Μουντιάλ 2022, Καμερούν - Βραζιλία 1-0: Αντίο με νίκη για τα αδάμαστα λιοντάρια, σκόραρε και αποβλήθηκε ο Αμπουμπακάρ

Ο Βενσάν Αμπουμπακάρ σκόραρε στο 90+2' και χάρισε τη νίκη στο Καμερούν και αποβλήθηκε χαμογελαστός, καθώς έβγαλε τη φανέλα στους πανηγυρισμούς. Η σελεσάο ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλο το ματς, όμως τα αδάμαστα λιοντάρια πήραν τη νίκη στο φινάλε.
Η Βραζιλία είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ 2022. Στον αγώνα με τον Καμερούν ηττήθηκε 1-0 ωστόσο αυτό δεν της στέρησε την πρωτιά στον όμιλο. Ο σκόρερ του χρυσού γκολ των Καμερουνέζων ήταν ο Βενσάν Αμπουμπακάρ στο 90+2', έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μια υπέροχη κεφαλιά στο 90+2', έπειτα από σέντρα από τα δεξιά. Στους "16"αντίπαλος της σελεσάο θα είναι η Νότια Κορέα.

Προετοιμασίες Γ’ ΠΠ: Για πρώτη φορά στην Ιστορία ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95MS προσγειώθηκαν στην Κίνα και κινεζικά H-6 στην Ρωσία! (βίντεο)

 Για πρώτη φορά στην στρατιωτική Ιστορία, ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS προσγειώθηκαν στην κινεζική αεροπορική βάση Hangzhou στο προάστιο Zhejiang. Ταυτόχρονα, κινεζικά βομβαρδιστικά Xian H-6  προσγειώνονταν σε ρωσική αεροπορική βάση στο Vladivostok.

Πρόκειται για κίνηση υψηλού συμβολισμού: Τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο του PLA φέρουν και πυρηνικές βόμβες. Η Ρωσία έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ πως η πυρηνική της ομπρέλα θα καλύψει και την Κίνα αν χρειαστεί.

Blackout στις ουκρανικές ΕΔ: Η Ρωσία βομβάρδισε κόμβους ανταλλαγής δεδομένων ΝΑΤΟ-Ουκρανίας – Νεκροί 200 Πολωνοί στρατιώτες στο Χάρκοβο!

 Σε χειρουργικά πλήγματα ακριβείας με καταστρεπτικά αποτελέσματα προχώρησαν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβαρδίζοντας επιχειρησιακούς κόμβους ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε blackout μεταξύ των ουκρανικών μονάδων που επιχειρούν κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, του ΝΑΤΟ και του ουκρανικού ΓΕΕΘΑ.Η Ρωσία βομβάρδισε το στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου της Ουκρανίας, καθώς και  ενεργειακές εγκαταστάσεις που συνδέονται με αυτό.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν Spirne, Andreevka, Ozaryanovka, Zelenopolye: Διέλυσαν την άμυνα των Ουκρανών στο Bakhmut και προελαύνουν προς Chasiv Yar!

 Την μεγαλύτερη προέλαση τους εδώ και μήνες πραγματοποιούν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Ντονμπάς καταγράφοντας σημαντικά εδαφικά κέρδη και βάζοντας τις βάσεις για μεγάλη ουκρανική ήττα στο Ντονμπάς.

Μέσα σε 24 ώρες οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Spirne/Spornoye και τους οικισμούς Andreevka, Ozaryanovka, Zelenopolye ενώ πέφτει και ο οικισμός Kurdyumivka. Οι Ουκρανικές δυνάμεις αποχωρούν από τα νότια προάστια του Bakhmut συνέπεια της ρωσικής προέλασης.

Δηλώσεις βόμβα Κομισιόν: Συνετρίβη ο ουκρανικός Στρατός – Έχει 100.000 νεκρούς και 200.000 τραυματίες – Ανακοίνωσε Ειδικό δικαστήριο κατά Ρωσίας

 Θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός Ουκρανίας προκάλεσαν οι δηλώσεις της επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αποκάλυψε πως μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί πάνω από 100.000 Ουκρανοί στρατιώτες και 20.000 πολίτες.

Τα νούμερα που έδωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ταυτίζονται απόλυτα με τις εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και την τελευταία αναφορά των Ουκρανών πριν 4 μηνών: Αν οι νεκροί τώρα είναι πάνω από 100.000 τότε οι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες πρέπει να είναι πάνω από 200.000 ίσως και 250.000!

Η Ρωσία βομβάρδισε φάλαγγα με τουρκικά Kirpi και τρεις βάσεις Άγγλων, Πολωνών: Συγκέντρωση ισχυρών ουκρανικών δυνάμεων με στόχο το Svatovo

 Τρία σημεία προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων κυρίως Άγγλων, Αμερικανών και Πολωνών  και μια κατεστραμμένη φάλαγγα με τουρκικά τεθωρακισμένα MRAP Kirpi και Μ113 είναι ο απολογισμός των τελευταίων ρωσικών βομβαρδισμών.

Οι Ρώσοι μπορεί να μετέτρεψαν σε κονσερβοκούτια τα τουρκικά Kirpi με τα οποία επιχειρούσε η 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του Ουκρανικού Ναυτικού, όμως οι πληροφορίες δεν είναι καλές για την Μόσχα.