Αυστραλία: Μέγας Ωκεάνιος Δρόμος

Κάθε φορά που προτείνω έναν προορισμό έχω αγωνία: Άραγε θα αρέσει στους αναγνώστες; Είναι, βλέπετε, τόσο δύσκολη η περίοδος που διανύουμε ώστε ακόμα και τα όνειρα για πολλούς είναι πολυτέλεια..

Πίνδος: Εξόρμηση στα Τζουμέρκα

Το ορεινό σύμπλεγμα των Τζουμέρκων θεωρείται μια από τις πιο άγριες και επιβλητικές..

Αμβρακικός: Κορωνησία γαλήνιος παράδεισος

Απάνεμοι κολπίσκοι, ατέλειωτοι καλαμιώνες, βάλτοι, έλη, κατάφυτα τοπία, αλλά και γραφικά ψαροχώρια. Ενας τόπος που δεν φημίζεται τόσο για τις ελκυστικές παραλίες του όσο για το σημαντικό οικοσύστημα που φιλοξενεί..

Μαγικός βυθός στην Παλαιοκαστρίτσα

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι το πιο φημισμένο τουριστικό θέρετρο της Κέρκυρας..

Κέα, ένα νησί με πλούσια ιστορία

Το πανέμορφο νησί της Κέας, το βορειότερο των Δυτικών Κυκλάδων και το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής, έχει πολλά ενδιαφέροντα μνημεία και αρχαιολογικά αξιοθέατα να αποκαλύψει στους επισκέπτες του..

Τηλεόραση δείχνει σε δύο θεατές διαφορετικά πράγματα!

Δύο άνθρωποι κάθονται δίπλα- δίπλα στον καναπέ και παρακολουθούν τηλεόραση, αλλά είναι σαν μην βλέπουν την ίδια οθόνη. Η ιαπωνική εταιρία Sony..

Η τηλεόραση πλέον "ακούει" και "βλέπει"!

Το ρεύμα της αέναης τεχνολογικής εξέλιξης έρχεται να συμπαρασύρει και τη συμβατική τεχνολογία της τηλεόρασης, η οποία σε λίγα χρόνια θα έχει μεταμορφωθεί. Κατά βάση, θα έχει γίνει πιο έξυπνη και πιο..

Έρχεται επανάσταση στις διευθύνσεις του Ίντερνετ

Αρχίζει την Πέμπτη η καταχώρηση διεθνώς σχεδόν οποιασδήποτε λέξης ως κατάληξης στις διευθύνσεις του διαδικτύου, γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη επανάσταση στο Ίντερνετ από τη δημιουργία του στη δεκαετία του ΄80..

Ίντερνετ ακόμα και στα ρολόγια χειρός

Πού αλλού θα χωθεί πια το διαδίκτυο; Σιγά-σιγά η δυνατότητα διασύνδεσης με το Ίντερνετ ξεφυτρώνει στα πιο απίθανα μέρη. Η τελευταία εξέλιξη, όπως φαίνεται στη διεθνή έκθεση..

Η Κομισιόν ελπίζει σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει σε μια συμφωνία, το συντομότερο, μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των εκπροσώπων των ιδιωτών θεσμικών επενδυτών για την απομείωση του..

Εθελοντής ο Πρόεδρος Ομπάμα για την Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

Ο Πρόεδρος Ομπάμα και η οικογένεια του δούλεψαν ως εθελοντές σε σχολείο της..

Τηλεμαχία των Ρεπουμπλικανών προεδρικών υποψηφίων στη Νότια Καρολίνα

Οι πέντε εναπομείναντες υποψήφιοι του ρεπουμπλικανικού κόμματος για το προεδρικό χρίσμα συμμετείχαν σε τηλεοπτική αναμέτρηση στη Νότια Καρολίνα..

ΝΑΣΑ: Το 2012 δεν θα σημάνει την συντέλεια του κόσμου

Δεκάδες θεωρίες για το ερχόμενο τέλος του κόσμου, που υποτίθεται πως θα συμβεί μέσα στο 2012, έχουν κατακλίσει το διαδίκτυο και πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης. Τι όμως από όλα αυτά που γράφονται είναι αληθινό και τι όχι; Ανταποκρινόμενοι στην..

Πρώτη η Airbus σε πωλήσεις επιβατικών αεροσκαφών το 2011

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Airbus πούλησε το 2011 περισσότερα επιβατηγά αεροσκάφη από ότι η αντίπαλος κατασκευάστρια εταιρεία Boeing..

Πέθανε ο Κρίστοφερ Χίτσενς, λάτρης της Κύπρου και της Ελλάδας

Το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, ή ΑΗΙ όπως είναι γνωστό από τα αρχικά των λέξεων American Hellenic Institute, εξέφρασε την λύπη της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες για την απώλεια του φιλέλληνα..

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αμερικανικό Κογκρέσο

Στην Ουάσιγκτον, εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος καταλήψεων στις ΗΠΑ, συγκεντρώθηκαν έξω από το Καπιτώλιο για να «Καταλάβουν το Κογκρέσο»..

Έληξαν οι συνομιλίες για το Σκοπιανό στην Νέα Υόρκη

Η Αθήνα και τα Σκόπια ολοκλήρωσαν αργά την Τρίτη διήμερες συνομιλίες στην Νέα Υόρκη με απώτερο στόχο την διευθέτηση της διένεξής τους για το θέμα της ονομασίας..

Κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων για δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ

Δύο από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι είχαν κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.
Η Σίτιγκρουπ, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη..

Κίνα: Πλειοψηφία ο αστικός πληθυσμός

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κίνας ο αριθμός των αστών ξεπερνά τον αριθμό των κατοίκων των επαρχιών της Κίνας, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Στα τέλη του 2011 η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο καταμετρούσε 690,79 εκατ. κατοίκους στις πόλεις έναντι 656,56 εκατ. κατοίκων στις επαρχίες, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Οι αστοί αποτελούν πλέον το 51,27% του συνολικού κινεζικού πληθυσμού, που φθάνουν το 1,347 δισ. κατοίκους.
Στην Κίνα καταγράφεται επιτάχυνση της αστικοποίησης και μαζική έξοδος των κατοίκων των επαρχιών που αποδίδεται στην αποκολεκτιβοποίηση της γεωργίας, την εκβιομηχάνιση της Κίνας και την έλξη που ασκούν οι πόλεις σε αυτούς που αναζητούν εργασία.
Ο αστικός πληθυσμός της Κίνας εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 800 εκατ. ανθρώπους το 2020, σύμφωνα με μια κυβερνητική έκθεση η οποία είχε δοθεί στην δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2011.

Κυπριακό και Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη

Τα νέα δεδομένα στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, που προκλήθηκαν από τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν επίδραση και στην εξωτερική πολιτική της χώρας, την οποία ανέλαβε η ΝΔ δια του αντιπροέδρου της Σταύρου Δήμα..

Η αλήθεια της «μαύρης Παρασκευής»...


Η Γαλλία έχασε το «τριπλό Α» μαζί με μια σειρά από άλλες χώρες, καθιστώντας το σχήμα «Βορράς - Νότος» πιο έντονο και αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι τα «κακά παιδιά» του Νότου, αλλά..