Κατέρρευσε το μέτωπο: Έπεσαν δεκάδες οχυρά – Oι Ρώσοι διέλυσαν τις ουκρανικές άμυνες περιμετρικά του Τσάσιβ Γιαρ – Toυς εγκλωβίζουν στο Κανάλι!

 Οι ρωσικές δυνάμεις καταγράφουν σημαντικά εδαφικά κέρδη στο μέτωπο του Μπάκχμουτ, τρία 24ωρα μετά την έναρξη της γενικευμένης επίθεσης.

Το ουκρανικό μέτωπο στην περιοχή δείχνει να έχει καταρρεύσει καθώς οι Ρώσοι σπρώχνουν τους Ουκρανούς με μεγάλη ταχύτητα προς το κανάλι του Τσάσιβ Γιαρ το οποίο σχηματίζεται από τον ποταμό Siverski Donets-Donbass. Η οπισθοχώρηση των Ουκρανών στο σημείο αυτό, αναμένεται να συμβεί μόλις χάσουν τον οικισμό Ivanivske (Krasnοe).

Τα προβλήματα για τους Ουκρανούς έχουν πολλαπλασιαστεί και επικεντρώνονται πλέον σε 3 άξονες: στο μέτωπο της Κλισίφκα, στο μέτωπο της Μπογκντανόφκα και στο μέτωπο του Ivanivske (Krasnοe) που άνοιξε τις τελευταίες ώρες.

Οι Ρώσοι έχουν σαρώσει δεκάδες οχυρά των Ουκρανών από τη δεξιά και αριστερή πλευρά περιμετρικά του Τσάσιβ Γιαρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις Βάγκνερ προσπάθησαν κατά την διάρκεια της πολιορκίας του Μπάχκμουτ να καταλάβουν το Ivanivske καθώς θεωρείται στρατηγικής σημασίας οικισμός, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Διαβάστε επίσης: Έναρξη γενικευμένης ρωσικής επίθεσης προς Τσάσιβ Γιαρ: Συνθλίβονται οι ουκρανικές θέσεις κάτω από καταιγισμό πυρών – Διαρκής υποχώρηση

Bίντεο: Το ρωσικό πυροβολικό ισοπεδώνει ουκρανικές θέσεις στο μέτωπο του Μπάκχμουτ

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:00

Βίντεο: ΒΜ-21 Grad πλήττουν ουκρανικές θέσεις στην Κλισίφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:27

Ρωσική προέλαση κατά μήκος του μετώπου στο Μπάκχμουτ

Η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής στο μέτωπο του Μπάκχμουτ

► Στη βόρεια πλευρά του Mπάκχμουτ, τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν σε ένα ευρύ μέτωπο, καταλαμβάνοντας 12 οχυρά των ουκρανικών ΕΔ.

 Δυνάμεις του Βόρειου Στόλου, των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και του Σώματος Εθελοντών έδιωξαν τον ουκρανικό Στρατό από τις δασικές ζώνες του Khromovo μέχρι τη Bogdanovka.

► Οι αλεξιπτωτιστές του Ιβάνοβο και η 200η Αρκτική Ταξιαρχία του Βόρειου Στόλου έχουν διεισδύσει στις άμυνες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τη δεξαμενή Berkhovskoye.

► Βορειοανατολικά και ανατολικά της Μπογκντάνοβκα, το ρωσικό πεζικό συνεχίζει τις επιθέσεις προς την κατεύθυνση της κατοικημένης περιοχής και την περιοχή του βρεφονηπιακού σταθμού.

► Στη νότια πλευρά, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το κυρίαρχο ύψωμα 215,7 πάνω από τη Κλισίφκα.

► Το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης ότι ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε 19 επιθέσεις στις περιοχές Bogdanovka, Ivanovsky, Kleshcheevka και Andreevka

Βίντεο: Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν ουκρανικές θέσεις στο Μπάκχμουτ

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:03

Οι ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στο Ivanivske (Krasnoe)

Τα ρωσικά στρατεύματα καταγράφουν σημαντική επιτυχία στα νοτιοδυτικά της πόλης Μπάκχμουτ καθώς πλησίασαν τον οικισμό Ivanivske.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή των κήπων του Μπάκχμουτ, προχωρώντας προς την κατεύθυνση του Ivanivske.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η προέλαση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή αυτή ανήλθε σε 400-500 μ.

Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για αστραπιαία επίθεση που δεν άφησα πολλά περιθώρια στους Ουκρανούς. Πολλοί σκοτώθηκαν και άλλοι αιχμαλωτίστηκαν.

Το Ivanivske είναι ένας βασικός οικισμός από την άποψη της διατήρησης της παρουσίας των στρατευμάτων του Κιέβου στα νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ. Μετά την πρόσφατη κατάληψη του Khromovo από τα ρωσικά στρατεύματα και τον έλεγχο των οδικών αξόνων προς Grigorovka και Chasov Yar, όλοι οι δρόμοι ανεφοδιασμού προς τη φρουρά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στα δυτικά του Μπάκχμουτ αποκόπηκαν.

Το χωριό Ivanivske (Krasnoe) βρίσκεται κοντά στα περίχωρα του Μπάκχμουτ νότια του Khromovo, το οποίο έχει ήδη τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.

Ο ουκρανικός Στρατός προσπαθεί να κρατήσει το Ivanivske για να αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση του μετώπου προς αυτή την κατεύθυνση. Το ίδιο το Ivanivske (Krasnoe) βρίσκεται στο δρόμο που συνδέει το Μπάκχμουτ με την Konstantinovka.

Βίντεο: Kαταστροφή ομάδας του ουκρανικού Πεζικού

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:43

Οι Ρώσοι εκκαθαρίζουν την Bogdanovka

Παράλληλα, σημαντική επιτυχία καταγράφουν οι Ρώσοι στην βόρεια πλευρά του Μπακχμούτ, στον οικισμό της Bogdanovka.

Οι Ρώσοι κατάφεραν να προχωρήσουν βαθιά στην ουκρανική άμυνα καταλαμβάνοντας δεκάδες προπύργια των δυνάμεων του Κιέβου.

Μονάδες των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων συνεχίζουν αυτή τη στιγμή να προελαύνουν στην περιοχή βόρεια του χωριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικοί σχηματισμοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν περαιτέρω κατά 1 περίπου χλμ.

Δυνάμεις του Βόρειου Στόλου, των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων και του Σώματος Εθελοντών εισήλθαν στην Bogdanovka, απωθώντας τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έξω από τις δασικές ζώνες του Khromovo. Από την πλευρά της δεξαμενής Berkhovsky, οι αλεξιπτωτιστές του Ivanovo και η 200η Αρκτική Ταξιαρχία του Βόρειου Στόλου ένωσαν τις δυνάμεις τους για την καταστολή του ουκρανικού πυροβολικού.

Ταυτόχρονα, οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν επιπλέον 0,57 χλμ. στην περιοχή Χρόμοβο.

Στον χάρτη, οι κατευθύνσεις των επιθέσεων των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Bogdanovka και Khromovo (Αrtemovske) υποδεικνύονται με κόκκινο χρώμα, οι θέσεις των ουκρανικών σχηματισμών που επιχειρούν σε αυτό το τμήμα του μετώπου επισημαίνονται με μπλε.

Βίντεο: Η 200η ρωσική Ταξιαρχία βομβαρδίζει συγκέντρωση ουκρανικών δυνάμεων στην Bogdanovka

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:02

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το ουκρανικό οχυρό “Όστροφ” στην Κλισίφκα

Τέλος, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το κυρίαρχο ύψωμα 215,7 στην Κλισίφκα γεγονός που αναγκάζει τους Ουκρανούς να αποχωρήσουν από τον οικισμό.

Πιο αναλυτικά:

► Στη νότια πλευρά του Mπάκχμουτ, στρατιώτες της 4ης ταξιαρχίας, μαζί με τις ειδικές δυνάμεις Akhmat, κατέλαβαν τις ουκρανικές θέσεις στο λόφο, βάζοντας το κέντρο της Κλισίφκα «σε λαβίδες» από τρεις πλευρές.

► Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν επίσης περισσότερο από μισό χιλιόμετρο στις ντάτσες στα νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ.

Από τις 11:30 ώρα Μόσχας, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εκκαθαρίσει το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους αυτού του λόφου. Ταυτόχρονα, οι κύριες εχθρικές δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση εκδιώχθηκαν από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Κλισίφκα με το χωριό Ivanivske (Krasnoe), το οποίο εξακολουθεί να παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Σλάντκοφ χαρακτήρισε την κατάληψη του οχυρού “Όστροφ” πολύ σημαντική καθώς το ουκρανικό οχυρό βρίσκεται σε επιβλητικό ύψωμα πάνω από τη Κλισίφκα και η κατάληψη του θα διευκολύνει την επίθεση στο Ivanivske.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει εφεδρικές μονάδες στη μάχη στη νότια πλευρά του Μπάκχμουτ, το προσωπικό των οποίων συγκεντρώνεται από ταξιαρχίες που είχαν προηγουμένως κολοσσιαίες απώλειες.

Η διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μεταφέρει μονάδες που σχηματίστηκαν βιαστικά από στρατιωτικό προσωπικό διαφόρων ταξιαρχιών του στρατού. Πρόκειται για ένα μείγμα στρατιωτών πεζικού, μηχανοκίνητων τυφεκίων και αερομεταφερόμενων ταξιαρχιών.

Βίντεο: Η κατάληψη του κυρίαρχου υψώματος στον λόφο 215.7 στην Κλισίφκα

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:21

Βίντεο: Oι Ρώσοι σφυροκοπούν ουκρανικό προπύργιο στην  Orikhovo-Vasylivka 

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:01

Δείτε χάρτες: Oι άξονες της ρωσικής επίθεσης  προς Bogdanovka και Ivanivske

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...