίλαπα είναι βέβαιο ότι θα εξαφανίσει τα αγροτικά στρώματα

Η νέα φορολογική λαίλαπα είναι βέβαιο ότι θα εξαφανίσει τα αγροτικά στρώματα, επισήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Χανίων και στην εκπομπή "Καρφιά και Σχόλια, ο Γιώργος Γωνιωτάκης, μέλος της Διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Εάν εφαρμοστούν τα φορολογικά μέτρα συν τον τετραπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, τότε είναι βέβαιο ότι θα βιώσουμε την ερήμωση και ερημοποίηση της αγροτικής γης, τονίζει ο κ. Γωνιωτάκης.

Ν. Χρυσόγελος: Σε άμεση αναζήτηση μιας διαφορετικής Ελλάδας, μιας διαφορετικής Ευρώπης

Είναι η ώρα της πολιτικής, του κοινωνικού διαλόγου, των αλλαγών σε βάθος που θα έχουν όμως συμφωνηθεί ευρέως και θα είναι κοινωνικά δίκαιες. Είναι η ώρα της πολιτικής συζήτησης και δράσης για τις αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο, η κοινωνική πολιτική και το ασφαλιστικό σύστημα καθώς και το φορολογικό, επεσήμανε στην ΕΡΑ Χανίων και στην εκπομπή «Καρφιά και Σχόλια», ο πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

Εξηγήσεις και αιχμές κατά του «Πρώτου Θέματος» από τη Νάντια Βαλαβάνη

Εξηγήσεις για την υπόθεση ανάληψης του ποσού των 200.000 ευρώ από τη μητέρα της από υποκατάστημα τράπεζας στο Ηράκλειο, λίγο πριν κλείσουν οι τράπεζες, επιχειρεί να δώσει η πρώην υφ. Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Στην ανακοίνωσή της, η κ. Βαλαβάνη, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η μητέρα της διαχειρίζεται ανέκαθεν μόνη της τα οικονομικά της, δεν είχε και δεν έχει, όπως λέει, οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά, δεν συμμετέχει στις τραπεζικές της κινήσεις, δεν είχε καμία απολύτως επικοινωνία με οποιοδήποτε τραπεζικό σε σχέση με αυτές. Παράλληλα αφήνει αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε κοινοβουλευτικά το θέμα, ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης.

Κρητικός ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Ο κρητικής καταγωγής Στέφανος Ξεκαλάκης, είναι ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά. Ο κ. Ξεκαλάκης είναι 40 ετών, πολιτικός μηχανικός και εξελέγη με 84 ψήφους από τα 139 στελέχη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που ψήφισαν.




Στ. Σκορδύλης: Επώδυνη, αλλά αναγκαία η συμφωνία

«Η συμφωνία είναι επώδυνη, τα μέτρα σκληρά, όμως σκληρότερο και αδιαχείριστο θα ήταν το Grexit και η άτακτη χρεωκοπία και κανείς δεν δικαιούται να μη πει την αλήθεια σε τόσο κρίσιμες στιγμές για την χώρα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κρήτης, Στυλιανός Σκορδύλης.

Νεκρός 40χρονο μοτοσικλετιστής στην Ιεράπετρα

Θύμα τροχαίου έπεσε ένας 40χρονος μοτοσικλετιστής στην Ιεράπετρα χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ο 40χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα αυτή να εκτραπεί της πορείας της και να ανατραπεί. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο ίδιος υπέκυψε στα τραύματά του.

Σκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες, σε πυλωτή πολυκατοικίας

Ένα σκάφος τυλίχθηκε χθες στις φλόγες σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Αρώνι Ακρωτηρίου. Επί τόπου έσπευσαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα με αποτέλεσμα να σβήσουν τη φωτιά πριν εξαπλωθεί και προκαλέσει ζημιές στα διαμερίσματα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Πυρκαγιά στους Κουνάβους Ηρακλείου

Άλλη μια πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στους Κουνάβους Ηρακλείου, κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία το βράδυ της Κυριακής. Στο σημείο έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 11 άτομα και ένα πεζοπόρο κλιμάκιο 6 ατόμων οι οποίοι και έθεσαν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Αρκαλοχώρι

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες και στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Πέντε πυροσβέστες με οχήματα έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση. Η φωτιά κατέκαψε χορτολιβαδική έκταση τεσσάρων στρεμμάτων.

Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων: Οι παρεμβάσεις στη Σούδα

Ολοκληρώθηκαν από το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων οι εργασίες ανακατασκευής τμήματος της πλατείας της Σούδας, καθαρισμού-εξωραϊσμού της χερσαίας ζώνης του Επιβατικού και Εμπορικού Λιμένα της Σούδας και καλλωπισμού του πρασίνου εντός και εκτός του λιμένα με στόχο την γενικότερη αναβάθμιση και βελτίωση της εικόνας της περιοχής.

Συμβιβάστηκαν οι Δήμοι Κισάμου και Καντάνου-Σελίνου για τη διαχείριση του Ελαφονησίου

Σε συμβιβασμό προχώρησαν οι δήμοι Κισάμου και Καντάνου-Σελίνου για το θέμα της διαχείρισης των παραλιών στο Ελαφονήσι μετά και το ”τελεσίγραφο” του Ειρηνοδίκη ο οποίος είχε αποφασίσει την αποβολή και των δύο δήμων από την περιοχή, σε περίπτωση που δεν συμφωνούσαν μεταξύ τους.

Προσφορές από την ΑΝΕΚ

22.000 εισιτήρια σε προνομιακές τιμές, σε όλα τα δρομολόγια, από και προς τα Χανιά, προσφέρει το προσεχές διάστημα η ANEK LINES, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέπεια της δέσμευσης της εταιρίας να λειτουργεί με ευαισθησία προς τις πραγματικές ανάγκες των επιβατών, ιδίως στη δύσκολη σημερινή συγκυρία.
Η εταιρεία διαθέτει 11.000 εισιτήρια που θα κοστίζουν μόλις €20 και 11.000 εισιτήρια με 20% έκπτωση, στην οικονομική θέση. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται την ιστοσελίδα www.anek.gr, καθώς και στο τηλ.2821027500.





Γύπας… προσγειώθηκε απρόσκλητος σε γάμο!

Ένα σπάνιο περιστατικό συνέβη σε γάμο στα Ζωνιανά Ρεθύμνου. Ένας μεγάλος γύπας προσγειώθηκε στον χώρο του γλεντιού, αναστατώνοντας και αφήνοντας άφωνους όλους τους καλεσμένους. Οι πιο τολμηροί προσέγγισαν το άγριο πτηνό και μετά από λίγη ώρα του έδεσαν τα πόδια, μέχρι να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές. Ο γύπας βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά του ΕΚΠΑΖ - Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ). - Πηγή: flashnews.gr

Συγκέντρωση έξω από την Εφορία Χανίων

H Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων και Αγροτικοί Σύλλογοι του Νομού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 11 το πρωί στην εφορία Χανίων.

ΠΑΜΕ Χανίων: Συλλαλητήριο την Τετάρτη

Κάλεσμα συμμετοχής σε συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων απευθύνει το ΠΑΜΕ Χανίων. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Νέων Καταστημάτων την ερχόμενη Τετάρτη, 22 Ιουλίου, στις 19:30 το απόγευμα.

Τουρίστες δέχθηκαν επίθεση από σκυλιά!

Επίθεση από δυο σκυλιά δέχθηκαν χθες δυο τουρίστριες που έκαναν βόλτα στην τουριστική περιοχή του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύονται, με τραύματα κυρίως στο πρόσωπο. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από τις δύο παθούσες για το περιστατικό και αναζητούν τους ιδιοκτήτες των σκύλων. - GOODnet.gr

Συλλήψεις «αποκλειστικών» στο Βενιζέλειο

Συνελήφθησαν, στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, τρεις Βούλγαροι, μία 38χρονη, μία 59χρονη κι ένας 31χρονος καθώς και μία 35χρονη Ελληνίδα, για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς. Σε έλεγχο που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, οι συλληφθέντες βρέθηκαν να εργάζονται και να παρέχουν σε ασθενείς υπηρεσίες «αποκλειστικής νοσοκόμας», ενώ δε διέθεταν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών και άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Δεύτερος στον κόσμο ο Αντώνης Τσαπατάκης

Ο Αντώνης Τσαπατάκης εκπροσώπησε την Ελλάδα κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που φιλοξενείται στη Γλασκώβη. Ο Χανιώτης κολυμβητής ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 100μ. πρόσθιο

Ολοκλήρωσε με νίκες ο Ν.Ο.Χ. ΑΝΕΚ LINES

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές (5η, 6η, 7η) για τον Όμιλο Καθόδου της Α2 Εθνικής κατηγορίας στο πόλο, οι οποίες διεξήχθησαν στα Χανιά το σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου. Μετά από πάρα πολύ καιρό μάλιστα, οι Χανιώτες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αγώνες πόλο σε επίπεδο ανδρών, αφού τα τελευταία χρόνια τα τεράστια προβλήματα με την πισίνα στο κολυμβητήριο δεν έχουν επιτρέψει να φιλοξενούνται παιχνίδια σε ένα χώρο στον οποίο για δεκαετίες ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων σημείωνε πολύ μεγάλες διακρίσεις.

Ο καιρός

Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα στην Κρήτη η ΕΜΥ. Οι άνεμοι, θα πνέουν βόρειοι 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη κατά τόπους θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...