Αμφιβολίες για το «Hardest Geezer» του Russ Cook που έσπασε το ρεκόρ των 10.000 μιλίων στην Αφρική

 Ο Russ Cook, με το παρατσούκλι ο Hardest Geezer, έτρεξε 10.100 μίλια ολοκληρώνοντας το απίστευτο τρέξιμό του κατά μήκος της Αφρικής, καθώς μια ομάδα υπερδρομέων μοιράζονταν αμφιβολίες ότι ήταν ο πρώτος

Με το παρατσούκλι ο πιο σκληρός Geezer, ο 27χρονος από το Worthing του Δυτικού Σάσεξ, ολοκλήρωσε την απίστευτη διαδρομή του την Κυριακή όταν έφτασε στη γραμμή τερματισμού στην Τυνησία μετά από ένα ταξίδι 10.100 μιλίων σε 352 ημέρες.

Ο Ρας έκανε περισσότερα από 19 εκατομμύρια βήματα και πέρασε από 16 χώρες στο ταξίδι του, το οποίο συγκέντρωσε χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς και είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι ήταν «αρκετά κουρασμένος» όταν έφτασε στον τερματισμό.

Ωστόσο, μια ομάδα υπερδρομέων έχουν μοιραστεί αμφιβολίες ότι ήταν ο πρώτος που ολοκλήρωσε το κατόρθωμα. Η World Runners Association επιμένει ότι ο Δανός αθλητής Jesper Olsen ήταν ο πρώτος όταν έτρεξε 7.949 μίλια από την Αίγυπτο στη Νότια Αφρική το 2010, ανέφερε η Telegraph. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Phil Essam δήλωσε: «Η WRA αναγνωρίζει τον κ. Jesper Kenn Olsen της Δανίας ως το πρώτο άτομο που έχει τρέξει σε όλο το μήκος της Αφρικής. Ως εκ τούτου, η WRA αμφισβητεί τον ισχυρισμό του Βρετανού υπηκόου κ. Russ Cook ότι ήταν το πρώτο άτομο που έτρεξε σε όλη την Αφρική.

Russ Cook
The moment Russ crossed the finishing line (
Image:
PA)
Russ Cook
The route he took over his run (
Image:
hardestgeezer/Instagram)

“Serge Girard in his world run crossed five continents and completed his run without one single day off during the entire run.

“To compare this with Russ Cook’s run through Africa where there were several days off – I think, with all respect – is in itself a bit of a stretch, to compare a half-marathon with a full marathon.”

The group claims they attempted to contact the Brit “several times” during his run to “get the facts right”.

Russ stunned the world when he embarked on a mission to run the entire length of Africa for charity. He was hit with major setbacks and dodged death several times during his long journey.

 «Ο Serge Girard στο παγκόσμιο τρέξιμό του διέσχισε πέντε ηπείρους και ολοκλήρωσε την πορεία του χωρίς ούτε μία μέρα άδεια κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδρομής. «Το να συγκρίνουμε αυτό με το τρέξιμο του Russ Cook στην Αφρική όπου υπήρχαν αρκετές ημέρες άδειας –νομίζω, με όλο τον σεβασμό– είναι από μόνο του λίγο δύσκολο, να συγκρίνεις έναν ημιμαραθώνιο με έναν πλήρη μαραθώνιο». Η ομάδα ισχυρίζεται ότι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Βρετανό «αρκετές φορές» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για να «εξετάσουν τα γεγονότα σωστά». Ο Ρας κατέπληξε τον κόσμο όταν ξεκίνησε μια αποστολή να τρέξει σε όλο το μήκος της Αφρικής για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Χτυπήθηκε με μεγάλες αποτυχίες και απέφυγε τον θάνατο αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού του.

Από την απαγωγή υπό την απειλή του όπλου σε μια τρομακτική αναμέτρηση με «πολλούς μάγκες παιχνιδιών με μαχαίρια», το τέλος φαινόταν μακρινό, αλλά κατάφερε να περάσει. Αρχικά σχεδίαζε να τρέξει από την Τυνησία στη Νότια Αφρική, με στόχο να τερματίσει 360 μαραθωνίους σε 240 ημέρες χωρίς άδεια, αλλά οι αρχικές του ελπίδες σταμάτησαν λόγω προβλημάτων με την απόκτηση βίζας για την Αλγερία. Στη συνέχεια αποφάσισε να κατευθυνθεί προς τον Βορρά από το νοτιότερο σημείο της Νότιας Αφρικής στις 22 Απριλίου. Παρακάτω εξερευνούμε όλες τις δοκιμασίες και τις δοκιμασίες του καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του που περιελάμβανε τροπικά δάση, βουνά και την έρημο Σαχάρα.< Prince Harry is 'uncomfortable' with major aspect of Meghan Markle’s new business, claims expert

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...