Τσέλσι - Σεβίλλη (0-0) Highlights - UEFA Champions League 2020/21 - 20/1...

Δυναμό Κιέβου-Γιουβέντους (0-2) Highlights-UEFA Champions League 20/21 -...

Δήλωση Άλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη

Η ανακοίνωση του Άρη για τα 10 κρούσματα κορωνοϊού

 

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης, αναφορικά με τα 10 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην ομάδα και αφορούν ποδοσφαιριστές και μέλη του προσωπικού του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, με αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει ότι συνολικά 10 μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και του staff της ομάδας βρέθηκαν θετικοί στον ιό Covid-19, όπως διαπιστώθηκε στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ακολουθώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο, ενημέρωσε τoυς αρμόδιους φορείς, ενώ σήμερα το πρωί πραγματοποιείται απολύμανση σε όλους τους χώρους του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου.

Μελέτη έδειξε πως αντίσωμα κατά της αρθρίτιδας μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από Covid-19

Η τοσιλιζουμάμπη (tocilizumab), ένα φάρμακο για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, γνωστό με την εμπορική ονομασία Actemra, μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο θανάτου στους ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρό Covid-19, σύμφωνα με μια νέα κλινική μελέτη που έγινε σε 68 αμερικανικά νοσοκομεία. Από την άλλη, όμως, δύο άλλες μελέτες, μία ιταλική και μία γαλλική, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή τη θετική εικόνα.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», ανέφεραν ότι από τους 433 ασθενείς με μέση ηλικία τα 62 έτη, που είχαν κορωνοϊό και έλαβαν το φάρμακο, ένα μονοκλωνικό αντίσωμα, όσο βρίσκονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), πέθανε το 29%, ενώ από τους 3.500 που δεν είχαν πάρει τοσιλιζουμάμπη πέθανε το 41%.

Καρεμπέ: «Η Μαρσέιγ και ο Ολυμπιακός είναι δύο σύλλογοι που μοιάζουν»

Δηλώσεις στο γαλλικό πακτορείο ειδήσεων (AFP) έκανε ο σύμβουλος στρατηγικής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ με αφορμή την αποψινή μονομαχία των Πειραιωτών με τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη, για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

«Η Μαρσέιγ και ο Ολυμπιακός είναι δύο σύλλογοι που μοιάζουν. Είναι όμορφο αυτό», ανέφερε αρχικά o Γάλλος παλαίμαχος άσος και πρόσθεσε: «Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι σαν το Velodrome, ο... 12ος παίκτης μας είναι πολύ καυτός.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η απόφαση στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής με την πρόεδρο και την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να βρίσκονται σε ανοιχτή «ρήξη» μετά και την εισαγγελική πρόταση να μείνουν εκτός φυλακής όλοι οι καταδικασθέντες πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Αν και η απόφαση ανέδειξε από την αρχή τη σαφή διάσταση που υπήρχε ανάμεσα στην πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη και την εισαγγελέα της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των καταδικασθέντων ρίχνοντας στα μαλακά ακόμα και τον Γ. Ρουπακιά, εντούτοις τα πράγματα έφτασαν στα… άκρα όταν τέθηκε το θέμα της χορήγησης ανασταλτικής δύναμης στην έφεση.

Δίκη Ζακ Κωστόπουλος: Το πρόσωπό του στη Στέγη ιδρύματος Ωνάση [pics] Δίκη Ζακ Κωστόπουλος: Το πρόσωπό του στη Στέγη ιδρύματος Ωνάση [pic]

 

To κτίριο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, φωτίζεται από το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου, ενόψει της δίκης για τον θάνατό του. Σημειώνεται πως, η δίκη τελικά αναβλήθηκε.

Η πρόσοψη του κτιρίου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, το βράδυ 21/10, υπενθυμίζοντας το σύνθημα ”Σιγά μη φοβηθώ”, που είχε φωτίσει το ίδιο σημείο λίγες ημέρες πριν, ενόψει της απόφασης στη Δίκη για τη Χρυσή Αυγή.


ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 1992

Σαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου του 1992, διαφωνεί με την κυβέρνηση στο θέμα των Σκοπίων και αποχωρεί

 

Στις 8 Απριλίου 1990 ανοίγει μια νέα περίοδος για την χώρα με την νίκη της ΝΔ και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις εκλογές. Σε αυτή την κυβέρνηση, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών, ο Αντώνης Σαμαράς.

Η«ηγεμονία» της ΝΔ στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο είναι αδιαμφισβήτητο. Από το 1992 όμως η κυβέρνηση αρχίζει να χάνει τον έλεγχο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων. Η ηγεμονία αυτή δεν διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια. Και το 1992 είναι η κρίσιμη χρονιά που θα καθορίσει την καθοδική της πορεία.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Σε δίκη ο πρόεδρος Παναγιώτης Καλφαγιάννης για την ERTopen

 

Με μία ανακοίνωση – καταγγελία σε υψηλούς τόνους, η ΕΡΤ'>ΠΟΣΠΕΡΤ καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης για τη δίκη του προέδρου της, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, επειδή, όπως αναφέρει, «κράτησε ζωντανή την ΕΡΤ μέσω της ERTopen». Στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, γίνεται λόγος για το «επιτελικό κράτος» του σημερινού πρωθυπουργού που «ολοκληρώνει αφενός την αποψίλωση του δικαίου από κάθε φιλεργατική πρόνοια και αφετέρου την κατεδάφιση του Ν. 1264/82 που αφορά «τον εκδηµοκρατισµό του συνδικαλιστικού κινήµατος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζοµένων».

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ με τον Σάκη Αρναούτογλου | 19/10/2020 | ΕΡΤ

Champions League: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άλωσε ξανά το Παρίσι [vids]

Όπως και πριν από ενάμισι χρόνο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «άλωσε» το Παρίσι και πάλι με τον Μάρκους Ράσφορντ να σκοράρει και να χαρίζει στους «κόκκινους διαβόλους» το μεγάλο «διπλό» στο ντέρμπι του «πρώτου πιάτου» της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League απέναντι στην Παρί (2-1).

Η Γιουνάιτεντ με τον ίδιο παίκτη, μόνο που αυτή την φορά δεν σκόραρε στις καθυστερήσεις αλλά λίγο πριν από το φινάλε, θριάμβευσε στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού, επικρατώντας με 2-1 της Παρί.

Last time in Paris! | PSG v Manchester United | UEFA Champions League

Barcelona vs Ferencvaros (5-1) 🔥 Messi Coutinho Dembele 🔥 All Goals High...

Θαλασσοδάνεια: «Χαστούκι» και από τον Άρειο Πάγο στον νόμο Μητσοτάκη που αμνηστεύει τραπεζίτες και κομματικά στελέχη

 

«Χαστούκι» και από τον Άρειο Πάγο στον νόμο Μητσοτάκη που αμνηστεύει τραπεζίτες και κομματικά στελέχη για θαλασσοδάνεια δισεκατομμυρίων.

Ασκήθηκε αναίρεση κατα βουλεύματος που έπαυσε τη δίωξη τόσο κατά τραπεζικών στελεχών όσο και κατά ιδιώτη, υπεύθυνο επιχειρηματικού ομίλου, καθώς δεν κατατέθηκε εντός 4 μηνών η έγκληση από την τράπεζα που έθετε ως προϋπόθεση η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για να προχωρήσουν ποινικά οι δεκάδες επίμαχες ποινικές δικογραφίες.

Μπρα ντε φερ Δικαιοσύνης - Κυβέρνησης για τα δισεκατομμύρια των θαλασσοδανείων

Θα περάσει η συγκάλυψη που επεξεργάζεται, μέσω νέας τροπολογίας, απόλυτης αμνήστευσης των ενόχων η Κυβέρνηση;

Αυτό είναι το μείζον ερώτημα που ανακύπτει πλέον καθώς έχουμε μπει στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι από την κατάληξη του οποίου θα κριθεί εάν σε αυτόν τον τόπο θα κυριαρχήσει η απόλυτη ασυδοσία και ατιμωρησία των «ληστών του λευκού κολλάρου», όπως επιθυμεί και μεθοδεύει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ή αν τελικώς το θεμέλιο και το προπύργιο της Δημοκρατίας που είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα κλείσει δια παντός τον δρόμο στις αντισυνταγματικές τροπολογίες αμνήστευσης όλων των εμπλεκομένων, μεγαλοτραπεζιτών και των χλιδάτων πελατών τους, στα θαλασσοδάνεια των δισεκατομμυρίων .

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία ζητά με Νavtex την αποστρατικοποίηση Λήμνου, Σαμοθράκης και Άη Στράτη

Νέες τουρκικές προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που το Oruc Reis πλέει κοντά στο Καστελόριζο και πραγματοποιεί έρευνες, η Άγκυρα κλιμακώνει περαιτέρω τις ενέργειές της, εκδίδοντας δύο Νavtex, μέσω των οποίων αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη.

Το βράδυ της Τρίτης, η τουρκική ηγεσία εξέδωσε αντι-NAVTEX με αφορμή ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου και του Άη Στράτη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία, να σημειώσουμε, έχει αμφισβητήσει δημοσίως πολλές φορές ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αυτές δεν είναι φυσιολογικές εκλογές» - H USA Today «σπάει» την ουδετερότητα και υποστηρίζει Μπάιντεν

 

Η USA Today, μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες των ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ανακοίνωσε ότι στηρίζει υποψήφιο σε προεδρικές εκλογές, τασσόμενη στο πλευρό του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

«Πριν από τέσσερα χρόνια, η συντακτική ομάδα - μια ιδεολογικά και δημογραφικά ετερόκλητη ομάδα δημοσιογράφων που είναι ξεχωριστή από το προσωπικό του τμήματος ειδήσεων και λειτουργεί με συναίνεση - έσπασε την παράδοση και επέλεξε στρατόπεδο στον προεδρική κούρσα για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε η USA TODAY το 1982», είπε η συντακτική ομάδα σε ανακοίνωσή της.

«Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» - Σε ποιο κανάλι επιστρέφει το πασίγνωστο τηλεπαιχνίδι

 

Όλο και πιο κοντά στο να επιστρέψει στην τηλεόραση βρίσκεται το τηλεπαιχνίδι "Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Καλφούτζου στη «Φωλιά των Κουκου», η εταιρεία παραγωγής J.K. Productions του Γιάννη Καραγιάννη είναι έτοιμη να επαναφέρει το τηλεπαιχνίδι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, η παραγωγή θέλει το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» να κάνει πρεμιέρα τον Ιανουάριο του 2021. Όσον αφορά το κανάλι που θα το δούμε, το επικρατέστερο είναι το MEGA, όμως οι συζητήσεις συνεχίζονται.

«Αυτή είναι η πρόταση;» - Όλος ο διάλογος - φωτιά προέδρου και εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Θέμα υψίστης σημασίας για την αξιοπιστία και την αμεροληψία της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής έθεσε την Τρίτη η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου «άδειασε» ουσιαστικά την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου η οποία χθες στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρότεινε να χορηγηθεί σε όλους τους καταδικασθέντες αναστολή στη έφεση.

Η κ. Λεπενιώτη κάλεσε την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου να συμπληρώσει την πρόταση της, τοποθετούμενη εκ νέου.

Κολομβία: Μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά της βίας και της εγκ...

Δανία: Ο δήμαρχος της Κοπεγχάγης παραιτήθηκε έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Φρανκ Γένσεν, εδώ και πάνω από μια δεκαετία δήμαρχος της Κοπεγχάγης, της πρωτεύουσας της Δανίας, παραιτήθηκε σήμερα αφού παραδέχθηκε επεισόδια σεξουαλικής παρενόχλησης και είπε πως ζητάει συγγνώμη από «τις γυναίκες που προσέβαλα».

Ο 59χρονος Γένσεν θα παραιτηθεί επίσης από τη θέση του υπαρχηγού του κυβερνώντος δανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Ήταν δήμαρχος της Κοπεγχάγης από το 2010.

Την παραίτησή του καλωσόρισε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν γράφοντας σε καταχώρισή της στο Facebook πως ήταν «η σωστή απόφαση».


Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο


 Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο της Κρήτης. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Έντονη βροχόπτωση στο Ρέθυμνο δημιούργησε απόψε προβλήματα στους δρόμους, με τα φρεάτια να μην έχουν τη δυνατότητα απορρόφησης των βρόχινων υδάτων. Σύμφωνα με ενημέρωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι και αυτήν την ώρα δέχεται κλήσεις για αντλήσεις σε υπόγεια και ημιυπόγεια στα οποία έχουν εισέλθει νερά.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονται επίσης επί ποδός για να αποσυμφορήσουν τα φρεάτια από υλικά που εμποδίζουν την εισροή ενώ παράλληλα υπάρχει και υπερχείλιση αγωγών από την πίεση που έχει δεχτεί όλο το δίκτυο από τα όμβρια ύδατα.

Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε ξεκινά η καταβολή – Οι ημερομηνίες ανά ταμείο

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων για τον μήνα Νοέμβριο, ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα, δηλαδή την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Η διαδικασία καταβολής των συντάξεων αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Να σημειωθεί ότι ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, φέρνει αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ.

  •