Όταν ο Γ. Παναγόπουλος το 2010 δεν έβρισκε κανένα λόγο απεργίας κατά του μνημονίου

"Δεν σκοπεύουμε να απεργήσουμε σύντομα" ήταν μια δήλωση που θα ακολουθεί πάντα τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, όταν διεμήνυε προς τους ξένους επενδυτές το 2010 μέσω Reuters αποδεχόμενος επί της ουσίας, το Μνημόνιο.

«Δεν σκοπεύουμε να απεργήσουμε σύντομα» ήταν μια δήλωση που θα ακολουθεί πάντα τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο, όταν διεμήνυε προς τους ξένους επενδυτές το 2010
μέσω Reuters αποδεχόμενος επί της ουσίας, το Μνημόνιο.
Συγκεκρίμενα το 2010 δήλωνε:«Εχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες, παρ’ όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις» προσθέτοντας ότι: «Δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον» επικρίνοντας έμμεσα την ΑΔΕΔΥ που είχε επιλέξει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αισθανθεί μεγάλες περικοπές μισθών και την πιο βίαιη επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε».
Μετά το σάλο που είχε ξεσπάσει τότε από τις δηλώσεις του είχε προβεί σε διορθωτική δήλωση ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπε.
Σε δημοσίευμα του Βήματος στις 24-09-2010 αναφέρεται η αντίδραση της ΓΣΕΕ στη συγκεκριμένη δήλωση του προέδρου της που μίλησε για "προσωπική άποψη του προέδρου" ενώ ακολουθεί και η διόρθωση εκ μέρους του ίδιου του προέδρου της, Γ. Παναγόπουλου, ο οποίος μίλησε για πλήρη διαστρέβλωση της δήλωσής του και ισχυρίστηκε ότι «η διαφωνία μου με το μνημόνιο δε σημαίνει ότι υποχρεούμαι να συμφωνήσω ότι υπάρχει ορατή εναλλακτική κυβερνητική λύση».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...