Βίντεο: Γιατί η Ρωσία έχει «καθηλώσει» την ουκρανική αντεπίθεση – Τα ρωσικά Lancet «θέρισαν» τα δυτικά οπλικά συστήματα

 Βίντεο που έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και έχει δημιουργηθεί από Δυτικούς αναλυτές απεικονίζει τα τρομακτικά ποσοστά επιτυχίας των ρωσικών drones καμικάζι Lancet στα μέτωπα του Ντόνμπας και της Ζαπορίζια, έναντι των δυτικών ΤΟΜΑ και των δυτικών αρμάτων μάχης.

Κάτι το οποίο στην Δύση δεν το περίμεναν, είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις του σύγχρονου πολέμου και έχουν γίνει εξαιρετικοί χρήστες των drones είτε στα πλαίσια της παρατήρησης – επιτήρησης, είτε στα πλαίσια της έρευνας και καταστροφής.

Β.Ζελένσκι: «Μετά το τέλος του πολέμου η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ»

 Το γεγονός ότι η χώρα του θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά πως αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βραδινό διάγγελμά του τη Δευτέρα είπε: «Δουλεύουμε ακόμη τις τις διατυπώσεις, τις ακριβείς εκφράσεις της επιβεβαίωσης, όμως ήδη αντιλαμβανόμαστε (…) ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στη συμμαχία. Δουλεύουμε για να φτιαχτεί ο αλγόριθμος με τον οποίο θα εξασφαλίσουμε την ένταξή μας (στο ΝΑΤΟ), όσο πιο καθαρά και γρήγορα είναι δυνατό».

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δίδαξε πάλι διπλωματία και πήρε ότι ήθελε για την χώρα του – Όλα αλλάζουν εις βάρος της Ελλάδας

 Δυστυχώς, για την Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε μια πολύ μεγάλη διπλωματική νίκη καθώς έσυρε κυριολεκτικά τις ΗΠΑ γύρω από τις τουρκικές απαιτήσεις τις οποίες και αναγκάστηκαν να ικανοποιήσουν προκειμένου να δώσει το «πράσινο» φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μόνο κερδισμένος βγήκε από το «παζάρι» αυτό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς, με την προμήθεια των F-16 Viper (είτε καινούργιων είτε εκσυγχρονισμένων) καταφέρνει με μία μόνο κίνηση να καταστήσει εκ νέου την τουρκική Αεροπορία μία μεγάλη απειλή για την Ελλάδα.

Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Σε ποιές περιοχές η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

 Προ των πυλών είναι το πρώτο κύμα καύσωνα στην Ελλάδα καθώς το επόμενο διάστημα θα επικρατήσουν στη χώρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες για περίπου μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 11 Ιουλίου θα επικρατήσουν στην χώρα θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου, ενώ από την Τετάρτη 12 Ιουλίου το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει κι άλλο, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Περού – θερίζει το σύνδρομο Guillain-Barre

 ο Περού κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα κρούσματα του συνδρόμου Guillain-Barre αυξάνονται, με την ασθένεια να οδηγεί το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος να επιτίθεται στα νεύρα, οδηγώντας μερικές φορές σε παράλυση.

Τέσσερις από τους πάσχοντες έχουν πεθάνει. Τριάντα ένας ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι 147 έχουν πάρει εξιτήριο.

Κατάφερε να εκνευρίσει μέχρι και τον βασιλιά Κάρολο ο Μπάιντεν Έσπασε και το πρωτόκολλο πιάνοντας από το χέρι τον βασιλιά

 Συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο είχε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και κατάφερε να τον εκνευρίσει.

Στην επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος ο Μπάιντεν δεν τελείωνε την συνομιλία του με τον φρουρό και όπως αναφέρει η Daily Mail, ο βασιλιάς Κάρολος φάνηκε να χάνει την υπομονή του και να τα βάζει με τον φρουρό.

Ο δε Μπάιντεν «έσπασε» και το πρωτόκολλο πιάνοντας από το χέρι τον βασιλιά Κάρολο και βάζοντας το χέρι του στην πλάτη του Βρετανού μονάρχη!

«Πράσινο φως» από τον Ερντογάν για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ!

 Ο Ταγίπ Ερντογάν «λύγισε», τελικά, και έδωσε το «ok» για να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ, λίγες μόνο ώρες πρoτού ξεκινήσει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Την… χαρμόσυνη αυτή είδηση έδωσε με ανάρτησή του ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, κάνοντας λόγο για ένα «ιστορικό βήμα» προς την περαιτέρω ενδυνάμωση του ΝΑΤΟ.

Σκληρή η απάντηση της Μόσχας στην Άγκυρα: Ισοπεδώθηκε βάση τουρκόφιλων ισλαμιστών στο Χαλέπι!

 Στρατιωτικές βάσεις ισλαμιστών που ελέγχονται από την Τουρκία στο Χαλέπι ισοπεδώνονται από τη Ρωσική πολεμική αεροπορία τις τελευταίες ώρες στη Συρία. Τα ρωσικά ΜΜΕ αλλά και τα συριακά, κάνουν μάλιστα λόγο ευθέως για «τουρκικές βάσεις».

Επισήμως, κανείς δεν κατονομάζει αυτούς που επιτέθηκαν σε τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, αλλά δεδομένου ότι ο Ερντογάν έχει δηλώσει ανοιχτά την επιθυμία του να εξοπλίσει την Ουκρανία, η απάντηση φαίνεται από μόνη της.