Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης Μακρόν (εικόνες)

Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν, όρισε σήμερα τα μέλη της κυβέρνησής του, αποτελούμενη από 18 υπουργούς και τέσσερις υφυπουργούς, επιλέγοντας πολιτικά στελέχη από όλες τις αποχρώσεις του πολιτικού φάσματος, πιστός στην προεκλογική του δέσμευση να γεφυρώσει την αριστερά και τη δεξιά.

Η ΠΑΣΠ καταγγέλλει συμμετοχή του γιου του Βρούτση σε επεισόδια

Η ΠΑΣΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τη συμμετοχή του γιου του τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, σε προπηλακισμό ανένταχτου φοιτητή και σε μέλη της παράταξής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ., ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ, ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Μολότοφ και πέτρες εναντίον ΜΑΤ – Απάντηση με δακρυγόνα (εικόνες-βιντεο)

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Επεισόδια σημειώθηκαν, στο περιθώριο των συλλαλητηριών όταν, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, νεαρά άτομα έριξαν μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να τα απωθήσουν.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ???

Who is Chelsea Manning and why is she being released from prison?

Chelsea Manning is the transgender US soldier formerly known as Bradley Manning, who passed to Wikileaks a series of documents known as the Iraq and Afghan war logs, the diplomatic cables, and Guantanamo Bay files.

She will be released from prison on May 17, having served nearly seven years of a 35 year sentence.

Chelsea Manning
What do we know about her before Wikileaks?

Σε ταβέρνα στην Τανάγρα ο Καραμανλής (εικόνες)

Σε ταβέρνα της Τανάγρας βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Κώστας Καραμανλής, μαζί με παρέα φίλων και τοπικών παραγόντων. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τανάγρας, Βασίλη Περγαλιά, τον βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ, Ανδρέα Κουτσούμπα και με άλλους φίλους του από την περιοχή της Τανάγρας και της Θήβας γευμάτισε και συνομίλησε μαζί τους.

Απίστευτο περιστατικό στα Τρίκαλα: Εγώ δεν «κάθομαι» στον άντρα μου, θα «κάτσω» σε σένα;

Ξέφυγε η κατάσταση σε Δημόσια Υπηρεσία των Τρικάλων, όταν ο «καπετάνιος» της, δυσαρεστήθηκε από εργαζόμενη και της είπε «θα σε πη…ξω».

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, η απάντηση της εργαζόμενης, άφησε τον «καπετάνιο» …σύξυλο. «Εγώ δεν … «κάθομαι» στον άντρα μου και θα «κάτσω» σε σένα;».

«Μεγαλοπρεπές» άδειασμα του Μητσοτάκη από τον Γιώργο Βουλγαράκη

«Το αίτημα που τέθηκε εξαρχής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εκλογές δεν εξυπηρετούσε τίποτα, και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος».

Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus ο πρώην γαλάζιος υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης «αδειάζοντας» μεγαλοπρεπώς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Το σεξιστικό σχόλιο Λοβέρδου για παντελόνια και η απάντηση Τσακαλώτου (video)

Νέο απαράδεκτο σεξιστικό σχόλιο από τον Ανδρέα Λοβέρδο....

Δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρεται στα παντελόνια (που φοράει ή δεν φοράει) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή το αφορολόγητο.

Εξοικονόμηση 255.948 ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τις ατομικές συμβάσεις των εργαζόμενων στην καθαριότητα

Στα 255.948 ευρώ ανήλθε η εξοικονόμηση χρημάτων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τις ατομικές συμβάσεις που έγιναν απ' ευθείας με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι αμείβονται σχεδόν το διπλάσιο ποσό σε σχέση με  τις αμοιβές που λάμβαναν ως υπάλληλοι του εργολάβου και επιπλέον πληρώνονται χωρίς καμία καθυστέρηση σημειώνεται στην ανακοίνωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργου Μπέζου.

Όταν ο Γ. Παναγόπουλος το 2010 δεν έβρισκε κανένα λόγο απεργίας κατά του μνημονίου

"Δεν σκοπεύουμε να απεργήσουμε σύντομα" ήταν μια δήλωση που θα ακολουθεί πάντα τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, όταν διεμήνυε προς τους ξένους επενδυτές το 2010 μέσω Reuters αποδεχόμενος επί της ουσίας, το Μνημόνιο.

«Δεν σκοπεύουμε να απεργήσουμε σύντομα» ήταν μια δήλωση που θα ακολουθεί πάντα τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, όταν διεμήνυε προς τους ξένους επενδυτές το 2010

ΠΓΔΜ: Σε αντίστροφη μέτρηση για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Μια «ανάσα» από τον σχηματισμό κυβέρνησης βρίσκεται ο συνασπισμός της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης του Ζόραν Ζάεφ και των αλβανικών κομμάτων στα Σκόπια.
Ο Πρόεδρος Ιβανώφ κάλεσε πριν από λίγο στο γραφείο του εκτάκτως τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και και -σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της προεδρίας- πρόκειται να τους ανακοινώσει πως αποφάσισε να αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζάεφ.

Ο Μακρόν ανακοινώνει το απόγευμα της Τετάρτης τη νέα του κυβέρνηση

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος, έπειτα από 24ωρη καθυστέρηση, αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία.
Η διάρκεια θητείας της οποίας θα είναι πενταετής.
Η κυβέρνηση θα είναι ολιγομελής, θα αριθμεί δηλαδή περίπου 15 υπουργούς και ο νέος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την οραματίζεται άψογη ως προς την εντιμότητα των μελών της.

Πώς ο Κινέζος Πρόεδρος «άδειασε» Πούτιν και Ερντογάν για χάρη του Τσίπρα

Όχι μία αλλά δύο φορές ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ «άδειασε» ηγέτες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα… μάτια του Αλέξη Τσίπρα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο Κινέζος Πρόεδρος με εμφανή τρόπο επέλεξε δύο φορές να υπογραμμίσει τη σημασία που δίνει η Κίνα στη συνεργασία με την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα.
Η πρώτη ήταν όταν ο πανίσχυρος Πρόεδρος της Κίνας, παρουσία των Πούτιν και Ερντογάν,

Ούτε Γκιουλέν ούτε Κούρδους «έδωσε» ο Τραμπ στον Ερντογάν (Video)

Την πεποίθηση ότι η συνάντησή του την Τρίτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ θα ενισχύσει της συμμαχία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μήνυμά του στο Twitter.ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΟΥΛΤΑΝΟ
Ο Τούρκος Πρόεδρος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:
«Ευχαριστώ τον αξιότιμο Πρόεδρο για την φιλοξενία. Πιστεύω ότι η σημερινή μας συνάντηση θα ενισχύσει την συμμαχία και

Τουρκία: Συνελήφθησαν τρεις βατραχάνθρωποι πριν διαφύγουν στην Ελλάδα

Τρία μέλη της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών τoυ τουρκικού Ναυτικού, που φέρονται, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, να έχουν εμπλακεί στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, συνελήφθησαν από την τουρκική Αστυνομία, λίγο πριν περάσουν τον Έβρο, στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Φλώρινα: Απόφαση-σταθμός του Ειρηνοδικείου δικαιώνει ζευγάρι έναντι δανειοληπτών

Mε μια απόφαση-σταθμό το Ειρηνοδικείο Φλώρινας μηδένισε τις δόσεις ενός ζευγαριού δανειοληπτών και εξαίρεσε από τον πλειστηριασμό όχι μόνο την κύρια κατοικία τους αλλά και τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας.
Το ζευγάρι, με δύο παιδιά, είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα και είχε οφειλές σε τρία τραπεζικά ιδρύματα, από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια αλλά και πιστωτικές κάρτες ύψους 107.000 ευρώ.

Το 76% των Γάλλων κρίνει θετικά την λίστα των 428 του La Republique en Marche!

Το 76% των Γάλλων έχει θετική γνώμη για την λίστα των υποψηφίων που παρουσίασε χθες το κίνημα La Republique en Marche! του νεοεκλεγέντος προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Atlantico και Harris Interactive που δόθηκε στην δημοσιότητα από το RMC.
Το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η επιλογή της λίστας των 428 υποψηφίων για τις βουλευτικές εκλογές,

«Παραλύει» η χώρα από την γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ – Συλλαλητήριο και την Πέμπτη

«Παραλύει» σήμερα Τετάρτη 17 Μαίου 2017 ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 «Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση»,