«Άξιον Εστί» και «Αποκάλυψη» του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής

«.... Καιρός όμως να μιλήσουμε για το σήμερα, όπου χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να το έχω συνειδητοποιήσει ως τώρα, βρέθηκα φορτωμένος με 93 χρόνια μιας θυελλώδους, θα τη χαρακτήριζα, ζωής.  Εκείνο το συναίσθημα που κυριαρχεί τώρα μέσα μου είναι η μεγάλη περιέργεια. Η συγκίνηση αλλά και η λύτρωση…» Μίκης Θεοδωράκης. 
Τέσσερις Έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή πορεία, ο ηθοποιός Νίκος Καραθάνος, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου δημιούργησαν μια κορυφαία dreamteam που θα αναμετρηθεί,

Ζητούνται 200 γυμνές γυναίκες για την όπερα «Ντον Τζιοβάνι»

H Όπερα Κουίνσλαντ της Αυστραλίας αναζητά 200 γυναίκες οι οποίες θα είναι διατεθειμένες να εμφανιστούν γυμνές ή ημίγυμνες στην τελευταία σκηνή της όπερας του Μότσαρτ «Ντον Τζιοβάννι», που κάνει πρεμιέρα στις 19 Οκτωβρίου.

Η σκηνοθέτης, Lindy Hume δήλωσε στο αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι σκοπεύει να κάνει ένα διαφορετικό φινάλε, καθώς στόχος της είναι να μεταφέρει τη διάσημη όπερα στην εποχή του κινήματος #MeToo.

Μάχη για την επιβίωση. Φώκια χαστούκισε με χταπόδι έναν κωπηλάτη την ώρα που έκανε καγιάκ

O Κάιλ Μάλιντερ έκανε καγιάκ μαζί με φίλους του ανοικτά των ακτών της Καϊκούρα στην Νότια Νήσο της Νέας Ζηλανδίας, όταν μία φώκια τον χαστούκισε με ένα χταπόδι.

Ενας φίλος του δοκίμαζε την καινούργια του μηχανή GoPro και κατέγραψε την σκηνή. Το βίντεο έχει κυκλοφορήσει στα social media προκαλώντας τις εντυπώσεις.

20 χρόνια Google: Από αυτό το γκαράζ ξεκίνησαν όλα

Το γκαράζ που αποτέλεσε τα πρώτα γραφεία βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά του Stanford σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστήμιο και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Εθνική οδό που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με τη Silicon Valley.Η Google σβήνει σήμερα επίσημα (ανεπίσημα στις 4 Σεπτέμβρη) τα 20 κεράκια της και όπως ήταν φυσικό, πολλοί ανέτρεξαν στην ιστορία της, στους ιδρυτές της, αλλά και τον τόπο όπου "γεννήθηκε".
Αν κανείς φαντάζεται ένα πολυώροφο γυάλινο κτίριο,

Σαρώνει ο «Ξενοφών»: Επιβατηγό πλοίο στην Τήνο παίρνει κλίση από ανέμους 10 μποφόρ

«Σαρώνει» ο Ξενοφών, με τους ανέμους να πλήττουν όλη τη χώρα.
Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα. Χρήστες του διαδικτύου και πολίτες μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα καταγράφουν συγκλονιστικά στιγμιότυπα της κακοκαιρίας που έχει σαρώσει την Ελλάδα.
Στο παρακάτω βίντεο, ένα πλοίο να παίρνει κλίση λίγο πριν μπει στο λιμάνι της Τήνου. Χρήστης του Facebook, καταγράφει το Superferry να μπαίνει στο λιμάνι της Τήνου με μεγάλη κλίση, λόγω των ισχυρότατων ανέμων.

Μεσογειακός κυκλώνας: Ποιες περιοχές θα πλήξει από το βράδυ της Πέμπτης

Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα σχηματισμού μεσογειακού κυκλώνα από αργά σήμερα το βράδυ στο νότιο Ιόνιο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του meteo.Η κίνηση του κυκλώνα αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου 29/09, στη συνέχεια την Αττική, Εύβοια και Κυκλάδες και μέχρι το πρωί της Κυριακής 30/09 τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, λόγω της χαμηλής προγνωσιμότητας της πορείας του μεσογειακού κυκλώνα, θα εκδοθούν νεότερες ανακοινώσεις με επικαιροποιημένα στοιχεία.