Λατινική Αμερική: Περιοδεία του Σ. Λαβρόφ – Επίσκεψη αστραπή στη Νικαράγουα πριν από το ταξίδι στην Κούβα

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναχώρησε χθες Τετάρτη το απόγευμα από τη Νικαράγουα για την Κούβα έπειτα από μόλις τετράωρη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγα.

Μετά την άφιξη του το μεσημέρι από τη Βενεζουέλα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έφυγε από τη Μανάγουα περίπου τέσσερις ώρες αργότερα για την Κούβα, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της οποίας πήγε επίσης στη Βραζιλία.

Στόχος του κορυφαίου Ρώσου διπλωμάτη η ενίσχυση των σχέσεων και η δημιουργία  κοινού μετώπου  στον επεκτατισμό της Δύσης υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 325 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πακέτο περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά για τους αυτοκινούμενους εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων HIMARS και άλλα στοιχεία του πυροβολικού, είπε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, τα είδη αυτά θα αντληθούν από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ουκρανία: Μηνιαίο επίδομα 2.700 δολαρίων στους στρατιώτες της πρώτης γραμμής

 Οι Ουκρανοί στρατιώτες που είναι ανεπτυγμένοι στα μέτωπα θα λαμβάνουν επιπλέον 100.000 χρίβνι (2.710 δολάρια) τον μήνα, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία.

Κάθε στρατιώτης «που υπηρετεί τη χώρα και την προστατεύει από τον εισβολέα, διακινδυνεύει τη ζωή και την υγεία του και εκτελεί καθήκοντα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πρέπει να έχει υψηλό κίνητρο», σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού επιτελείου στο Κίεβο.


Σουδάν: Εν μέσω εχθροπραξιών ελπίδες για κατάπαυση γεννά η διάσκεψη της Αφρικανικής Ένωσης, του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ

 Οσμή θανάτου στο Χαρτούμ με τις σορούς των νεκρών από τις φονικές συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατηγών στο Σουδάν να συνεχίζονται για έκτη ημέρα. 

Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, και με κίνδυνο για τη ζωή τους, χιλιάδες Σουδανοί εγκαταλείπουν τη χώρα όπου μαίνεται εμφύλιος πόλεμος την ώρα που οι ελληνικές αρχές επεξεργάζονται σχέδια για την απομάκρυνση των περίπου 150 ομογενών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Εν αναμονή της εξασφάλισης ασφαλών διόδων σήμερα Πέμπτη 20/4 συνεδριάζουν οι επικεφαλής του ΟΗΕ, της Αφρικανικής Ένωσης,