Βρήκαν τα «κλειδιά» της ζωής στον κομήτη της Ροζέτα

Χημικές ουσίες ζωτικές για την εμφάνιση και την εξέλιξη της ζωής στη Γη, μεταξύ των οποίων το αμινοξύ γλυκίνη και ο φώσφορος, βασικά συστατικά του DNA και των κυτταρικών μεμβρανών, ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά στον κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, γνωστό και ως «κομήτη της Ροζέτα».

Οι ανανεώσιμες πηγές ως ατμομηχανή της οικονομίας

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δημιουργούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες σε πρόσφατη έκθεση υπολογίζονται σε 9,4 εκατομμύρια και οι περισσότερες είναι στη Κίνα, στη Βραζιλία και στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA), που δημοσιεύει η Deutsche Welle, υπολογίζεται ότι δημιουργήθηκαν περισσότερες από 8,1 εκατομμύρια θέσεις

Παραδόθηκαν 14 νέα ασθενοφόρα στην Κοζάνη - Πολάκης: Δεν τα έβρισκαν στη μίζα για αυτό καθυστέρησε χρόνια ο διαγωνισμός

«Δεν τα βρίσκανε στην μίζα, γι’ αυτό καθυστερούσε επί τόσα χρόνια ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2007 για τη προμήθεια των ασθενοφόρων» τόνισε από την Κοζάνη, όπου επισκέφτηκε τα νοσοκομεία Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και την διάρκεια της τελετής παράδοσης των 14 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 17 ετών καταγράφουν οι αφίξεις τουριστών στην Τουρκία

O αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία κατέγραψε πτώση 28% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 17 ετών, ενώ οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Ρωσία παραμένουν τεταμένες κι η χώρα έχει συγκλονιστεί από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων.

Οργισμένος ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ για τη στήριξη Κούρδων της Συρίας

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα την υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους κούρδους μαχητές της Συρίας, όπου αμερικανοί στρατιωτικοί φωτογραφήθηκαν να φορούν διακριτικά των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας πολιτοφυλακής που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Δημοσκόπηση έκπληξη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μεγάλη διαφορά με προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ στην τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ωστόσο η μεγάλη έκπληξη έρχεται από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα Ποιες συμφωνίες κλείστηκαν απόψε ανάμεσα σε Τσίπρα και Πούτιν

Σειρά διακηρύξεων και συμφωνιών υπεγράφησαν μεταξύ των δύο πλευρών, μετά το πέρας της κατ' ιδίαν συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών.

«Ρουκέτες» Πούτιν κατά Τουρκίας και ΗΠΑ από την Αθήνα

Ευθεία επίθεση κατά της Τουρκίας και των ΗΠΑ, εξαπέλυσε από την Αθήνα ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος βρήκε την ευκαιρία να στείλει αυστηρό μήνυμα σε Ουάσιγκτον και ΝΑΤΟ να σταματήσουν να τοποθετούν εξελιγμένα οπλικά και πυραυλικά συστήματα κοντά στην επικράτεια της Ρωσίας  επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θεωρεί ότι απειλείται και είναι έτοιμη να λάβει μέτρα.

H ώρα του τελικού, Ρεάλ vs Ατλέτικο (21:45, ΕΡΤ1, ΕΡΤwebtv). Σιμεόνε: «Η επιτυχία μας οφείλεται στη σκληρή δουλειά»

Η κορυφαία στιγμή που θα κρίνει τον πρωταθλητή Ευρώπης έφτασε, καθώς απόψε το βράδυ (21:45 ΕΡΤ1, ΕΡΤwebtv) οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο, που έχουν ανοιχτούς «λογαριασμούς» από τη Λισαβόνα το 2014, αναμετρώνται στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου στον 61ο τελικό του Champions League (μέχρι το 1992 λεγόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών).

‘Αγιο ‘Ορος: Η άφιξη του Ρώσου Προέδρου/ Επίσημη υποδοχή από τον Πρ. Παυλόπουλο

Λίγα λεπτά μετά τις 14.00 το μεσημέρι έδεσε στο λιμάνι της Δάφνης, το ταχύπλοο σκάφος με τη συνοδεία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος αποβιβάστηκε δέκα λεπτά αργότερα από θαλαμηγό, ξεκινώντας τη δεύτερη επίσκεψη του από το 2005 στο ‘Αγιο ‘Ορος, η οποία θα διαρκέσει το πολύ τέσσερις ώρες.
Επιφορτισμένοι με το καλωσόρισμα του Ρώσου Προέδρου στο λιμάνι της Δάφνης, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου, καθώς και εκπρόσωποι της Αθωνικής Πολιτείας.

Δ.Κουτσούμπας: «Οι κυβερνώντες να σταματήσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό»

«Οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να σταματήσουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό κοροϊδεύοντάς τον με γελοία επιχειρήματα», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου των αγωνιστών του

Συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν: Εξαιρετικά θετικές οι προοπτικές

Συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στο Καβούρι, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ. Είχαμε ουσιαστική συνάντηση με τον κ. Πούτιν είπε ο κ. Μητσοτάκης, οποίος τόνισε τη σημασία περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, από την πλευρά του αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα, υπογραμμίζοντας ότι συμφώνησε σε πάρα πολλά θέματα με την ελληνική πλευρά.