Η σύνοδος κορυφής που αγνόησε ο Κούρτι/Το Βερολίνο έρχεται στα Τίρανα, Ράμα: Ευκαιρίες για την περιοχή

 ΑΛΒΑΝΙΑ - Η κυβερνητική κατοικία έπαιρνε την τελευταία της λάμψη, πριν την άφιξη των γειτόνων. 

Τα μέτρα ασφαλείας και η αστυνομική δύναμη έδειξαν τη σημασία των καλεσμένων. Ο κύριος του σπιτιού ήρθε όταν όλα ήταν έτοιμα.

Πρώτος έφτασε ο Σέρβος πρωθυπουργός. Ακολουθούν ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Βοσνίας και ο Ντρίταν Αμπάζοβιτς από το Μαυροβούνιο.

«Το Κοσσυφοπέδιο ξεφεύγει από την Ευρώπη»/ Αναλυτές σταυρώνουν τον πρωθυπουργό του Κοσόβου

 Η απόφαση του Αλμπίν Κούρτι, πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, να μην έρθει στα Τίρανα στο άτυπο γεύμα που διοργάνωσε ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Μπελίν είναι λάθος απόφαση.
Ο αναλυτής 
Agron Hoti λέει ότι εκτός από τη διαδικασία του Βερολίνου, το Open Balkan ή τις συγκρούσεις με τον Edi Rama, ο Albin Kurti έχει αντιταχθεί στη σημαντικότερη διαδικασία στην οποία εμπλέκεται το Κοσσυφοπέδιο, τη διαδικασία σταθεροποίησης της σύνδεσης.

Το Κοσσυφοπέδιο αγόρασε drone Bayraktar, KFOR: Έχουμε την εξουσία για τον εναέριο χώρο πάνω από τη χώρα

 Η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, KFOR, έχει δηλώσει τη χρήση όλων των κατηγοριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του Bayraktar TB-2, το οποίο, όπως είπε, έχει την πρωταρχική εξουσία στον εναέριο χώρο της χώρας.

Η KFOR έκανε αυτή τη δήλωση μέσω δελτίου τύπου μια ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Albin Kurti ανακοίνωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο αγόρασε το drone Bayraktar TB-2 από την Τουρκία.

Κρεμλίνο: Για εμάς, η συμφωνία για το σιτάρι έχει τελειώσει

 Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε αυτή τη Δευτέρα ότι η συμφωνία για το σιτάρι έληξε. Τόνισε ότι μόλις εκπληρωθούν τα σημεία που σχετίζονται με τη Ρωσία, η Μόσχα θα επιστρέψει αμέσως στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας.

Υπουργείο Άμυνας: Το πυροβολικό της ομάδας Vostok διέκοψε την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ

 ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουλίου - RIA Novosti. Πυροβολικό της ομάδας Βοστόκ απέτρεψαν την επίθεση του ουκρανικού στρατού σε έναν από τους τομείς της κατεύθυνσης Νότιο Ντόνετσκ, δήλωσε στο RIA Novosti ο Όλεγκ Τσέχοφ, επικεφαλής του κέντρου Τύπου της ομάδας Βοστόκ. 

«Κατά τη διάρκεια της μάχης, η ικανή και έγκαιρη ρύθμιση της πυρκαγιάς, που διεξήχθη από τον Σημαιοφόρο Khanmirzaev, επέτρεψε στους πυροβολικούς να χτυπήσουν το σημείο διοίκησης και παρατήρησης του εχθρού και να καταστρέψουν περισσότερους από δώδεκα εθνικιστές. 

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στη γέφυρα της Κριμαίας

 ΜΟΣΧΑ, 17 Ιουλίου - RIA Novosti.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης στη γέφυρα της Κριμαίας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αναφέρει το επιχειρησιακό αρχηγείο του Κουμπάν με αναφορά στο Υπουργείο Υγείας της Επικράτειας του Κρασνοντάρ στο κανάλι Telegram. 

"Το Υπουργείο Υγείας της Επικράτειας του Κρασνοντάρ ανέφερε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα έκτακτης ανάγκης στη γέφυρα της Κριμαίας. 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» στην Γέφυρα της Κριμαίας μετά τις εκρήξεις

 Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας από το οποίο διέρχονται αυτοκίνητα και συνδέει τη χερσόνησο με τη Ρωσία σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS που επικαλείται πληροφορίες από το υπουργείο Μεταφορών.

Η ζημιά από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν εντοπίζεται σε σημείο που βρίσκεται πλησιέστερα στη χερσόνησο, διευκρίνισε το πρακτορείο. Παράλληλα, το TASS ανέφερε πως η κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών μέσω της υποδομής «ανεστάλη προσωρινά» λόγω κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», επικαλούμενο σιδηροδρομικό οργανισμό της περιοχής.