Το Ναυτικό του Ιράν ανάγκασε αμερικανικό υποβρύχιο να αναδυθεί κατά την είσοδό του στον Κόλπο

 Το Ναυτικό του Ιράν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός Σαχράμ Ιράνι στην κρατική τηλεόραση, ανάγκασε αμερικανικό υποβρύχιο να αναδυθεί κατά την είσοδό του στον Κόλπο.

«Το υποβρύχιο των ΗΠΑ πλησίαζε σε κατάδυση, αλλά το ιρανικό υποβρύχιο Fateh το εντόπισε και πραγματοποίησε ελιγμούς για να το αναγκάσει να αναδυθεί καθώς περνούσε το Στενό του Χορμούζ.

Επίσης εισήλθε στα χωρικά μας ύδατα, αλλά… διόρθωσε την πορεία του έπειτα από προειδοποίηση», εξήγησε ο Σαχράμ Ιράνι.

Ανεβαίνει το κόστος της Type 31: Κόντρα βρετανικού ΥΠΑΜ με τα ναυπηγεία για το ποιος ευθύνεται

 ο βρετανικό Υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε διαμάχη με την εταιρεία Babcock International για το ποιος είναι υπεύθυνος για το αυξανόμενο κόστος της σύμβασης για τις νέες φρεγάτες Type 31 του Βασιλικού Ναυτικού.

Οι δύο πλευρές διαπραγματεύονται εδώ και μήνες για το ποιος ακριβώς θα πρέπει να πληρώσει για τις αυξήσεις του κόστους του προγράμματος.

«Δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον πελάτη μας ως προς το ποιος είναι υπεύθυνος για το πρόσθετο κόστος βάσει της σύμβασης. 

Η Ισπανία παραδίδει έξι άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία «Θα φθάσουν μέσα σε πέντε ως έξι ημέρες»

Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργκαρίτα Ρόμπλες, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου πως τα έξι άρματα μάχης Leopard, που έχει υποσχεθεί η Ισπανία στην Ουκρανία, αναχώρησαν δια θαλάσσης χθες το βράδυ και θα φθάσουν στον προορισμό τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σχετικές ειδήσεις Η κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας Η κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας Η κατάσταση στο έδαφος της Ουκρανίας ΒΛΑΝΤΙΜΊΡ ΠΟΎΤΙΝ ΡΩΣΊΑ ΡΩΣΟΟΥΚΡΑΝΙΚΉ ΚΡΊΣΗ

 Η Ρωσία βρίσκεται σε συζητήσεις με την UEFA για την άρση της απαγόρευσης που επιβλήθηκε στην Εθνική Ομάδα της και τους ρωσικούς συλλόγους μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά «...οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές», όπως ανέφεραν τα εγχώρια πρακτορεία ειδήσεων την Τρίτη (18/4), που επικαλέστηκαν ανώτατο στέλεχος της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ένωσης (RFU).

Τόσο η UEFA όσο και η FIFA αποφάσισαν τον Φεβρουάριο του 2022 πως όλες οι ρωσικές ομάδες - εθνικές ή συλλογικές - θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις τους μετά την εισβολή.

Η κατάσταση επί του εδάφους: Οι μάχες στην Μπαχμούτ

 Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν drone Shahed και άλλα συστήματα χαμηλής ακρίβειας για να ισοσταθμίσουν την απομείωση των προμηθειών υψηλής ακρίβειας πυρομαχικών, λέει το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, σμήναρχος Γιούρι Ιγνάτ επεσήμανε ότι η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν όλους το απόθεμα στρατηγικών πυραύλων από τις 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν τους 750 από τους 850 πυραύλους που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις κατά της Ουκρανίας αυτήν την περίοδο.

Η Μόσχα απελαύνει πάνω από 20 Γερμανούς διπλωμάτες

 Το κτίριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών (φωτογραφία αρχείου)   -  Πνευματικά Δικαιώματα  Pavel Golovkin/Copyright 2018 The AP. All rights reserved

Η Ρωσία, προχωρώντας σε μια κίνηση ανταπόδοσης, απελαύνει περισσότερους από 20 γερμανούς διπλωμάτες, δήλωσε σήμερα στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πως η Ρωσία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο σε μαζικές απελάσεις διπλωματών της από το Βερολίνο.

Στα σκουπίδια εκατομμύρια εμβόλια της Ε.Ε. – Αποκαλύψεις και υπόνοιες για διαφθορά κυβερνήσεων

 Μπορεί, θέλοντας και μη, να έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία Covid-19, ωστόσο, το  παρασκήνιο της προμήθειας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού από την Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει έντονο και σκοτεινό, ιδίως από τη στιγμή που τόσο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και ο Άλμπερτ Μπουρλά, αρνούνται πεισματικά να προβούν σε λεπτομέρειες των μεταξύ τους συμφωνιών.

Απίστευτες εικόνες: Ξυλαζίνη, το ναρκωτικό που κάνει τους χρήστες «ζόμπι»

 Το ισχυρό καταπραϋντικό ξυλαζίνη, γνωστό και ως «Tranq», είναι εγκεκριμένο από τον αμερικανικό FDA μόνο για κτηνιατρική χρήση, αλλά βρίσκεται με εκρηκτικά αυξανόμενους ρυθμούς στην πιάτσα των παράνομων ναρκωτικών τους τελευταίους μήνες.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro και προώθησε η Ελληνίδα ανταποκρίτρια στη Γαλλία Μαρία Δεναξά, οι εξαρτημένοι που έχουν κάνει χρήση ξυλαζίνης, περπατούν αργά, με το κεφάλι σκυμμένο κάτω, σαν να είναι ζόμπι!

Η πιο αιματηρή σύγκρουση στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο δεν έλαβε χώρα στην Ουκρανία αλλά στην Αιθιοπία

 Τα λόγια του Ινδού υπουργού Εξωτερικών Subramaniam Jaishankar στο Διεθνές Φόρουμ Ασφάλειας 2022 στη Μπρατισλάβα ήταν ένα πλήγμα στις λεγόμενες δυτικές αξίες. Υπερασπιζόμενος τη θέση της Ινδίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο υπουργός είπε συγκεκριμένα: «Η Ευρώπη πρέπει να απαλλαγεί από την ιδέα ότι τα προβλήματα της Ευρώπης είναι προβλήματα του κόσμου και τα προβλήματα του κόσμου δεν είναι προβλήματα της Ευρώπης».

Άτυπος εμπορικός «πόλεμος» Ουκρανίας – Ρουμανίας! Το Κίεβο αποφάσισε να δώσει το πρώτο «αντιδυτικό χτύπημα» κατά της απαγόρευσης της ΕΕ στα ουκρανικά προϊόντα.

 Η Ουκρανία θέλει να αφήσει τη Ρουμανία χωρίς ναυσιπλοΐα στον Δούναβη

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Oleksandr Kubrakov, το Κίεβο δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναπτύξει τα λιμάνια του Δούναβη, πράγμα που σημαίνει ότι η εμβάθυνση και άλλα έργα στο κανάλι Bystroe, που προκάλεσαν τη διαμαρτυρία του Βουκουρεστίου, έχουν όλες τις πιθανότητες να συνεχιστούν.

Κατά τη ρουμανική άποψη, αυτό θα οδηγήσει σε απαράδεκτη επιβάρυνση της διώρυγας Sulina (φωτό) και σημαντική μείωση της ναυτιλίας που λειτουργεί από τη Ρουμανία