Ομόφωνα ψηφίστηκε η Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου του ΚΚΕ

Συνεχίζονται οι εργασίες του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, σήμερα ολοκληρώθηκε, μετά από πλούσια συζήτηση, το Α΄ θέμα της Ημερήσιας Διάταξης του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που αφορούσε τον Απολογισμό Δράσης της Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου και τον Προγραμματισμό δράσης ως το 21ο Συνέδριο. Μίλησαν 70 Σύνεδροι, ενώ υπήρχαν πολλές παρεμβάσεις - προτάσεις, γραπτές και προφορικές.

Δίκτυο Τούρκων κατασκόπων σε 35 χώρες! - Αποκάλυψη Spiegel και νέα στοιχεία

Η Τουρκία κατασκοπεύει πολίτες της σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο μέσω υπαλλήλων σε τουρκικές πρεσβείες και προξενεία, γράφει το SPIEGEL επικαλούμενο διπλωματικές εκθέσεις.
Την ώρα που η γερμανική δικαιοσύνη ερευνά πληροφορίες για πιθανή δράση Τούρκων κατασκόπων στη Γερμανία, νέα

Τέλος εποχής: Αποσύρεται ο θρυλικός «Σκοπελίτης» από τις ελληνικές θάλασσες (vid)

Και ποιος δεν έχει ανέβει στον Σκοπελίτη για να πάει από τη Νάξο στα Κουφονήσια, τη Σχοινούσα, τη Δονούσα, την Ηρακλειά;
Το θρυλικό Express Scopelitis που οι κάτοικοι των μικρών Κυκλάδων χαρακτηρίζουν «δώρου Θεού» ταξίδευε στις ελληνικές θάλασσες τα τελευταία τριάντα χρόνια. Όλα όμως κάποτε τελειώνουν και έτσι ο Σκοπελίτης θα κάνει το τελευταίο του ταξίδι στις 31 Οκτωβρίου του 2017, σύμφωνα με το naxospress.gr.

Θράκη: Μαθητής 7 ετών κέρδισε βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής του ιδρύματος Πικάσο

Ο μικρός Ραφαήλ Τσορμπατζόγλου, μόλις 7 ετών, μαθητής της 1ης Δημοτικού του Διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών κατάφερε να αποσπάσει χρυσό βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής του ιδρύματος Πικάσο, σύμφωνα με το xanthinea.gr.
Ο μικρός ζωγράφος πήρε ένα εκ των χρυσών βραβείων (golden certificate) στην κατηγορία 6-10 ετών του παγκόσμιου διαγωνισμού Season 1 of Picasso Art Contest 2017,

Μετακλητός υπάλληλος στη Βουλή ο συλληφθείς για τη δολοφονική επίθεση στον φοιτητή

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται ένας από τους δράστες της άγριας επίθεσης οπαδών της Χρυσής Αυγής σε 24χρονο φοιτητή.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για έναν 42χρονο τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

Εμβάσματα σε «σκοτεινούς» λογαριασμούς και επενδύσεις σε ομόλογα χωρών Λ. Αμερικής- Βίντεο.

Στο Μπελίζ βρέθηκαν τα 2,5 εκατ. δολάρια που χορηγήθηκαν για την κλιματική αλλαγή της κοινότητας της Καραϊβικής
    Άλλα πέντε εκατ. εστάλησαν σε τράπεζα αφρικανικής χώρας
    Η κυβέρνηση θεωρεί ότι την αντικειμενική πολιτική ευθύνη είχε η τότε υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη

Τα 2,5 εκατ. δολάρια που χορηγήθηκαν το 2008 – επί Υπουργίας κας Ντόρας Μπακογιάννη – από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής

«Στα @αρχ@@@ του ο κόσμος για τον Μπελογιάννη», λέει ο Πάγκαλος (video)

Σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα επιδόθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας από τη ραδιοφωνική συχνότητα του «Βήμα FM». Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία κυρίως για τη φράση του «μαζί τα φάγαμε», ξέχασε τη δραστηριοποίηση του ως νέος στο ΚΚΕ και πλέον, ως γνήσιο μέλος της (άκρας;) Δεξιάς, τα… έβαλε με τον Μπελογιάννη.

Ν. Κακλαμάνης: Τριώροφο, ενοικιάζεται αντί 100 ευρώ σε επιχειρηματία της νύχτας...

Το «χάος» που επικρατεί στην ακίνητη περιουσία του ΠΙΚΠΑ αποκάλυψε επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη στην οποία απάντησε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η κα. Αχτσιόγλου, διαβεβαίωσε ότι η ακίνητη περιουσία του υπουργείου και όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, έχει εξαιρεθεί και δεν έχει ενταχθεί στο Υπερταμείο,

Μυστήριο με τη σιωπή Μητσοτάκη για τη ΜΚΟ στην Καραϊβική

Εντύπωση προκαλεί η απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης από τον προέδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και η μυστηριώδης «αφωνία» που επικρατεί στην επικοινωνιακή του ομάδα εδώ και ένα 24ωρο, μετά τις αποκαλύψεις του Νίκου Κοτζιά, σχετικά με τις «σκοτεινές» χορηγίες σε ΜΚΟ για την Καραϊβική, επί των ημερών της Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τουρκία: Τερμάτισε την απεργία πείνας ο ηγέτης του φιλοκουρδικού HDP

Ο φυλακισμένος ηγέτης του σημαντικότερου κόμματος που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι τερματίζει την απεργία πείνας που είχε αρχίσει το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «απάνθρωπες» συνθήκες κράτησης, μετά την έναρξη διαλόγου με τη σωφρονιστική διοίκηση.


Οι κρίσεις πλήττουν τις ετικέτες «Made in…»

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει επιτεθεί επανειλημμένως στη Γερμανία για τα υπέρμετρα εμπορικά της πλεονάσματα. Το Βερολίνο αντικρούει ότι τα προϊόντα της έχουν απλώς πολύ μεγάλη ζήτηση λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας.

Η αμερικανική είναι η μεγαλύτερη αγορά για γερμανικά προϊόντα. Πέρσι οι γερμανοί κατασκευαστές εξήγαγαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προϊόντα συνολικής αξίας 107 δις ευρώ.

Μαύρα σύννεφα πάνω από την πορτογαλική οικονομία

Οι επενδυτές φαίνεται να εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της πορτογαλικής οικονομικής πολιτικής. Τα επιτόκια δανεισμού για κρατικά ομόλογα μεγάλης διάρκειας διαμορφώνονται στο ψυχολογικό όριο του 4%.
«Τα επιτόκια είναι το εργαλείο των διεθνών επενδυτών για να αξιολογήσουν μια χώρα. Από αυτά μπορείς να καταλάβεις πώς σκέφτονται για την Πορτογαλία», εξηγεί ο Ζοάο Ντούκε, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Οικονομίας και Μάνατζμεντ της Λισαβόνας.

Ασιάτες «σκλάβοι» για την πορτογαλική ανάπτυξη

Χιλιάδες μετανάστες από την Ασία καταφθάνουν στην Πορτογαλία για να συνδράμουν ως φθηνά εργατικά χέρια την αγροτική παραγωγή. Συχνά προωθούνται από διακινητές και ζουν υπό άθλιες συνθήκες.
Ο Μαχέντρα Σαπκότα συγκαταλέγεται στους λίγους τυχερούς που θεωρούνται ότι τα έχουν καταφέρει. Δεν εργάζεται πλέον στις απέραντες φυτείες, αλλά σε ένα μικρό μαγαζάκι του Σάο Τεοτόνιο, στις ακτές του Ατλαντικού, το οποίο πουλάει προϊόντα από το Νεπάλ και την Ινδία. Και το κυριότερο για τον 34χρονο Νεπαλέζο: εργάζεται πλέον νόμιμα.

«Πιθανή η ύπαρξη παρόμοιου κοιτάσματος με το Ζορ νότια της Κέρκυρας»!

Δύο εταιρείες θα ξεκινήσουν νέες σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Πέλαγος και συγκεκριμένα στα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κέρκυρας όπου η ΕΔΕΥ πιστεύει ότι μπορεί να κρύβεται ένα νέο «Ζορ», αλλά και στα «οικόπεδα» νότια της Κρήτης στο Λιβυκό Πέλαγος.

 Το ενδιαφέρον εστιάζεται νότια της Κέρκυρας, όπου σύμφωνα με τους επιστήμονες της ΕΔΕΥ θα γίνουν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες καθώς