Προέλαση κεραυνός εν μέσω παγετού των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών προς Σεβέρσκ: Κατέλαβαν 10 ουκρανικά προπύργια και μπαίνουν στο Vesely

 Τα προβλήματα πληθαίνουν για τους Ουκρανούς καθώς η Μόσχα άνοιξε και το μέτωπο του Σεβέρσκ (Seversk). Ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα προς την κατεύθυνση του ουκρανικού προπυργίου.

Οι αναφορές από το μέτωπο είναι εξαιρετικά δυσμενείς για το Κίεβο: Oι ρωσικές τεθωρακισμένες δυνάμεις ξεκίνησαν με αιχμή του δόρατος το Soledar και κατάφεραν να προελάσουν μέσα στο χιόνι καταλαμβάνοντας σειρά ουκρανικών προπυργίων.

RT_India

 BRICS Block Bucks; 

Η Ρωσία θα προτείνει τη βασική μονάδα καθώς η Ινδία συμφωνεί να αυξήσει το εμπόριο σε εθνικά νομίσματα Ο Ρώσος FinMin Anton Siluvanov είπε την Παρασκευή στη Μόσχα ότι υπάρχουν δυσκολίες στη διευθέτηση συμφωνιών, αλλά ότι "ακόμα και με ρουπίες..." μπορούν να βρεθούν λύσεις" και πρότεινε ένα "καλάθι νομισμάτων" για την υποστήριξη ενός stablecoin. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας Rajesh Kumar Singh δήλωσε στο TASS ότι η αύξηση του εμπορίου σε ρούβλια είναι απαραίτητη, αν και χρειάζεται το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των χωρών να είναι λιγότερο «μονόπλευρο».

Κατέρρευσε το μέτωπο: Έπεσαν δεκάδες οχυρά – Oι Ρώσοι διέλυσαν τις ουκρανικές άμυνες περιμετρικά του Τσάσιβ Γιαρ – Toυς εγκλωβίζουν στο Κανάλι!

 Οι ρωσικές δυνάμεις καταγράφουν σημαντικά εδαφικά κέρδη στο μέτωπο του Μπάκχμουτ, τρία 24ωρα μετά την έναρξη της γενικευμένης επίθεσης.

Το ουκρανικό μέτωπο στην περιοχή δείχνει να έχει καταρρεύσει καθώς οι Ρώσοι σπρώχνουν τους Ουκρανούς με μεγάλη ταχύτητα προς το κανάλι του Τσάσιβ Γιαρ το οποίο σχηματίζεται από τον ποταμό Siverski Donets-Donbass. Η οπισθοχώρηση των Ουκρανών στο σημείο αυτό, αναμένεται να συμβεί μόλις χάσουν τον οικισμό Ivanivske (Krasnοe).

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS “σάρωσαν” την Ουκρανία

 Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-95MS έπληξαν με 19 πυραύλους cruise Kh-101/Kh-555 την περιοχή του Χάρκοβου, ενώ υποστρατηγικά  βομβαρδιστικά Su-34 εκτόξευσαν 40 κατευθυνόμενες βόμβες FAB-500 εναντίον ουκρανικών στόχων στα νοτιοανατολικά (Αβντίιβκα)

Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες. Ειδικά στην περιοχή της Αβντίιβκα αναφέρεται η καταστροφή ενός ολόκληρου ουκρανικού Τάγματος από οκτώ FAB-500.

Ισραήλ: Αντιδράσεις για το βίντεο με τους ημίγυμνους αιχμαλώτους

 «Είναι πολίτες & δημοσιογράφοι όχι μαχητές της Χαμάς»

Σάλος προκλήθηκε από βίντεο που μετέδωσαν ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα με δεκάδες Παλαιστίνιους αιχμαλώτους που εμφανίζονται μόνο με τα εσώρουχά τους και με δεμένα τα μάτια τους.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο ανταποκριτής της αραβόφωνης υπηρεσίας Al-Araby Al-Jadeed του δικτύου The New Arab, Ντιά αλ Καχλούτ, τον οποίο αναγνώρισαν στις εικόνες συνάδελφοι και συγγενείς του.

Επίθεση 40.000 Ρώσων στρατιωτών στην Αβντίφκα–Η πόλη πέφτει-Κόλαση για Ουκρανούς

 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ξεκίνησε η γενική επίθεση 40.000 Ρώσων στρατιωτών στην Αβντίφκα. Η τρίτη και τελευταία φάση της ρωσικής επιχείρησης περιλαμβάνει το κλείσιμο της “τανάλς” γύρω από την πόλη και την κατάληψη του εργοστασίου οπτάνθρακα.

Η κατάσταση για τους Ουκρανούς επιδεινώθηκε δραματικά τα τελευταία 24ωρα στα βόρεια πλευρά τους και στο εργοστάσιο οπτάνθρακα ενώ κινδυνεύουν να χάσουν τον κόμβο ανεφοδιασμού της Φρουράς της πόλης που περνά από τον οικισμό Ocheretino.