Οι πέντε εναπομείναντες υποψήφιοι του ρεπουμπλικανικού κόμματος για το προεδρικό χρίσμα συμμετείχαν σε τηλεοπτική αναμέτρηση στη Νότια Καρολίνα..
λίγες ημέρες πριν τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν εκεί.
Οι προεδρικοί υποψήφιοι υπεραμύνθηκαν των πρόσφατων φραστικών επιθέσεων τους κατά του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, που έχει ήδη κερδίσει τις δύο πρώτες προκριματικές ψηφοφορίες.
Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νιούτ Γκίνγκριτς, ανέφερε ότι πιστεύει πως είναι σημαντικό να εγείρονται ερωτήματα για να δει ο κόσμος, πριν τις εθνικές εκλογές, πως απαντά ο κάθε υποψήφιος. Ο κ. Γκίνγκριτς έχει κατηγορήσει τον επενδυτικό όμιλο στον οποίο εργαζόταν ο Μιτ Ρόμνεϊ, την εταιρεία Bain Capital, ότι οδηγούσε επιχειρήσεις στη χρεοκοπία, με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας.
Ο κυβερνήτης του Τέξας, Ρικ Πέρυ, προέτρεψε τον κ. Ρόμνεϊ να δώσει στην δημοσιότητα τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία, όπως έκανε ο ίδιος, ώστε να μπορέσουν οι ψηφοφόροι να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές όσο ο ίδιος παραμένει στην προεκλογική κούρσα.
Ο κ. Ρόμνεϊ υπερασπίστηκε της εργασίας του στον επενδυτικό όμιλο, λέγοντας ότι ορισμένες από τις επιχειρήσεις που ανέλαβε απέτυχαν να ορθοποδήσουν, όμως κάποιες τα κατάφεραν και επεσήμανε ότι σήμερα τέσσερις από αυτές έχουν 120 χιλιάδες εργαζόμενους. Ανέφερε επίσης ότι η εμπειρία του στην ανάληψη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως οι χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι, και η ικανότητα του να αντιστρέψει τα δεδομένα και να τις κάνει κερδοφόρες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα και στην αμερικανική οικονομία.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι πρώτος στις προτιμήσεις των ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, τόσο στη Νότια Καρολίνα, όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Νωρίτερα την Δευτέρα, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Κίνα, Τζον Χάντσμαν, εγκατέλειψε την προεκλογική του εκστρατεία για το προεδρικό χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος και εξέφρασε την υποστήριξη του στον Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο κ. Χάντσμαν πραγματοποιούσε προεκλογική περιοδεία στην Νότια Καρολίνα, ενόψει των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών το ερχόμενο Σάββατο.  Ωστόσο με τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις να δείχνουν την στήριξη στον πρόσωπο του να μειώνεται, την Δευτέρα ο κ. Χάντσμαν ανακοίνωσε ότι τερματίζει την προεκλογική εκστρατεία του.
ΠΗΓΗ