Σκληρή απάντηση Τσακνή για την «τριτοκοσμική ΕΡΤ» του Ξυδάκη

Απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Ξυδάκη για τις πρόσφατες δηλώσεις του από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών -πως η ΕΡΤ είναι τριτοκοσμική- έδωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, με επιστολή του.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακνής σημειώνει: "Όχι Νίκο, η ΕΡΤ δεν βρίσκεται στο σημείο που ονειρευόμαστε, όσοι αγωνιστήκαμε να ανοίξει ξανά.

Οικολόγοι Πράσινοι: Η φέτα είναι μόνο η αρχή

Η υπερψήφιση της CETA στο Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, έδειξε με ένα απτό παράδειγμα για την Ελλάδα τους κινδύνους που εγκυμονεί η νέα συμφωνία διατλαντικού εμπορίου για τις μικρές χώρες και παραγωγές αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Η ναυαρχίδα των ελληνικών προϊόντων με κατοχυρωμένη ονομασία προέλευσης, η φέτα, δεν μπόρεσε να κατοχυρωθεί στην Καναδική αγορά (και μέσω αυτής και σε άλλες).

Ν. Παλάσκας: «Η συμφωνία CETA ξεκληρίζει την ελληνική κτηνοτροφία»

Πανελλαδική σύσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι του Σαββάτου η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, με την παρουσία εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, στον Τύρναβο της Λάρισας, με βασικό θέμα την προστασία της φέτας σε σχέση με την εμπορική και οικονομική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Καναδά (CETA).
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, για να τεθεί ενιαία το

Συνάντηση Σ. Φάμελλου με εκπροσώπους των αγροτών του Δήμου Δέλτα

Με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων, Συνεταιρισμών και Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, της περιοχής του Δήμου Δέλτα, συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, κατόπιν πρωτοβουλίας και επιθυμίας τους, ενώ τον συντονισμό της συνάντησης είχε ο Δήμαρχος Δέλτα, Ευθ. Φωτόπουλος.
Θέμα της συνάντησης ήταν το καθεστώς προστασίας της φύσης, οι κανόνες και οι περιορισμοί που προκύπτουν από αυτό,

Νέες ιδέες στον χώρο της τεχνολογίας χρηματοδοτεί το Venture Friends

Νέες ιδέες, κυρίως στον χώρο της τεχνολογίας, έχουν χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του επενδυτικού ταμείου "Venture Friends" από τις αρχές του 2016 στην Ελλάδα, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο Απόστολος Αποστολάκης, σύμβουλος επενδύσεων και ένας εκ των μελών της ομάδας του επενδυτικού ταμείου.

Αρχίζει η λειτουργία του Orange Grove και στην Πάτρα

Την έναρξη λειτουργίας του και στην Πάτρα ανακοίνωσε το Orange Grove. Συγκεκριμένα, ο νέος συνεργατικός χώρος που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το Orange Grove Patras έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων, (startup) στη Δυτική Ελλάδα.

Διάκριση για startup από την Κρήτη- Έφτιαξε συσκευή που εντοπίζει σκάφη και σε δυσπρόσιτα μέρη

Στους 25 semifinalists του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2017 πέρασε η OpenIchnos, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, μετά από την κατάκτηση του βραβείου στο Bluegrowth.

Οι ιδρυτές της εταιρείας, επιστήμονες πληροφορικής, από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, κατάφεραν να κατασκευάσουν μια συσκευή που εντοπίζει τη θέση σκαφών μέσω του δορυφορικού συστήματος Iridium και των GPS, GALILEO,

Το 71% των Γάλλων θέλει τον Φιγιόν εκτός της προεδρικής "κούρσας"

Πάνω από τα δύο τρίτα των Γάλλων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι θέλουν ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης για την προεδρία Φρανσουά Φιγιόν να αποσυρθεί από την κούρσα, μετά το σκάνδαλο της αργομισθίας της συζύγου του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Ifop η οποία δημοσιεύεται στο φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Journal du Dimanche που κυκλοφορεί με σημερινή ημερομηνία εξωφύλλου.

Yδρογονάνθρακες στη δυτική Ελλάδα - Ανοίγει ο δρόμος για τις έρευνες

Ο δρόμος για την κύρωση από τη Βουλή, και την ενεργοποίηση των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, ανοίγει καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε την περασμένη Πέμπτη τις Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις έρευνες στις δύο περιοχές.

Πώς και από που οι υπερδυνάμεις βρήκαν την υπερτεχνολογία που κατέχουν μυστικά (βίντεο)

Δείτε δύο βίντεο όπου οι ειδικοί αναλύουν το πως οι υπερδυνάμεις βρήκαν την υπερτεχνολογία. 
..

Τα κορυφαία απόρρητα στρατιωτικά όπλα για το 2017 (βίντεο)

Δείτε βίντεο από το κανάλι του youtube με τα κορυφαία απόρρητα στρατιωτικά όπλα για το 2017 
..

Βίντεο: Τα δέκα πιο θανατηφόρα όπλα ελεύθερων σκοπευτών

Δείτε βίντεο από το κανάλι του youtube με τα δέκα πιο θανατηφόρα όπλα ελεύθερων σκοπευτών 
..

Τηλεμεταφορά στρατιωτών από μία ήπειρο σε άλλη; (βίντεο)

Μία παράδοξη είδηση έχει αρχίσει και κάνει τον γύρο του διαδικτύου…

Μήπως ένα νέο Πείραμα της Φιλαδέλφειας συνέβη, στις μέρες μας, μισό αιώνα από τότε; Είναι η τηλεμεταφορά ανθρώπων και αντικειμένων μία πραγματικότητα;…

Επιστήμονες που εργάζονται για τον Στρατό των ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν καταφέρει με επιτυχία να «τηλεμεταφέρουν» μια πλήρως εξοπλισμένη ομάδα, από μια εγκατάσταση έρευνας και ανάπτυξης της Μασαχουσέτης σε μια περιοχή κατάρτισης στη Γερμανία…

Αυτό το βίντεο των 2 λεπτών είναι το καλύτερο που έχουμε δει για την φύση!

Ο κόσμος μας που ζούμε είναι πραγματικά απίθανος και πανέμορφος αλλά εμείς οι άνθρωποι πάντα κοιτάμε τα αρνητικά και ζούμε μακρυά από την φύση που στη ουσία είναι η φύση μας.

Αυτό το εξαιρετικό βίντεο διάρκειας μόλις 2 λεπτών μας παρουσιάζουν την φύση από μια εξαιρετική οπτικό γωνία. Βέβαια δεν είναι ένα τυχαίο βίντεο αλλά μια παραγωγή του BBC του τμήματος ντοκιμαντέρ που φημίζεται για την άριστη δουλειά του. Δείτε το βίντεο

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα

Το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα δεσπόζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Super League.
 
 Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν για τη νίκη με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται στην πρώτη θέση και τον «Δικέφαλο του Βορρά» να προσπαθεί να πλησιάσει τον δεύτερο Πανιώνιο.

Μ. Σχοινάς: «Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης»

Την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει η αξιολόγηση εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ωστόσο, δεν θέλησε να εστιάσει τι μέλλει γενέσθαι την 20η Μαρτίου αφού, όπως είπε, οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και υπογράμμισε ότι «το 2010 η κατάσταση ήταν απελπιστική, ενώ τώρα έχει εξομαλυνθεί».