Ρωσία: Καλούμε όλες τις χώρες σε αναγνώριση της Παλαιστίνης ως πλήρους μέλους του ΟΗΕ

 «Η μοίρα αυτού του αιτήματος θα γίνει μέτρο του πολιτισμού του σύγχρονου κόσμου» τονίζει ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη

Η Ρωσία καλεί όλες τις χώρες της παγκόσμιας κοινότητας να υποστηρίξουν την αίτηση της Παλαιστίνης προκειμένου να αποκτήσει το καθεστώς του μόνιμου μέλους του ΟΗΕ.
«Η μοίρα αυτού του αιτήματος θα γίνει μέτρο του πολιτισμού του σύγχρονου κόσμου», υποστηρίζει με νόημα ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη, Dmitry Polyansky.

Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ στην Ευρώπη): Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, ούτε θέλουμε κάτι τέτοιο

 Ο στρατηγός υποστήριξε ότι εφόσον το ΝΑΤΟ «είναι μια αμυντική συμμαχία, σκοπός του είναι να αποτρέψει έναν τέτοιο πόλεμο»

Οι χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεν πιστεύουν ότι βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία και δεν επιθυμούν τέτοια εξέλιξη, διμαηνύει ο διοικητής των Συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγός Christopher Cavoli, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν στην Ουάσιγκτον.

Βόμβα Farage: Για γέλια όποιος βλέπει νίκη της Ουκρανίας - Αδιέξοδο να δίνουμε όπλα αντί να διαπραγματευόμαστε με Ρωσία και Trump

 «Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin έχει ανοικοδομήσει πλήρως τη ρωσική οικονομία, η οποία τώρα είναι πλήρως επικεντρωμένη στις στρατιωτικές ανάγκες» εξηγεί ο ευρωσκεπτικιστής πολιτικός

Ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου UKIP και πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (από το 1999 έως το 2020) Nigel Farage θεωρεί αδύνατη τη νίκη της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Παραχωρώντας συνέντευξη σε δημοσιογράφους της Daily Telegraph ο άλλοτε ηγέτης του Brexit, μίλησε για την ανάγκη διαπραγματεύσεων με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Πραξικόπημα ΗΠΑ: O Λευκός Οίκος πίσω από την «εξέγερση» κατά του Orban στην Ουγγαρία – Ο ρόλος του Peter Magyar

 Ο όρος «δικτάτορας» και «δικτατορία» χρησιμοποιείται συστηματικά από τους ηγέτες των ΗΠΑ και το κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής για να δυσφημίσουν «ανεπιθύμητες» κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο

Με έντονο το… άρωμα από τις λεγόμενες «έγχρωμες επαναστάσεις» στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βουδαπέστη μοιάζουν έντονα με ενέργειες εξωτερικών δυνάμεων που στοχεύουν να κλονίσουν «ανεπιθύμητες» κυβερνήσεις, υποστηρίζουν ορισμένοι διεθνείς παρατηρητές.

Βίντεο από το το μονοπάτι της ολικής έκλειψης ηλίου στο Μεξικό- H αστρονόμος Μεταλληνού Φιόρη-Αναστασία εξηγεί το φαινόμενο

 H αστρονόμος στα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μεταλληνού Φιόρη-Αναστασία με οπτικό υλικό που έστειλε στο ertnews.gr, από το Μεξικό, μεταφέρει την ατμόσφαιρα από το σημείο όπου έχουν βρεθεί πολλοί Έλληνες για να παρακολουθήσουν το φαινόμενο της ολικής έκλειψης του ηλίου.

Η Ρωσία συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ για τις επιθέσεις στη Ζαπορίζια

Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ενημέρωσε σήμερα ότι η Μόσχα συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια – για τις οποίες το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία.

«Η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις και προκλήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» εναντίον του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, έγραψε ο Ουλιάνοφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Aνδρουλάκης μετά τη συνάντηση με Ράμμο: Ανοίγει ο δρόμος της αλήθειας και μαζί το κουτί της Πανδώρας για τον κ. Μητσοτάκη

 «Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά είναι και ένα σκάνδαλο οικονομικό, γιατί κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εμπορευόμενοι ένα παράνομο λογισμικό το οποίο είχε τη σφραγίδα στις εξαγωγές του σημερινού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

«Συνεχίζω αυτόν τον αγώνα με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί πιστεύω ότι αξίζει σε εμάς και στα παιδιά μας να ζουν σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα, με καθολικό σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και με σκληρούς φραγμούς στο παρακράτος και τη διαφθορά.

Κ. Μητσοτάκης από τη Ρόδο: Η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο – Η Αθήνα προσφέρεται για όλο τον χρόνο

 Η Ελλάδα ήδη προσελκύει 32 εκατομμύρια επισκέπτες κατ΄ έτος. Δεν έρχονται πολλοί στην Ελλάδα για όσα αυτή προσφέρει πολιτιστικά, αλλά π.χ. για τις παραλίες. Άρα πρέπει να αναπτύξουμε το πολιτιστικό κομμάτι ώστε να προσφέρουμε ένα συνδυαστικό προϊόν, επισήμανε από τη Ρόδο ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών ( ETC) Luís Araújo στο πλαίσιο του Forum «EU Tourism: Resilience in the Era of the Climate Crisis» (“Τουρισμός ΕΕ: ​​Ανθεκτικότητα στην Εποχή της Κλιματικής Κρίσης“) στις 8 και 9 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανέφερε:

Κασσελάκης: «Πιάστηκε ο Πρωθυπουργός να λέει ψέματα στους ακρίτες μας στη Γαύδο ότι θα βάλει τηλεκπαίδευση στα γυμνασιόπαιδά τους»

 «Πιάστηκε ο πρωθυπουργός να λέει ψέματα στους ακρίτες μας στη Γαύδο ότι θα βάλει τηλεκπαίδευση στα γυμνασιόπαιδά τους ώστε να μείνουν στο νησί. Μιλάμε για ακριτική περιοχή, όπου κάθε Έλληνας είναι σημαία της πατρίδας μας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την επίσκεψή του στη Γαύδο.

Με ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο από την πρόσφατη επίσκεψη του στη Γαύδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί με μητέρα δυο μαθητών και κατηγορεί το κ. Μητσοτάκη ότι δεν τήρησε τη δημόσια υπόσχεσή του στους ακρίτες του νησιού ότι τα δύο γυμνασιόπαιδα θα έχουν τηλεκπαίδευση.

Το πρόγραμμα της τελετής διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας στον δήμο Νεμέας

 Γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα της τελετής διέλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας, για την περιοχή της Νεμέας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 17 Απριλίου 2024.

Το όλο δρώμενο, θα γίνει στο αρχαίο στάδιο της Αρχαίας Νεμέας, στις 17 Απριλίου 2024, στις 5 το απόγευμα.

Η Φλόγα θα φτάσει στις 5.30 το απόγευμα.

Μαζί της, θα φτάσει και η αντιπροσωπεία της ΕΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Στην Μόσχα ουκρανικά ΤΟΜΑ M2-Bradley, αλλά όχι όπως περίμεναν στο Κίεβο (βίντεο)

 Στην Μόσχα ήθελαν να μπουν οι Ουκρανοί πριν την αντεπίθεση του 2023 που απέτυχε παταγωδώς οδηγώντας τον στρατό της σε εκατόμβη ανδρών και υλικών αλλά σήμερα τελικά τα κατάφεραν ορισμένα M-2 Bradley να εισέλθουν στην ρωσική πρωτεύουσα αλλά κάποιος αλλιώς.

Έτσι ακόμα μια παρτίδα καταληφθέντων αμερικανικών ΤΟΜΑ βρέθηκαν στα βαγόνια του μεταφορικού συρμού που έφτασε στην Μόσχα με σκοπό να συνεχίσει περισσότερο ο έλεγχος των δυνατοτήτων τους και για να γίνουν εκθέματα ως τρόπαια των μαχών.

Προσβολή εργοστασίου UAV από Iskander-M στη Ζαπορίζια – Τα βαλλιστικά όπλα αλλάζουν τον πόλεμο (βίντεο)

 Πλήγμα από ρωσικό βαλλιστικό βλήμα 9K720 Iskander-M πραγματοποίηθηκε εναντίον ουκρανικού εργοστασίου παραγωγής στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Ο στόχος του πυραύλου φαίνεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς μετά από το χτύπημα, όπως απεικονίζει βίντεο που αναρτήθηκε στο «Χ».

Να σημειωθεί ότι η χρήση των συγκεκριμένων συστημάτων στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει αποβεί καθοριστική για να γείρει η πλάστιγγα σταδιακά υπέρ των επιχειρήσεων του ρωσικού Στρατού.

Κλιμακώνει η Μόσχα για Ζαπορίζια: «Πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας το ουκρανικό κτύπημα»

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως «η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να απαντήσει στην πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», χαρακτηρίζοντας το χτύπημα ως «πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται, ότι η Ουκρανία έπληξε την Κυριακή τον θόλο πάνω από έναν απενεργοποιημένο αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Συντριπτικό ρώσικο πλήγμα στο Tσάσιβ Γιαρ: Ισοπεδώθηκε ουκρανική βάση – Πάνω από 100 νεκροί

 Οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα συντριπτικό πλήγμα κατά των Oυκρανών στο Tσάσιβ Γιαρ, καθώς ισοπέδωσαν μεγάλο μέρος του εργοστασίου πυρίμαχων υλικών προκαλώντας μεγάλες απώλειες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές οι νεκροί ξεπερνούν τους 100 και ανάμεσα τους βρίσκονται και ΝΑΤΟϊκά στελέχη, με τον αριθμό των απωλειών να μεγαλώνει συνεχώς.

To χτύπημα έγινε πιθανότατα με βαλλιστικό πύραυλο Iskander.

Αμφιβολίες για το «Hardest Geezer» του Russ Cook που έσπασε το ρεκόρ των 10.000 μιλίων στην Αφρική

 Ο Russ Cook, με το παρατσούκλι ο Hardest Geezer, έτρεξε 10.100 μίλια ολοκληρώνοντας το απίστευτο τρέξιμό του κατά μήκος της Αφρικής, καθώς μια ομάδα υπερδρομέων μοιράζονταν αμφιβολίες ότι ήταν ο πρώτος

Με το παρατσούκλι ο πιο σκληρός Geezer, ο 27χρονος από το Worthing του Δυτικού Σάσεξ, ολοκλήρωσε την απίστευτη διαδρομή του την Κυριακή όταν έφτασε στη γραμμή τερματισμού στην Τυνησία μετά από ένα ταξίδι 10.100 μιλίων σε 352 ημέρες.