Οι τάσεις στις τσάντες για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022

 Σχεδιασμένες με γνώμονα την άνεση, οι τσάντες για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022 εστιάζουν σε ελαφριές μορφές, λεπτές σιλουέτες και συμπαγείς φόρμες. Η ευκολία χρήσης είναι το κλειδί, με σκοπό να διαρκέσουν μια ζωή. Για αυτήν την εποχή, οι τσάντες αξιοποιώντας θέματα παιδικής νοσταλγίας, συνδυάζουν και συγχωνεύουν σχέδια, δημιουργώντας φρέσκες καινοτομίες.

Παρακάτω θα δούμε τις βασικές αρχές που θα ακολουθήσουν οι τσάντες για την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022.

Δρόμοι του νερού: Δυο αισθητηριακοί περίπατοι στα ίχνη του Αδριάνειου Υδραγωγείου

 Δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πως στο υπόγειο της πόλης, από τις παρυφές της Πάρνηθας μέχρι και την πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι, εκτείνεται ένα αρχαίο μνημείο με ιστορία σχεδόν 2000 ετών, το οποίο μεταφέρει ακόμα νερό, ενώ διατρέχει υπογείως οκτώ διαφορετικούς δήμους.

Η Ελληνική πατέντα για τον φρέντο καπουτσίνο σαρώνει το TikTok

 Μετά τον καφέ Νταλγκόνα, το χτυπημένο γάλα φράουλας και την χτυπημένη λεμονάδα, ήρθε, επιτέλους, η ώρα της πιο πετυχημένης Ελληνικής πατέντας για παγωμένο καφέ. Οι χρήστες του TikTok ανακάλυψαν τον καπουτσίνο φρέντο και το δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης γέμισε με τον αγαπημένο καφέ της Ελληνικής επικράτειας.

Πως να μετατρέψουμε τα φασολάκια στην απόλυτη ατραξιόν του φαγητού μας

 Τα φασολάκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας και από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα λαδερά πιάτα.

Τώρα ήρθε η στιγμή να τα προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο. Να τα ψήσουμε στο φούρνο, να τα καβουρδίσουμε.

Με την βοήθεια δύο ειδικών στον χώρο της γαστρονομίας, του σεφ Στίβεν Γκοφ από το εστιατόριο Jargon στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας και της Τζέσικα Ράντουα από τον ιστότοπο συνταγών, The Forked Spoon, θα μετατρέψουμε το εξαιρετικό αυτό ζαρζαβατικό στην απόλυτη ατραξιόν του κυριακάτικου τραπεζιού.

Δεκαπέντε βραβευμένες εικόνες που θα μας κάνουν ακόμα πιο διψασμένους για ταξίδι

 Μπορεί να είναι νόμιμο να ταξιδεύουμε σε ορισμένους προορισμούς αυτήν τη στιγμή, αλλά με τα κρούσματα Covid να αυξάνονται ξανά, πολλοί είναι ανήσυχοι. Ωστόσο, μπορούμε πάντα να ονειρευόμαστε, σωστά;

Για όσους είναι έτοιμοι να τροφοδοτήσουν αυτή τη λαγνεία της περιπλάνησης το επόμενο έτος,

Το Θεώρημα Μπουριντάν και οι ανεμβολίαστοι, ή πώς πέθανε ο γάιδαρος από την πείνα...

 Ο Ιωάννης Μπουριντάν (1292-1363) Γάλλος ιερέας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων, σχολαστικός  φιλόσοφος και σχολιαστής του Αριστοτέλη, ανέπτυξε την έννοια της ώθησης (impetus), το πρώτο βήμα προς την σύγχρονη έννοια της αδράνειας.

Διατύπωσε πολλές θεωρίες και θεωρήματα, αλλά το όνομα του παρέμεινε γνωστό στην ιστορία με το νοητικό πείραμα, γνωστό ως «Θεώρημα του όνου ή του Μπουριντάν», που αποδίδεται σε αυτόν αν και δεν σώζεται στα γραπτά του.    

Οι τιμές των F-35: Πόσο θα κόστιζε στην Ελλάδα η προμήθεια του stealth μαχητικού της Lockheed Martin

 Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να προμηθευτεί το προηγμένο μαχητικό 5ης γενεάς F-35, η τιμή «fly away» της κάθε μονάδας υπολογίζεται πως θα βρίσκεται κάτω από τα 80 εκατ. δολάρια, περιλαμβανομένων συστήματος αυτοπροστασίας, επιπρόσθετων ατρακτιδίων κ.α., ανέφερε την Τρίτη ο Ντένης Πλέσσας, αντιπρόεδρος Global Pursuits Initiatives της Lockheed Martin Aeronautics στην Αθήνα, στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης δημοσιογράφων- παρουσίασης του «Joint Strike Fighter».


Αιθιοπία: Ο πρωθυπουργός, βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, βρίσκεται στο μέτωπο της μάχης

 Ο νομπελίστας πρωθυπουργός της Αιθιοπίας βρίσκεται στο μέτωπο της μάχης, ανακοίνωσε η κυβέρνησή του την Τετάρτη. 

Ο Άμπιι Αχμέτ δήλωσε πως ίσως να είναι απαραίτητος ο μαρτυρικός θάνατος για να μπει ένα τέλος στην εμφύλια διένεξη που ταλανίζει την Αιθιοπία εδώ και περίπου ένα χρόνο με τους Tιγκράι να πλησιάζουν την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.  

Δύο Ολυμπιονίκες ανακοίνωσαν επίσης ότι κατατάσσονται στον στρατό.


Η Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση από τη Νορβηγία, που σαρώνει το Ιντερνετ -δειτε το βιντεο.

 Ο Άγιος Βασίλης έχει γίνει το απροσδόκητο ερωτικό αντικείμενο ενδιαφέροντος σε μια συγκινητική διαφήμιση για μια ταχυδρομική υπηρεσία και ο κόσμος έχει ενθουσιαστεί.

Η διαφήμιση, που σχεδιάστηκε για την ταχυδρομική υπηρεσία της Νορβηγίας, Posten, περιγράφει την σχέση μεταξύ δύο ανδρών, ο ένας εκ των οποίων είναι ο Άγιος Βασίλης.

Ρωσία: Δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο με νεκρούς και σχεδόν 50 εγκλωβισμένους

 Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και 46 αγνοούνται έπειτα από δυστύχημα που σημειώθηκε σε ανθρακωρυχείο στη Σιβηρία, ενώ οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι ανέστειλαν επιχείρηση για την διάσωση των αγνοουμένων λόγω κινδύνου έκρηξης στο ορυχείο.

Οι αρχές διευκρίνισαν ότι ειδοποιήθηκαν γύρω στις 08:35 τοπική ώρα (03:35 ώρα Ελλάδος) για την παρουσία καπνού στο ορυχείο της Λιστβγιαζνάγια, που βρίσκεται στην πόλη Γκραμοτέινο, στην περιφέρεια του Κεμέροβο στην Σιβηρία, όπου βρίσκονται πολλά ανθρακωρυχεία.