Εξηγήσεις Σταϊκούρα για την εκλεκτή του στο ΔΣ της Τράπεζας Αττικής

Εξηγήσεις σχετικά με τον διορισμό της πρώην διευθύντριας του γραφείου του στο ΔΣ της Τράπεζα Αττικής, αναγκάστηκε να δώσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως είπε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «η συμμετοχή σε ΔΣ δεν αποτελεί λειτούργημα ή επάγγελμα. Δεν απαγορεύεται συνεπώς να συμμετέχει σε ΔΣ.
Σήμερα το Δημόσιο έχει κατακλυστεί από τέτοια πρόσωπα».
Στη συνέχεια αφού εξήγησε ότι η κ. Ζευγώλη διαθέτει πτυχία και τυπικά προσόντα, δέχτηκε ερώτηση από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος ανέφερε ότι «οι έχοντες τα αντίστοιχα προσόντα υπάλληλοι τραπεζών θα έπαιρναν θέση σε ΔΣ αν δεν ήταν διευθύντριά σας;».
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι «ήταν και είναι τραπεζικό στέλεχος. Παραιτήθηκε και επέστρεψε στην Τράπεζα Πειραιώς το 2014 και μετά πήγε στην Τράπεζα Αττικής. Όταν ανέλαβε διοικητική θέση στην Αττικής δεν ήταν συνεργάτης μου.
Δεν ισχύει αυτό που γράφουν κύκλοι της κυβέρνησης, ότι υπηρετούσε παράλληλα ως μετακλητή υπάλληλος και στέλεχος τράπεζας. Παραμένει στη θέση της και σήμερα. Γιατί δεν την έχετε αντικαταστήσει αφού έχετε αλλάξει την διοίκηση από πέρυσι;».
Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «ψευδείς αναφορές» αναφορικά με τον ίδιο και με συνεργάτες του και τοις απέδωσε σε κυβερνητικούς κύκλους. «Είναι παραζαλισμένοι από το περιβάλλον σήψης που έχουν δημιουργήσει και ρίχνουν κροτίδες για να αποπροσανατολίσουν», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...