Οι Ισπανοί μαθαίνουν τον Ζορμπά του Καζαντζάκη Βιντεο.

Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας και μαζί με τους μεγάλους ποιητές Καβάφη, Ελύτη, Σεφέρη, είναι ίσως οι πιο γνωστοί νεώτεροι λογοτέχνες μας στο εξωτερικό.
Ωστόσο, ο Καζαντζάκης αν και ευτύχησε να μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες, δεν είχε την ίδια τύχη με τα Ισπανικά, μια γλώσσα που μιλούν 400 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Κινητά μνημεία 37 έργα του «Παπαδιαμάντη της ζωγραφικής», Θεόφιλου Χατζημιχαήλ

Τριάντα επτά έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade χαρακτηρίστηκαν μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).
Τριάντα επτά έργα του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ από το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade χαρακτηρίστηκαν μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ).

Τα ελληνικά πούρα από την... Πέλλα

Tα αδέλφια Άρης και Κώστας Κωνσταντινίδης από την Κρύα Βρύση του Νομού Πέλλας προσπαθούν να καθιερώσουν το ελληνικό πούρο σε όλο τον κόσμο, έχοντας να ανταγωνιστούν τα αντίστοιχα από την Κούβα. «Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η μαζική παραγωγή. Το μόνο που μας απασχολεί είναι να διατηρήσουμε τη μοναδικότητα του χειροποίητου πούρου Vamma Del Sol που κάνουμε κι ας είναι και για λίγους» λέει στο ΑΠΕ ο Κώστας Κωνσταντινίδης, με τον αδελφό του να σημειώνει πως πόθος τους είναι να καθιερωθούν στην αγορά της Βόρειας Ευρώπης.

Κινηματογραφικές πρεμιέρες 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δείτε τα τρέιλερ.

Μις Περεγκρίν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά

Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά. Αλλά τα μυστήρια και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις…

Όταν οι Έλληνες υποδέχονταν 1.221.849 Έλληνες πρόσφυγες...Στην Τουρκία μας ονομάζανε Έλληνες και στην Ελλάδα Τούρκους

Ιστορικά καρέ, χάρτες και ντοκουμέντα από την Ελλάδα μιας άλλης εποχής και μιας πραγματικής προσφυγικής κρίσης όπου οι ξεριζωμένοι αποτελούσαν σχεδόν το 20% του πληθυσμού, παρουσιάζει η έκθεση: Πρόσφυγες του '22 στην Αττική και το Αγρίνιο.
Στη σημερινή Ελλάδα των 60.000 προσφύγων και μεταναστών, της αλληλεγγύης αλλά και του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που διχάζει τις τοπικές κοινωνίες, η έκθεση «Πρόσφυγες του '22 στην Αττική και το Αγρίνιο» μοιάζει δραματικά επίκαιρη.

Die Zeit: Μην κατηγορείτε την Ελλάδα για τη Λέσβο αλλά την ΕΕ και τις χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

H Ελλάδα προτίθεται να μεταφέρει "μεγάλο αριθμό" προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας, η οποία προβλέπει ότι οι αιτήσεις ασύλου πρέπει να εξετάζονται απευθείας στα νησιά. «Παραβιάζουν λοιπόν οι ελληνικές αρχές τη συμφωνία; Εχουν μήπως αποτύχει;» , διερωτάται η Die Zeit σε σημερινό της άρθρο.

Αργεντινή: Το ποσοστό φτώχειας έχει φτάσει το 32,2%

Σχεδόν ένα τρίτο του πληθυσμού της Αργεντινής ζει σε επίπεδο φτώχειας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες στα πρώτα επίσημα στοιχεία για τη φτώχεια που εκδόθηκαν μετά από τρία χρόνια, και τα οποία δείχνουν τη δυσκολία της χώρας να φτάσει τον στόχο του "μηδέν φτώχεια" που έχει θέσει ο πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι.
Σε έρευνα 27,2 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 31 αστικές περιοχές, 8,8 εκατομμύρια άτομα (ή 32,2%) βρίσκονταν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Έκλεισε» η συμφωνία για τη διάσωση του Μαρινόπουλου

Υπογραφές αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς οι προμηθευτές που συναίνεσαν για «κούρεμα στο ήμισυ» καλούνται να επικυρώσουν τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. Το σύνολο της συμφωνίας αποτελείται από 218 σελίδες. Με βάση αυτήν προκύπτει ότι το σύνολο

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Στυλιανίδη και τη χρηματοδότηση ΜΚΟ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδη Στυλιανίδη, σχετικά με τη χρηματοδότηση της -αμερικανικών συμφερόντων- ΜΚΟ German Marshall Fund, με το ποσό των 550.000 ευρώ.
Η Βουλή θα ερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Στυλιανίδη για την επίμαχη χρηματοδότηση, που αφορούσε την συνεισφορά της χώρας μας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy».

Εξηγήσεις Σταϊκούρα για την εκλεκτή του στο ΔΣ της Τράπεζας Αττικής

Εξηγήσεις σχετικά με τον διορισμό της πρώην διευθύντριας του γραφείου του στο ΔΣ της Τράπεζα Αττικής, αναγκάστηκε να δώσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως είπε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «η συμμετοχή σε ΔΣ δεν αποτελεί λειτούργημα ή επάγγελμα. Δεν απαγορεύεται συνεπώς να συμμετέχει σε ΔΣ.

Το «καρφί» του Β. Λεβέντη για κρητική εφημερίδα με μη εξυπηρετούμενο δάνειο

Καλεσμένος σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98,9, ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος σχολίασε την πολιτική επικαιρότητα των ημερών.
Κάποια στιγμή, όταν η συζήτησε πήγε στα δάνεια των ΜΜΕ από τράπεζες, ο Βασίλης Λεβέντης «πέταξε το καρφί του» για μια εφημερίδα της Κρήτης,

Το «φαρμακερό» σχόλιο του Πολάκη για Κυριάκο και «Κήρυκα Χανίων»

Με μια «φαρμακερή» ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης την αποκάλυψη της διευθύντριας εποπτείας της ΤτΕ, Σταυρούλας Παπαγιαννίδου στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια Τραπεζών σε ΜΜΕ και κόμματα, σχετικά με το δάνειο της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων», στο οποίο εμπλέκεται το όνομα της οικογένειας Μητσοτάκη.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης από το πρωί τα λεωφορεία

Κανονικά πραγματοποιούνται από το πρωί της Πέμπτης τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ μετά την καταβολή από το υπουργείο Μεταφορών και Οικονομικών των δεδουλευμένων του Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι μετά από 12 ημέρες «χειρόφρενου» αποφάσισαν αναστολή της επίσχεσης εργασίας.

Champions League: δύσκολες νίκες Μπάρτσα και Παρί, ήττα για Μπάγερν, ισοπαλία η Σίτυ

Βραδιά ανατροπών η Τετάρτη για τους 4 πρώτους ομίλους του Champions League, που αποδεικνύονται πιο παραγωγικοί από τους ομίλους 5-8 (28 γκολ!).

Τα φαβορί βρέθηκαν πίσω στο σκορ, Μπαρτσελόνα και Παρί βρήκαν τρόπο να σώσουν την παρτίδα, η Σίτυ είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στην Γλασκώβη και η Μπάγερν έχασε για πρώτη φορά από την Ατλέτικο.

Europa League: δύσκολη αποστολή για ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, μόνο τρίποντο θέλει ο Ολυμπιακός

Η 2η αγωνιστική του Europa League μπορεί να βάλει τις βάσεις για την συνέχεια των ελληνικών ομάδων στην διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό να θέλει μόνο νίκη στο Καραϊσκάκης κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν δύσκολες αποστολές στην Θέλτα και το Λίμπερετς αντίστοιχα.

Τα «άκρα» πονάνε τον Παναθηναϊκό

Η αποστολή του Παναθηναϊκού στην Ισπανία απέναντι στην Θέλτα είναι δύσκολη

Η φοβερή Ατλέτικο, η ανατροπή της Μπάρτσα και η ματσάρα της Σίτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομερά πράγματα  στο Τσάμπιονς Λιγκ αφού είδαμε εκπληκτικά παιχνίδια όπου σημειώθηκαν 28 γκολ!! Δείτε τα highlights από όλες τις αναμετρήσεις της βραδιάς!
Στο σημαντικότερο παιχνίδι της βραδιάς η Ατλέτικο νίκησε την Μπάγερν με 1-0 με γκολ του Καράσκο, ενώ η Μπαρτσελόνα αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε με 2-1 της Γκλάντμπαχ στην Γερμανία με ανατροπή.
Στην Γλασκώβη, Σέλτικ και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 σε ένα φοβερό ματς, ενώ η Άρσεναλ είχε εύκολο έργο απέναντι στην Βασιλεία κερδίζοντάς την με 2-0.