Τηλεοπτικές άδειες: Η ιστορία μιας διαπλοκής..Τα “διαπλεκόμενα” του Μητσοτάκη και ο “αρχιερέας της διαπλοκής”

`
Από τα 'διαπλεκόμενα' του Μητσοτάκη και τους 'νταβατζήδες' του Καραμανλή, στη δημοπρασία του ΣΥΡΙΖΑ. Η πολυτάραχη πολιτική ιστορία φλερτ και αντιπαραθέσεων πολιτικής εξουσίας με την τηλεοπτική τέταρτη εξουσία από το 1989 μέχρι σήμερα 
 Από τις 20 Νοεμβρίου 1989, όταν εξέπεμψε για πρώτη φορά το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι, το Mega και οι πολίτες συγκεντρώνονταν μπροστά από τις

Αντίστροφη μέτρηση για τις άδειες

Σε τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ανάδειξη των καναλιών που θα λάβουν τηλεοπτικές άδειες.

Παρουσία των υποψηφίων του διαγωνισμού, αναμένεται εντός της ημέρας να διεξαχθεί η κλήρωση για τις αίθουσες στις οποίες θα βρίσκονται αύριο, Τρίτη 30 Αυγούστου, οι ομάδες τους.

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το Epsilon

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες τέθηκε η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (E RADIO-TV).

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης «η εγγυητική επιστολή του υποψηφίου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV), δεν πληροί τις απαιτούμενες από τον νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις, και για αυτό δεν γίνεται αποδεκτή, επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι (36) ημέρες

Παγκόσμιο Έτος Σαίξπηρ 2016 - Οι εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά

Ένα από τα σημαντικά θεατρολογικά και ιστορικά ζητήματα που επί 400 χρόνια τώρα, απασχολεί διεθνώς την επιστημονική κοινότητα και τον θεατρικό κόσμο, είναι το ερώτημα:

Ποιό είναι το μυστηριώδες Νησί της Σαιξπηρικής Ουτοπίας, το Νησί της «Τρικυμίας», του θεατρικού δηλαδή έργου, το οποίο γράφοντας το ο Σαίξπηρ ως κύκνειο άσμα του, τοποθετεί μέσα σ’αυτό, την Πνευματική του Διαθήκη προς την Ανθρωπότητα, προκρίνοντας τη συγχωρητικότητα έναντι της εκδίκησης,

Στο πλευρό της Πολιτείας FIFA και UEFA (video)

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων της FIFA και της UEFA, τόσο με την τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, όσο και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

Ναύπλιο: Ένα μοναχικό φλαμίνγκο εντοπίστηκε στον Υδροβιότοπο της Αργολίδος (φωτό)

Ένα μοναχικό φλαμίνγκο εντόπισε ο φωτογραφικός φακός στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016. 
Το νεαρό φλαμίνγκο έμεινε στον Υδροβιότοπο της Αργολίδος ακολουθώντας σμήνος πουλιών που πέρασε από την περιοχή , λόγω της μεταναστευτικής περιόδου αυτή την εποχή.
Το φοινικόπτερο θα παραμείνει μέχρι να ξεκουραστεί από το μακρύ ταξίδι της δεύτερης μεταναστευτικής περιόδου από δυτικά προς ανατολικά με προορισμό την αραβική χερσόνησο, Περσικό κόλπο και Ινδίες.

Νορβηγία: Ηλεκτρική καταιγίδα υπεύθυνη για το θάνατο 323 Ταράνδων!

Μια ηλεκτρική καταιγίδα ευθύνεται για τον θάνατο 323 ταράνδων σε απομονωμένη ορεινή περιοχή της Νορβηγίας, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Τα νεκρά ζώα βρέθηκαν να κείτονται το ένα πάνω στο άλλο έπειτα από το πέρασμα της καταιγίδας στο οροπέδιο Χάρντανγκερ στην νότια Νορβηγία, την Παρασκευή.

Όταν ο οδηγός είναι εφευρετικός! Του χάλασε η όπισθεν και ... (vid)

Η όπισθεν στο αυτοκίνητο αυτού του άνδρα παρουσίασε πρόσφατα βλάβη και, μη έχοντας χρήματα για επισκευή, σκέφτηκε μια εξαιρετικά πρωτότυπη λύση!

Πώς να σταματήσετε το WhatsApp από το να «σας καρφώνει» στο Facebook

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά πριν από δύο χρόνια, το Facebook ξόδεψε 19 δις. δολάρια, προκειμένου να εξαγοράσει το WhatsApp, την εφαρμογή επικοινωνίας κυρίως μέσω μηνυμάτων.

 Πριν από λίγες ημέρες το WhatsApp άλλαξε τους Όρους Χρήσης του (ξέρετε, εκείνο το κομμάτι που κανείς δε διαβάζει και όλοι πατάμε το κουμπί «Agree»…) και επί της ουσίας μοιράζεται τα στοιχεία του κάθε χρήστη του με το Facebook.

Μετά από αυτό το βίντεο θα αρχίσετε και εσείς το ... σερφ

Για όσους δεν πήγαν διακοπές και για εκείνους που μόλις γύρισαν στο κλεινόν άστυ, το βίντεο που ακολουθεί θα δώσει μια νότα δροσιάς και αισιοδοξίας. 
Φυσικά από αυτό δεν μπορεί να λείπει και μια γερή «δόση» του γυναικείου φίλου που θα μας κάνει να μηυθούμε στο ...

Καρντάσιαν, Μπιγιονσέ, Μινάζ «Μάχη» για τις καλύτερες καμπύλες στα βραβεία MTV (φωτό)

 Η ποπ ντίβα Μπιγιονσέ,  σάρωσε(!)
Bootylicious look! Σε αυτά τα MTV Awards στη Νέα Υόρκη τα πρωτεία είχαν οι σέξι καμπύλες! Κιμ Καρντάσιαν, Μπιγιονσέ Νόουλς, και Νίκι Μινάζ στήθηκαν μπροστά στο φωτογραφικό φακό για να μας δείξουν τα κάλλη τους και τις νέες δημιουργίες που επέλεξαν να φορέσουν στα φαντασμαγορικά μουσικά βραβεία για το 2016.
Η μια σεξοβόμβα μετά την άλλη επέλεξαν πολύ σέξι σύνολα σε καλοκαιρινές αποχρώσεις,

Πολυτέλεια υψηλών προδιαγραφών στη θάλασσα με το υπέρ-γιότ νέας γενιάς

Σχεδιασμένο από το βραβευμένο νορβηγικό στούντιο Hareide Design, αυτό το υπέρ-γιότ της επόμενης γενιάς διαθέτει ό,τι μπορεί να ονειρευτεί ένας κροίσος.

 Η θαλαμηγός μήκους 108 μέτρων προσφέρει πολυτέλεια υψηλών προδιαγραφών προκειμένου να αισθανθείς σαν στο σπίτι σου ..στη θάλασσα.
Διαθέτει κήπο, παραλία, δύο πισίνες και το "Grand Hall" με γυάλινο πάτωμα και οροφή που «βλέπει» τα πάντα σε βυθό και ουρανό.

Κίνα: Ρεκόρ παραγωγής καρπουζιών από ένα μόνο φυτό


Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες σημειώθηκε στην Κίνα, όπου μία εταιρεία γεωργικής τεχνολογίας κατάφερε να παράγει 131 τεράστια καρπούζια από ένα μόνο φυτό. Κάθε καρπούζι ζυγίζει κατά μέσο όρο 10 κιλά και ολόκληρη η παρτίδα πήρε μόνο 90 ​​ημέρες για να ωριμάσει μετά την αρχική φύτευση. Το εντυπωσιακό κατόρθωμα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση έλλειψης τροφίμων στο μέλλον.

Κόστα Ρίκα: Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές


Η Κόστα Ρίκα παρήγαγε το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τις τελευταίες 114 ημέρες και αναμένεται να συνεχίσει με τους ίδιους αμείωτους ρυθμούς. Το μικρό κράτος της Κεντρικής Αμερικής, το οποίο παράγει καθαρή ενέργεια από διάφορες ανανεώσιμες πηγές, εξακολουθεί να έχει στόχο να διανύσει ένα ολόκληρο έτος χωρίς να καταναλώσει ορυκτά καύσιμα.

Αυστραλία: Απελευθερωμένα κατοικίδια χρυσόψαρα γιγαντώνονται και καταστρέφουν το οικοσύστημα


Αυστραλοί ερευνητές προειδοποιούν για μία νέα, επεμβατική απειλή στην άγρια ​​ζωή της χώρας, τα χρυσόψαρα που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους και απελευθερώνονται στο φυσικό περιβάλλον.
Η κοινή γνώμη θεωρεί το χρυσόψαρο ως ένα μικρό και αβλαβές είδος, αλλά τα ποτάμια της δυτικής Αυστραλίας διαθέτουν τις ιδανικές συνθήκες που επιτρέπουν στα ψάρια να αναπτυχθούν σε σημείο που φτάνουν τα δύο κιλά βάρος και διαταράσσουν σημαντικά το τοπικό οικοσύστημα.

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Λέσκοτ


Η πιο ηχηρή μεταγραφή στο θερινό ελληνικό «παζάρι», μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είναι πια γεγονός. Ο Τζόλεον Λέσκοτ είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ με κάθε επισημότητα, καθώς η ένταξή του στο ρόστερ της ομάδας ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.
Ο Άγγλος διεθνής κεντρικός αφίχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην ελληνική πρωτεύουσα, πέρασε το πρωί επιτυχώς από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία μετέβη στα γραφεία του συλλόγου όπου και υπέγραψε.

Αμερικανικό drone εντοπίστηκε στον εναέριο χώρο του Ιράν και αποχώρησε


Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εντόπισαν αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) να εισέρχεται στον ιρανικό εναέριο χώρο τη Δευτέρα και προειδοποίησαν τις ΗΠΑ να το αποσύρουν, κάτι που οι τελευταίες έκαναν, ανέφερε το πρακτορείο Tasnim.

Στρατηγική συνεργασία Alibaba - AXA


Σε στρατηγική συνεργασία με την κινεζική Alibaba και τη θυγατρική της, Ant Financial Services, προχωράει η ΑΧΑ, στοχεύοντας στην από κοινού ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και την αλληλοϋποστήριξη στη διερεύνηση νέων αγορών και κλάδων.
Ο Τhomas Buberl, επερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία με την Alibaba θα προσφέρει στην ΑΧΑ ένα παγκόσμιο κανάλι διανομής υπηρεσιών.

Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Στο TAXIS βρίσκεται το σύνολο των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), καθώς ολοκληρώθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα η διαδικασία ανάρτησής τους.
Οι περίπου 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν με τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXIS, να ενημερωθούν σχετικά με το αν θα πληρώσουν τα ίδια, λιγότερα ή περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Νέα πτήση της Etihad Airways προς τη Βενετία από τις 30 Οκτωβρίου


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τη Βενετία θα ενώνει πλέον, η Etihad Airways, επεκτείνοντας τα δρομολόγιά της προς την Ιταλία με ακόμη μία καθημερινή πτήση προς το αεροδρόμιο «Μάρκο Πόλο» της ιταλικής πόλης.
Το νέο δρομολόγιο θα ξεκινήσει από τις 30 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος τύπου Airbus A319, προσφέροντας 16 θέσεις στη διακεκριμένη και 90 στην οικονομική.

Τι δεν θα ξεχάσουμε από το φετινό καλοκαίρι στην Πάτμο

Το νησί της Αποκάλυψης είναι πραγματικά μια αποκάλυψη για όσους το επισκέπτονται πρώτη φορά. Ανάμεσά τους βρεθήκαμε κι εμείς, το εξερευνήσαμε απ’ άκρη σ’ άκρη και σας παραθέτουμε τα καλύτερά του, αυτά που θα μας έρχονται στο μυαλό όταν το καλοκαίρι φύγει και ο χειμώνας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μας κάνει να ξεχάσουμε τις διακοπές.

4 υπέροχα μέρη στην Ελλάδα για να δραπετεύσετε με το αυτοκίνητο

Καλοκαιρινή άδεια δεν σημαίνει μόνο διακοπές σε νησί. Μπορείτε εύκολα να αποφύγετε τα φορτωμένα πλοία, τον κόσμο, τα συγκεκριμένα δρομολόγια και τα εισιτήρια και να αποδράσετε, μπαίνοντας απλώς στο αυτοκίνητό σας και βάζοντας πρώτη.
Δεν τα πηγαίνετε καλά με τα καράβια; Δεν θέλετε να επιβαρυνθείτε με έξτρα κόστος για μεταφορά αυτοκινήτου και εισιτήρια πλοίου; Kαθίστε αναπαυτικά στη θέση του οδηγού, δέστε τη ζώνη σας και ξεκινήστε για έναν από τους παρακάτω ονειρεμένους προορισμούς.

Solar Express: Το μετρό του ηλιακού συστήματος

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Imagineactive έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια ενός μέσου μεταφοράς βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το Solar Express είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα του δηλαδή μια… υπερταχεία του ηλιακού συστήματος. Πρόκειται για ένα διαστημικό τρένο τα «βαγόνια» του οποίου θα είναι ευθυγραμμισμένοι κύλινδροι μήκους περίπου 50 μέτρων ο καθένας εξ αυτών την ομαλή λειτουργία των οποίων θα ελέγχουν ρομπότ.

Πετυχημένη η πρώτη προσέγγιση του Δία από το διαστημόπλοιο Juno

Την πρώτη κοντινή διέλευσή του από τον Δία ολοκλήρωσε χθες με επιτυχία το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Juno («Ήρα»).

Κινούμενο με ταχύτητα 208.000 χλμ./ώρα, το σκάφος πέταξε πέρασε μόλις 4.200 χιλιόμετρα πάνω από τους σχηματισμούς νεφών του πλανήτη.

Αν και το Juno θα πραγματοποιήσει 35 ακόμη διελεύσεις, σε καμία από τις επόμενες δεν θα βρεθεί ξανά σε τόσο μικρή απόσταση από τον Δία.