Ο Αντώνης Ρέμος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Politia Live. Μαζί του η Αγγελική Ηλιάδη και ο Νίκος Βουρλιώτης.

Ο Αντώνης Ρέμος ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο Politia Live.
    Μαζί του η Αγγελική Ηλιάδη και ο Νίκος Βουρλιώτης.
    Πρεμιέρα: 17 Αυγούστου - Politia Live Θεσσαλονίκη
    Ημέρες Λειτουργίας: Πέμπτη - Παρασκευή - Σάββατο

    Κρατήσεις: 6983749816 (What's Up), 6942821186 (Vodafone CU)


Aπό τις 17 Αυγούστου στις 11:00 μ.μ. μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου στις 6:00 π.μ...

Το καλοκαίρι των ζωγράφων Τρεις καλλιτέχνες, ο Αλέκος Φασιανός, ο Γιώργος Σταθόπουλος και ο νεότερος Απόστολος Χαντζαράς, συνομιλούν στον Λυκαβηττό με την ευκαιρία της κοινής τους έκθεσης στη Σαντορίνη

Το καλοκαίρι ευνοεί τις παρέες. Και αυτή η παρέα στη «Βεράντα», απέναντι στο τελεφερίκ του Λυκαβηττού, είχε έντονη καλοκαιρινή διάθεση. Την αποτελούσαν οι καθιερωμένοι ζωγράφοι Αλέκος Φασιανός και Γιώργος Σταθόπουλος, ο «μικρός» της παρέας Απόστολος Χαντζαράς, η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη, η Λητώ Πιτυρή της καινούργιας αίθουσας τέχνης «Κρατήρας» στην Οία της Σαντορίνης..

Πήλιο: «Μουσικό χωριό» για έβδομη χρονιά

Παρά το γεγονός ότι ως διοργάνωση χτυπήθηκε σκληρά από την κρίση, με αποτέλεσμα πέρυσι να αντιμετωπίσει την ισχνότερη οικονομική στήριξη από το έτος της πρώτης λειτουργίας της (2006), είναι χαρμόσυνο που εφέτος το «Μουσικό Χωριό» στον Αγιο Λαυρέντιο εξακολουθεί να υπάρχει δίνοντας το δικό του αυγουστιάτικο πολιτισμικό χρώμα στο Πήλιο.

Εκεί μπορούν να συναντηθούν μουσικοί και γενικότερα καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη χωρίς κανένα απολύτως μουσικό εμπόδιο: οι οθωμανικοί ήχοι συνδυάζονται με την κλασική και την τζαζ μουσική, τον λαϊκό πολιτισμό, το σιάτσου αλλά και τις εκδρομές στο βουνό..

Πιάνο και Ευρωκοινοβούλιο στα Φηρά Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Σαντορίνη

Ρεσιτάλ πιάνου με τις δίδυμες αδελφές Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 21:30 στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά Σαντορίνης• μια εκδήλωση που στόχο έχει την ενίσχυση του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία. Το ντουέτο θα παίξει έργα για σόλο και 4 χέρια των Μπραμς , Ντεμπισί, Ραχμάνινοφ , Λιστ και Προκόφιεφ, ενώ η είσοδος έχει κόστος 10 ευρώ..

Ξεκινάει το 5ο Ροκ Φεστιβάλ του Δήμου Νάουσας

Το 5 ο Φεστιβάλ Ροκ συγκροτημάτων του Δήμου Νάουσας, θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο από 17 έως 20 Αυγούστου 2012 στο θερινό δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Την αυλαία του θα ανοίξουν 21 μουσικά συγκροτήματα και θα συμμετάσχουν περίπου 100 μουσικοί από Αθήνα, Αριδαία, Βέροια, Βόλο, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Νάουσα.
.

Πόλος έλξης το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων

Στο Θέατρο Απόλλων από 17 - 25 Αυγούστου. «Η Σύρος είναι πρωτεύουσα της κομψότητας και της αρχοντιάς. Ποιος αλήθεια θα φανταζόταν ότι θα συναντούσε τον κόσμο αυτό φυτεμένο σ’ ένα βραχονήσι του Αιγαίου!» Αυτά τα λόγια επέλεξε ο περιηγητής του 20ου αιώνα Θεόφιλος Γκοτιέ, για να περιγράψει τις εντυπώσεις του από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων...

Σε αυτό το νησί και συγκεκριμένα στο θέατρο Απόλλων, που αποτελεί μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου, θα πραγματοποιηθεί για όγδοη συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων...

Βίσση-Κονταρός ενώνουν τις δυνάμεις τους στη Σαντορίνη!

Στο άγριο αλλά και μαγευτικό τοπίο της Σαντορίνης, λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα, δυο εξαιρετικές φωνές θα ενωθούν με φόντο την καλντέρα για να δώσουν μια από τις πιο ερωτικές καλοκαιρινές συναυλίες της χρονιάς!
Το Σάββατο, 18 Αυγούστου, η Άννα Βίσση μαζί με τον κρητικό τραγουδιστή και δεξιοτέχνη στο..

Ο Ross Daly στη Σύρο

Η αυλαία για το 1ο Φεστιβάλ Σερίφου θα πέσει με τη συναυλία του Ross Daly, που ενώνει Κρήτη, Βαλκάνια και Ανατολή με τη μουσική του την Κυριακή 12 Αυγούστου.
Ο Ross Daly συμμετέχει στο 1ο Φεστιβάλ Σερίφου..

Πρωτάθλημα Σέρφινγκ, που ανέβηκε στο Piha παραλία στη Νέα Ζηλανδία.Hyundai 2012


Πρωτάθλημα Σέρφινγκ, που ανέβηκε στο Piha παραλία στη Νέα Ζηλανδία.Hyundai 2012..

Κοινοβούλιο της Αυστραλίας Όλα τα πακέτα ίδια

Η αυστραλιανή δικαιοσύνη απέρριψε οριστικά σήμερα τις προσφυγές των καπνοβιομηχανιών Philip Morris, British American Tobacco (BAT), Japan Tobacco International και Imperial Tobacco, κατά του νέου νόμου που ψήφισε το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, ο οποίος επιβάλλει ομοιόμορφα πακέτα για όλες τις μάρκες τσιγάρων, στο πλαίσιο του αγώνα κατά του καπνίσματος..

ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΕ 0,2% ΤΟ Β' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012 Σε ύφεση η ευρωπαϊκή οικονομία

Αρνητική ανάπτυξη κατά 0,2% σημείωσε η οικονομία της ευρωζώνης το δεύτερο τρίμηνο του 2012, έναντι του πρώτου τριμήνου του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.
Σε ύφεση η ευρωπαϊκή οικονομία..

Οι καλύτερες και oι χειρότερες πόλεις για την απασχόληση Αυτό το καλοκαίρι

Οι καλύτερες πόλεις όσον αφορά την απασχόληση Αυτό το καλοκαίρι
Εταιρεία για την απασχόληση ManpowerGroup έχει ερωτήθηκαν πάνω από 18.000 εργοδότες σε 100 μητροπολιτικές περιοχές για να ανακαλύψει ποιος την πρόσληψη, ποιος τις απολύσεις και ο οποίος σχεδιάζει να διατηρήσει τα σημερινά επίπεδα του προσωπικού τους κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, τον Ιούλιο μέχρι το Σεπτέμβριο. Εδώ είναι οι πόλεις όπου οι εργοδότες είναι πιο αισιόδοξοι για την πρόσληψη αυτό το καλοκαίρι...

Social Networking Superstars

Rihanna

Twitter followers: 23.8 million
Facebook fans: 59.6 million
Rihanna tops our list as the star with the most followers and fans. The 24-year-old singer makes good use of social media, tweeting often and controversially. She curses and posts photos of herself partying in places like strip clubs. She came under fire in April when she posted photos that looked like she was using drugs...

«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ στα νησιά - Σε μία από τις δύο «επισκέψεις» του διαπίστωσε παράβαση

Σε μία από τις δύο επιχειρήσεις που επισκέφθηκε κατά την καλακαιρινή περίοδο ο ΣΔΟΕ διαπίστωσε.... παραβάσεις, με απόλυτη «πρωταθλήτρια» στο χώρο να αναδεικνύεται η Λευκάδα, όπου το ποσοστό παραβατικότητας φθάνει στο 100%.
Το μέσο ποσοστό παραβατικότητας φθάνει στο 52,76%, με «πρωταθλήτρια» τη Λευκάδα και την Εύβοια, Ρόδο, Πάρο, και τη Ζάκυνθο να την ακολουθούν. Αντιθέτως, με ποσοστό 20% σε πέντε ελέγχους, τα Ιωάννινα συγκεντρώνουν το χαμηλότερο ποσοστό..

Στην Κω παραθερίζει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ

Στην Κω βρίσκεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ  για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές..

Η Βενεζουέλα ετοιμάζεται για άμυνα σε μελλοντική εισβολή των ΗΠΑ!

Οι Αρχές της Βενεζουέλας επεξεργάστηκαν νέο στρατιωτικό σχέδιο, στο πλαίσιο του οποίου οι στρατιωτικοί θα εκπαιδευτούν στις μεθόδους του ανταρτοπολέμου σε περίπτωση εισβολής στη χώρα αμερικανικών στρατευμάτων. Αυτό ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης..

Ρέσλερ: Επικίνδυνος ο ακραίος λαϊκισμός κατά της Ελλάδας

Ρέσλερ: Επικίνδυνος ο ακραίος λαϊκισμός κατά της Ελλάδας Εξαιρετικά επικίνδυνο χαρακτηρίζει τον λαϊκισμό ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, κατηγορώντας τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας ότι με τις ακραίες θέσεις τους σε βάρος της Ελλάδας, θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο..

Βραζιλία: Η δίκη για διαφθορά δεν επηρεάζει την κυβέρνηση Ρούσεφ

Η πολιτική δίκη για διαφθορά που εμπλέκει το Κόμμα των Εργατών (ΡΤ), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία στη Βραζιλία επί μία 10ετία, δεν έχει πλήξει τη δημοτικότητα της προέδρου Βίλμας Ρούσεφ, προκύπτει από σφυγμομέτρηση της εταιρείας Datafolha που δημοσιεύθηκε σήμερα.
Η κυβέρνηση της Ρούσεφ χαίρει σήμερα της επιδοκιμασίας του 62% του εκλογικού σώματος, αν και το ποσοστό αυτό συνιστά μία μικρή υποχώρηση εν σχέσει με το 64% που κατέγραφε η αντίστοιχη μέτρηση τον Απρίλιο, τονίζεται στην έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Φόλια...

Μεξικό: Εγκλημα αδιανόητης βαρβαρότητας στη Βερακρούς Αποκεφαλισμένη βρέθηκε επταμελής οικογένεια, ανάμεσά της και τρία νήπια

Φρικιαστικό έγκλημα ανακαλύφθηκε στην πολιτεία Βερακρούς στο Μεξικό, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκε αποκεφαλισμένη ολόκληρη επταμελής οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και τριών παιδιών ηλικίας 9, 7 και 3 ετών..

Πέφτουν κιόλας οι πρώτες «σκιές» στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016 Ο Guardian αναφέρει ότι η εγκληματικότητα είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν

Μετά την παραλαβή της ολυμπιακής φλόγας κατά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το Ρίο ντε Τζανέιρο, η μεγαλούπολη της Βραζιλίας, ανέλαβε και επίσημα να διοργανώσει τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2016. Ο δήμαρχος της πόλης, Εντουάρντο Παές, υποσχέθηκε ότι «αυτοί θα είναι οι καλύτεροι Ολυμπιακοί στην ιστορία». Ομως τα προβλήματα φαίνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, με την εγκληματικότητα και την διαφθορά να προκαλούν ίσως τη μεγαλύτερη ανησυχία στους διοργανωτές..

Πρόβες πολέμου με το Ιράν στο Ισραήλ Τελεσίγραφο στον πρόεδρο Ομπάμα από τον Νετανιάχου

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης συγκροτούν μία σιιτική πολιτοφυλακή στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ τις δυνάμεις των ανταρτών, δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα εν μέσω της αδιάκοπης αιματοχυσίας, εκφράζοντας βαθύτατη ανησυχία για την αυξανόμενη παρουσία του Ιράν στη Συρία.

Παράλληλα, εκτιμά πως το Ισραήλ δεν έχει λάβει τελική απόφαση σχετικά με το εάν θα επιτεθεί σε βάρος του Ιράν εξαιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού του προγράμματος, και σημειώνει πως υπάρχει ακόμη (διπλωματικός) χρόνος για να αποδώσουν βαρύτερες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης..

Ακροδεξιό και επικίνδυνο το «ντουέτο» Ρόμνι-Ράιαν στον Λευκό Οίκο

Ο ακροδεξιός προεδρικός υποψήφιος Μιτ Ρόμνι (δεξιά) με τον - ακόμη πιο ακροδεξιό... - υποψήφιο αντιπρόεδρό του, Πολ Ράιαν, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ουισκόνσιν [REUTERS/Shannon Stapleton]

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τhe New York Times

Bill Keller


Ο Πολ Ράιαν, ο άνθρωπος που επέλεξε ο Μιτ Ρόμνι ως υποψήφιο για την αντιπροεδρία, αναμένεται να συζητηθεί πολύ. Οι αντιπρόεδροι παίζουν μεγάλο ρόλο, όπως μας θύμισε πρόσφατα η εμφάνιση του αντιπροέδρου του Τζορτζ Μπους του νεώτερου Ντικ Τσένι στη μικρή οθόνη. Ακόμη μεγαλύτερο ρόλο παίζει ο Πολ Ράιαν, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Μιτ Ρόμνι...

Βραζιλία Οι κρατούμενοι σε φυλακή της Santa Rita Πεντάλ μονοπάτι γιά την ελευθερία

Οι κρατούμενοι σε φυλακή της Βραζιλίας με το πέρασμα του χρόνου μπορούν να μετατρέπουν τις ποινές τους με το να γίνουν πηγές ζωής της πράσινης ενέργειας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν πεντάλ  σε ένα ποδήλατο συνδεδεμένο με μια γεννήτρια ρεύματος.
Για κάθε 16 ώρες πετάλι τους τροφίμους της Santa Rita δεν Sapucaí φυλακή η ποινές τους έχουν μειωθεί κατά μία ημέρα, σύμφωνα με μια έκθεση Jornal Nacional ..

Ρωσικό υποβρύχιο ένα μήνα περιπολούσε κοντά στις ακτές των ΗΠΑ

Το Ρωσικό ατομοκίνητο υποβρύχιο 971 (σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΝΑΤΟ - «Akula»), εξοπλισμένου με πυραύλους Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, για μεγάλο χρονικό διάστημα κινούταν χωρίς να γίνει αντιληπτό στα νερά του κόλπου του Μεξικού   κοντά στις ακτές των ΗΠΑ, πληροφόρησε η εφημερίδα Washington Free Beacon παραπέμποντας σε ανώνυμο αμερικανό αξιωματούχο..

Νέες πυραμίδες εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο με τη βοήθεια του Google Earth

Στην Αίγυπτο ανακαλύφθηκαν δύο νέα συγκροτήματα πυραμίδων. Τις βρήκε η αμερικανίδα αρχαιολόγος Angela Micol με την βοήθεια του προγράμματος Google Earth. Το πρώτο συγκρότημα βρίσκεται κοντά στην όαση Al-Fayoum κα αποτελείται από τρία μικρά αναχώματα, όπως επίσης και από μία..

Στη Σαουδική Αραβία θα χτίσουν μια πόλη μόνο για γυναίκες

Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισαν να χτίσουν μια βιομηχανική πόλη, όπου θέλουν να συνδυάσουν τους αυστηρούς νόμους της Σαρίας και την επιδίωξη των γυναικών του βασιλείου για μία ολοκληρωμένη κοινωνική ζωή.
Ο υπουργός για υποθέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αγροτικής οικονομίας της χώρας ενέκρινε την απόφαση αυτή και το 2013 θα διεξαχθεί διαγωνισμός μεταξύ κατασκευαστικών εταιρειών..

Βιετνάμ. Το έθιμο της λατρείας του Hung Βασιλέων υπήρχε για χιλιάδες χρόνια και έχει εξαπλωθεί ευρέως. Αξίζει να γίνει μια κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Η ιστορία για το Hung Βασιλέων που είναι οι πρόγονοι των πολιτών του Βιετνάμ έχει υπάρξει για χιλιάδες χρόνια. Η εικόνα του Hung Βασιλέων και Van Lang κράτος έχει γίνει μια σταθερή πνευματική βάθρο για τους ανθρώπους Βιετνάμ κατά τη διαδικασία κατασκευής της εθνικής και της άμυνας..