Τζανακόπουλος:Η ΝΔ θα υποστεί μία μνημειώδη κοινοβουλευτική ήττα

Η Νέα Δημοκρατία θα «υποστεί μία μνημειώδη κοινοβουλευτική ήττα και από κει και πέρα, η συνταγματική τάξη είναι εκείνη που ορίζει το τι θα ακολουθήσει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».
Μιλώντας για τη συμφωνία σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ, είπε ότι η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» θα αφορά «όχι μόνον τις διεθνείς σχέσεις των γειτόνων μας, αλλά θα χρησιμοποιείται και στο εσωτερικό, σε όλα τα επίσημα έγγραφα, σε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις, σε κάθε επίσημη πτυχή της ζωής της πολιτείας».

Ντιμιτρόφ: Έχουμε καλές πιθανότητες να γράψουμε θετική Ιστορία

Το μήνυμα ότι «σε ιστορικές στιγμές φέρουμε όλοι μας ιστορική ευθύνη να μην σκεφθούμε τις πολιτικές μας καριέρες και το πολιτικό μας αύριο, αλλά να σκεφθούμε πού θέλουμε να βρίσκονται οι χώρες μας σε δέκα χρόνια από σήμερα» έστειλε από το Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ. Υπογράμμισε μάλιστα πως «αυτή είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν. Το παρελθόν είναι σημαντικό, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Μπορούμε όμως να διαμορφώσουμε το μέλλον μας».

Πεντάρα στην πρεμιέρα για τη Ρωσία Διέλυσε τη Σαουδική Αραβία

Με τέρματα του Γκαζίνσκι στο 12΄, του Τσερίσεφ στο 43΄ και στο 90΄+1, του Τζιούμπα στο 71΄ και του Γκολόβιν στο 90΄+5 η «οικοδέσποινα» Ρωσία επικράτησε 5-0 της Σαουδικής Αραβίας στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ 2018 στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας (1ος όμιλος).
Τον αγώνα παρακολούθησαν 80.000 θεατές και υπό το βλέμμα του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, που νωρίτερα κήρυξε την έναρξη της διοργάνωσης, η Ρωσία πραγματοποίησε ένα ονειρεμένο ξεκίνημα κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.