Εγγραφές Πρωτοετών 2016: Τι ισχύει

Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση για τις εγγραφές πρωτοετών 2016 γι’ αυτό θα δούμε τι ίσχυε πέρυσι αφού θεωρητικά θα ισχύουν περίπου τα ίδια.
Πέρυσι για πρώτη φορά οι εγγραφές των νεοεισαχθέντων φοιτητών έγιναν μέσω του συστήματος της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής προεγγραφής και της ηλεκτρονικής αποστολής

Αυτή η τύπισσα φτιάχνει τα πιο πρωτότυπα ρολόγια που έχεις δει ποτέ!

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο boredpanda η Justina δεν παράτησε τη δουλειά της ούτε έκανε κάποιου είδους επανάσταση για να τα καταφέρει.
«Μερικές φορές απλά κλείνομαι με τις ώρες στο στούντιο μου και κάνω αυτό που μου αρέσει».

Τουρκικό πλοίο κόντεψε να βγει στη στεριά στον Προφήτη Ηλία Λακωνίας

Καράβι  κόντεψε να βγει  στις αυλές  σπιτιών στον οικισμό Προφήτη Ηλίας του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγ. Νικολάου Βοιών Λακωνίας.

Το «SAFFET BEY» RO-ROCARGO με σημαία Τουρκίας προσάραξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην δυτική πλευρά του φυσικού λιμανιού του Προφήτη Ηλία προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο αφού στην πορεία του παρέσυρε βράχους από τον βυθό μετακινώντας τους στην στεριά.

Η μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα του κόσμου - Παρασκευάστηκε στην Μόσχα, ζυγίζει 20 τόνους (Photo)

Είκοσι τόνους ζυγίζει η μεγαλύτερη ελληνική σαλάτα που παρασκευάστηκε, την Κυριακή το μεσημέρι, στη Μόσχα, με στόχο μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Πάνω από 1.000 εθελοντές συγκεντρώθηκαν γύρω στις 12 μετά το μεσημέρι στην Κόκκινη Πλατεία της ρωσικής πρωτεύουσας και παρασκεύασαν την αγαπημένη πολλών Ρώσων -και όχι μόνο- ελληνική σαλάτα, προς τέρψιν των ...ουρανίσκων όλων όσοι έδωσαν το «παρών».

Έβαλαν μια μπασκέτα πάνω σε ένα τρένο και έκαναν απίστευτα καρφώματα! (video)

Σε αυτό το viral βίντεο από το κανάλι του Youtube, Dunking Devils θα δείτε μια τρελή παρέα φίλων, η οποία τοποθέτησε μια μπασκέτα πάνω σε ένα τρένο, κάνοντας απίστευτα καρφώματα. Με αυτό το τρόπο θέλησαν να γιορτάσουν τα 110 χρόνια από την λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού Bohinj, που συνδέει την Σλοβενία με την Ιταλία.

Ένας στους δέκα Ευρωπαίους έχουν τατουάζ

Τα τατουάζ γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή μεταξύ των νέων εγείροντας όμως ανησυχίες για τις μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Συγκεκριμένα, στην ΕΕ το ποσοστό των ανθρώπων με τατουάζ έχει αυξηθεί από 5% το 2003, σε 12% το 2016, το οποίο αντανακλά 60 εκατομμύρια άτομα. Μάλιστα, τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς έχουν περισσότερα από ένα τατουάζ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre-JRC) της ΕΕ.

F1: ο Ρόσμπεργκ κέρδισε στην Μόντσα και "έβαλε φωτιά" στην μάχη του πρωταθλήματος

Η εκκίνηση στην Μόντσα καθόρισε και την τύχη του Ιταλικού Grand Prix, καθώς το λάθος του Χάμιλτον, έδωσε το πλεονέκτημα στον Ρόσμπεργκ να φύγει πρώτος και να διατηρηθεί εκεί μέχρι τέλους κερδίζοντας μετά και την περασμένη Κυριακή στο Βέλγιο. Πλέον η μεταξύ τους διαφορά στην μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος έπεσε μόλις στους 2 βαθμούς για τον Χάμιλτον.

Μια 23χρονη Ουκρανή μιλά τα καλύτερα ελληνικά στον κόσμο

Η 23χρονη Άννα Βίνικ, από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, είναι η νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε, για πρώτη φορά φέτος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Φοβερό τροχαίο δυστύχημα - 35 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί μέσα σε πούλμαν στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 άλλοι τραυματίστηκαν μετά από σύγκρουση λεωφορείου επιβατών με βυτιοφόρο καυσίμων κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου στη νότια επαρχία Ζαμπούλ του Αφγανιστάν την Κυριακή, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Έπαρχος Besmillah Afghanmal είπε στο «Ariana News» ότι το ατύχημα έλαβε χώρα στον αυτοκινητόδρομο Καμπούλ - Κανταχάρ,

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον κόσμο;

Η Süddeutsche Zeitung στη σαββατιάτικη έκδοσή της σχολιάζει το θέμα της εξουσίας που έχουν οι πολυεθνικές εταιρείες με αφορμή την περίπτωση φοροαποφυγής της Apple στην Ιρλανδία ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εφημερίδα επισημαίνει:  «Με 13 δισεκατομμύρια ευρώ χρηματοδοτείται συνολικά το σύστημα υγείας της Ιρλανδίας για έναν χρόνο.

Στην Αθήνα οι ηγέτες του Νότου

Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα, συναντώνται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, με τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου να θέλουν να επεξεργαστούν τις προτάσεις που αφορούν στη δική τους οπτική για την κατεύθυνση που θα πρέπει να έχουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και οι πολιτικές του.

Βραβείο στον Έλληνα φωτογράφο του AFP Άρη Μεσσήνη

Ο Έλληνας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) Άρης Μεσσήνης κέρδισε χθες Σάββατο το βράδυ το βραβείο Visa d' or «News» του διεθνούς φεστιβάλ φωτοειδησεογραφίας Visa pour Image στο Περπινιάν της νότιας Γαλλίας για τη δουλειά του με θέμα τη μαζική άφιξη μεταναστών το 2015 στη Λέσβο.
Αυτό το χρυσό βραβείο στην κατηγορία των ειδήσεων ανακοινώθηκε κατά το κλείσιμο της εβδομάδας του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ.

Ραδιοτηλεόραση Κύπρου: Πιθανό να επηρεαστούν και τα κυπριακά κανάλια

Το ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα κανάλια στην Κύπρο από το πώς διαμορφώνεται το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα άφησε ανοιχτό ο γενικός διευθυντής της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου Νεόφυτος Επαμεινώνδας.
Ο κ. Επαμεινώνδας διατύπωσε την εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται να επηρεαστούν τα κανάλια, τα οποία διατηρούν πιο άμεση σχέση με ελληνικά, που δεν εξασφάλισαν άδεια, όπως το Mega και ο Alpha Κύπρου, αν και είναι πρόωρο να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα.

Το σκοτεινό μυστικό του Ισραήλ από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του

Έχει χαρακτηριστεί ως το σκοτεινότερο ίσως μυστικό του Ισραήλ και έχει τις ρίζες του στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του νέου κράτους. Εκτιμάται πως από το 1948 και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1950, από 1.500 έως 5.000 παιδιά εξαφανίστηκαν. Άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 8.000 παιδιά που κλάπηκαν από τους βιολογικούς τους γονείς.
Τον περασμένο μήνα, ήρθε η πρώτη επίσημη παραδοχή εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης.

Κομισιόν: Θετικός ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, φέρνει πολλά έσοδα στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία σε επίπεδο ΕΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Επιτροπή έχει, ήδη,

Μιλάει και η Μαρία Σπυράκη για (νέα) διαπλοκή που έπαιρνε στο μαξιλάρι τις ειδήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κυρίως μέσα από μια νέα διαπλοκή μπορεί να το πληρώσει πολλαπλά ο Έλληνας φορολογούμενος» αυτό είναι το συμπέρασμα της Μαρίας Σπυράκη από την ολοκλήρωση της αδειοδότησης!
Δήλωση μιας νέας πολιτικού για μια – συνειδητά, αρρύθμιστη αγορά για 27 χρόνια, με στόχο να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα κρατικοδίαιτων μιντιαρχών.

Η αιματηρή καταστολή της μεγάλης απεργίας στο Πασαλιμάνι στις 23 Αυγούστου 1923

Ήταν 23 Αυγούστου στο Πασαλιμάνι, όταν 11 εργάτες έχαναν τη ζωή τους από την επίθεση αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, στα πλαίσια του μεγάλου απεργιακού κύματος εκείνης της περιόδου. Ένα λιτό μνημείο στο Πασαλιμάνι, που μπροστά του γιορτάζονται οι Πρωτομαγιές στον Πειραιά, θυμίζει εκείνο το ματωμένο Αύγουστο.
Τί προηγήθηκε
H κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μετά από πολυετείς πολεμικές περιπέτειες και το

Κίνα και ΗΠΑ επικυρώνουν τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή (βίντεο)

Μετά την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι επικυρώνουν την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα που συνήφθη στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι στο τέλος της 21ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP21). Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Μπαράκ Ομπάμα και Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου

«Καρφιά» Βουλγαράκη εναντίον Μητσοτάκη για τηλεοπτικές άδειες και ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Στην κόντρα βγαίνει ο Γιώργος Βουλγαράκης. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αφήνει πολύ σοβαρές αιχμές εναντίον της σημερινής ηγεσίας για την «αμηχανία» της «γαλάζιας» παράταξης μπροστά σε δύο πολύ συγκεκριμένα θέματα: τις τηλεοπτικές άδειες και την ΕΛ.ΣΤΑΤ. 

«Βόμβα» Βορίδη: Κακώς δεν κάναμε εμείς το διαγωνισμό για τις άδειες

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η ακροδεξιά συνιστώσα της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» απασφάλισε και δήλωσε πως: «Κακώς δεν κάναμε εμείς τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες«. Το ιλιγγιώδες ποσό που συγκεντρώθηκε από τη

Τοποθετήθηκε το άγαλμα της βασίλισσας Όλγας Κωνσταντίνοβνα σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Τοποθετήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, το άγαλμα της βασίλισσας Όλγας Κωνσταντίνοβνα στον ομώνυμο δρόμο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έτους «Ελλάδα – Ρωσία 2016». Τη φιλοτέχνηση του αγάλματος χρηματοδότησε η Πανρωσική Στρατιωτική – Ιστορική Ένωση,