Γ.Πριγκόζιν: «Δεν έχει μείνει ούτε ένας Ουκρανός στο Μπακχμούτ – Τον τελευταίο ντυμένο με γυναικεία ρούχα τον πυροβολήσαμε»

 Σε δήλωση προχώρησε ο ιδιοκτήτης της Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν αναφορικά με τις δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων ότι προελαύνουν… πλευρικά του Μπακχμούτ.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης στο Μπακχμούτ και ότι τον τελευταίο που επιχείρησε να φύγει ντυμένος με γυναικεία ρούχα τον πυροβόλησαν. «Δεν παίρνουμε αιχμαλώτους», είπε.

«Δεν έχει μείνει ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης στο Μπακχμούτ.

Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε Έλον Μασκ: «Με είχες ρωτήσει για το Μπακχμούτ – Έλα τώρα να δεις τι γίνεται»

 Σε ανάρτηση στο twitter προχώρησε ο πρώην ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ σχολιάζοντας ένα tweet του Έλον Μασκ από τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο επιχειρηματίας  ρώτησε τον  Μεντβέντεφ «επί τι ευκαιρία τι γίνεται στο Μπακχμούτ;».

Μέχρι τα Κύθηρα έφτασαν τα τουρκικά αλιευτικά – Έριξαν δίχτυα και σήκωσαν σημαία (βίντεο) «Εάν εμείς περνούσαμε τόσο κοντά στην Τουρκία σίγουρα θα μας είχαν βυθίσει»

 Μέχρι τα Κύθηρα έφτασαν τουρκικά αλιευτικά για να ψαρέψουν, τα οποία ρίχνοντας τα δίχτυα τους σήκωσαν και σημαία κοντά στις ακτές του νησιού, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Γιώργος Κοντολέων, πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Κυθήρων.

Μάλιστα, ο ψαράς παρείχε στο Open και φωτογραφίες – ντοκουμέντο που τραβήχτηκαν πριν από περίπου 10 μέρες.

Γουατεμάλα: Το φαβορί τέθηκε εκτός εκλογών με απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου

 Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γουατεμάλας απέρριψε χθες Παρασκευή (26/5) προσφυγή του φαβορί των δημοσκοπήσεων ενόψει των προεδρικών εκλογών, του Κάρλος Πινέδα (δεξιός υποψήφιος), εναντίον της «αναστολής» της υποψηφιότητάς του από τη δικαιοσύνη, ενώ απομένει χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα ως τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου.

Η προσφυγή του επιχειρηματία 51 ετών κρίθηκε «άνευ αντικειμένου» από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ποιος θα κληρονομήσει τη «χρυσή» περιουσία της Τίνα Τέρνερ

 H παγκόσμια μουσική σκηνή θρηνεί τον θάνατο της βασίλισσας του «ροκ εντ ρολ», Τίνα Τέρνερ, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών.

Ωστόσο, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο κληρονόμος της περιουσίας των 250 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία χτίστηκε μέσα από τις αμέτρητες επιτυχίες της θρυλικής τραγουδίστριας.

Όπως αναφέρει το hellomagazine.com οι δυο γιοι της Τέρνερ έχουν πεθάνει, κάτι το οποίο αποτελούσε το μεγάλο «αγκάθι» στην καρδιά της «βασίλισσας».

Τσεχία: Ακυρώνει συμφωνίες από τη σοβιετική εποχή που επέτρεπαν τη δωρεάν χρήση γης στη Ρωσία

 Εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της Τσεχίας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει συμφωνίες που χρονολογούνται από τη σοβιετική εποχή, οι οποίες επέτρεπαν στη Ρωσία να χρησιμοποιεί δωρεάν εκτάσεις γης και ακίνητα στο τσεχικό έδαφος.

«Η κυβέρνηση ακύρωσε τις συμφωνίες της κομμουνιστικής εποχής βάσει των οποίων η ρωσική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε δωρεάν δεκάδες εκτάσεις γης στη Δημοκρατία της Τσεχίας», δήλωσε με μήνυμά του στο Twitter o Τσέχος υπουργός Εξωτερικών Γιαν Λιπάβσκι.

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαγόρευσε καθολικά το TikTok – «Να προστατευτούμε από τους Κομμουνιστές»

 Νόμο που απαγορεύει καθολικά την εφαρμογή TikTok στην πολιτεία, επικύρωσε την Τετάρτη ο κυβερνήτης της Μοντάνα, γεγονός που σηματοδοτεί την απαρχή μιας νομικής μάχης που αναμένεται να φθάσει μέχρι την Ουάσιγκτον, καθώς το ομοσπονδιακό Κογκρέσο εξετάζει επίσης σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της δημοφιλούς εφαρμογής σε όλη την επικράτεια.

«Για να προστατεύσω τα προσωπικά και ιδιωτικά δεδομένα των χρηστών από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, απαγόρευσα το TikTok στη Μοντάνα», ανέφερε μέσω Twitter ο Γκρεγκ Τζιανφόρτε, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της βορειοδυτικής πολιτείας με ένα εκατομμύριο και κάτι κατοίκους.

Άνθρωποι εμφυτεύουν μικροτσίπ στο σώμα τους – Τραπεζικές κάρτες, ηλεκτρονικά κλειδιά, προσωπικά στοιχεία, όλα στο χέρι τους

 Το 1998 ήταν η πρώτη φορά που ένα μικροτσίπ εμφυτεύθηκε σε έναν άνθρωπο. Πάνω από δύο δεκαετίες αργότερα η αμφιλεγόμενη τεχνολογία έχει εξαπλωθεί και εξελιχθεί: Άνθρωποι εμφυτεύουν κάτω από το δέρμα τους μικροτσίπ ώστε να μπορούν να κάνουν ανέπαφες πληρωμές, να ανοίγουν πόρτες και άλλα συστήματα ασφαλείας, να αποκτούν πρόσβαση σε χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, ακόμη και να αποθηκεύουν προσωπικά στοιχεία.

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν ένα υποδερμικό τσιπ.

Καθηγητής του Στάνφορντ: «Οι εξωγήινοι μας έχουν επισκεφτεί ήδη και ίσως βρίσκονται ακόμα εδώ»

 Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Γκάρι Νόλαν, ένας από τους πιο διακεκριμένους  σε θέματα UFO, υποστήριξε με βεβαιότητα ότι οι εξωγήινοι όχι μόνο έχουν επισκεφτεί τη Γη, 

αλλά «βρέθηκαν εδώ για πολύ καιρό» και μπορεί ακόμη και σήμερα να βρίσκονται στον πλανήτη.

Η σιγουριά με την οποία μίλησε στο συνέδριο Salt iConnections προκάλεσε την έκπληξη των συμμετεχόντων. 

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με θέμα «Το Πεντάγωνο, η εξωγήινη νοημοσύνη και η συντριβή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων (UFO)», στο πλαίσιο του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν την περασμένη εβδομάδα.

Οι αρχές της Νορβηγίας ζητούν από τους ανθρώπους να μην πλησιάζουν τη «φάλαινα-κατάσκοπο»

 Οι άνθρωποι θα πρεπει να «αποφεύγουν την επαφή» με τη διάσημη φάλαινα μπελούγκα που κολυμπά στις ακτές της Νορβηγίας για να μην την τραυματίσουν ή τη σκοτώσουν κατά λάθος, δήλωσε η Διεύθυνση Αλιείας της χώρας.

Η φάλαινα, με το παρατσούκλι Hvaldimir, απέκτησε διεθνή φήμη το 2019 αφού εντοπίστηκε να φέρει έναν ειδικό ιμάντα ρωσικής κατασκευής εξοπλισμένο με μια κάμερα, γεγονός που οδήγησε τους ειδικούς να πιστεύουν ότι το ζώο μπορεί να έχει εκπαιδευτεί από τη Ρωσία.

Παρουσιάζεται στο κοινό το 2ο ηλεκτρικό μονοθέσιο όχημα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

 Στην Ξάνθη, η αγωνιστική ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης «Democritus Racing Team» που δραστηριοποιείται στον χώρο της Φόρμουλα 1, παρουσίασε στο κοινό το ηλεκτρικό μονοθέσιο όχημα της.


Το όχημα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μονοθέσιο που δημιούργησε η ομάδα και θα λάβει μέρος στον διαγωνισμό Formula Student. Ο υπεύθυνος της ομάδας Παντελής Μπότσαρης μίλησε στην ΕΡΤ και την Βασιλική Μαχαίρα.

Παρθενική εμπορική πτήση για το C919 – Σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Κίνα

 Αεροσκάφος τύπου C919, που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται στην Κίνα, απογειώθηκε για την παρθενική εμπορική πτήση του, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το επιβατικό αεροπλάνο μέσων αποστάσεων της China Eastern Airlines απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χιογκτσάο της Σαγκάης (ανατολικά) στις 10:32 [σ.σ. τοπική ώρα· 05:32 ώρα Ελλάδας], με προορισμό την πρωτεύουσα Πεκίνο, κατέγραψαν οι κάμερες του κινεζικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV, που μετέδωσε απευθείας τη στιγμή της απογείωσης που σήμανε την επίσημη είσοδό του στην αγορά της πολιτικής αεροπορίας.

Κατ’ αρχήν συμφωνία για την αποτροπή της κήρυξης στάσης πληρωμών από τις ΗΠΑ

 Μερικά 24ωρα προτού παρέλθει η προθεσμία, ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) πως κατέληξαν σε «καταρχήν συμφωνία» για να αποτραπεί ο κίνδυνος οι ΗΠΑ να κηρύξουν στάση πληρωμών, που πάντως μένει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οριακά οι Ρεπουμπλικάνοι, θα ψηφίσει την Τετάρτη, ανήγγειλε ο επικεφαλής της. Θα ακολουθήσει η Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί.

Η πολιτειακή Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας παραπέμπει τον ισχυρό πολιτειακό υπουργό Δικαιοσύνης σε δίκη στη Γερουσία

 Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Τέξας ενέκρινε χθες Σάββατο (28/5), με συντριπτική πλειοψηφία, την παραπομπή σε δίκη ενόψει της πιθανής παύσης του Κεν Πάξτον –του ισχυρού υπουργού Δικαιοσύνης της πολιτείας αυτής του αμερικανικού Νότου, Ρεπουμπλικάνου με επιρροή, μέγα αντιπάλου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν στα δικαστήρια–, θέτοντάς τον ταυτόχρονα σε διαθεσιμότητα ωσότου ολοκληρωθεί η δίκη του στην πολιτειακή Γερουσία.

Μετά το πέρας της συζήτησης που διεξαγόταν για ώρες χθες το απόγευμα, τα μέλη της πολιτειακής Βουλής τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής του σε δίκη ενόψει της ενδεχόμενης παύσης του («impeachment») με 121 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 2 αποχές.

Συμφωνία Μπάϊντεν – Μακάρθι για το όριο δανεισμού

 Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι ανακοίνωσε το βράδυ χθες Σάββατο (σ.σ. τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) ότι έκλεισε καταρχήν συμφωνία με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, προσθέτοντας πως οι απαιτούμενες ψηφοφορίες αναμένεται να διεξαχθούν την Τετάρτη 31η Μαΐου.

Η συμφωνία τερματίζει το πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων μηνών.