«Μαζί ή Τίποτα»: Ο Φατίχ Ακίν απέναντι στους νεοναζί ( foto-video )

Συγκινητική, αιχμηρή, και εξαιρετικά επίκαιρη, η νέα ταινία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν - «Μαζί, Ποτέ», «Η Άκρη του Ουρανού», «Soul kitchen», «Ο Ήχος της Πόλης» - έρχεται για να αφηγηθεί μια ιστορία απώλειας και εκδίκησης. Ο Γερμανός σκηνοθέτης τουρκικής καταγωγής, διερευνά τη δική των νεοναζί και και τη σύνδεση τους με την Χρυσή Αυγή. Εξαιρετική στον πρωταγωνιστικό ρόλο η Νταϊάν Κρούγκερ, στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρα της.
«Είμαι κατά κάποιον τρόπο ο «άλλος» (στη Γερμανία) με το background μου. Έχω μαύρα μαλλιά, οι γονείς μου είναι από την Τουρκία.

Επιστολή προστατευόμενου μάρτυρα της Novartis: Γιατί έγινα πληροφοριοδότης...

Ο «Πληροφοριοδότης Β», μία από τις τρεις ανώνυμες ελληνικές πηγές του FBI στα πλαίσια των ερευνών για τις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα, έστειλε μέσω του δικηγόρου του Παύλου Σαράκη στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο News247.gr το μανιφέστο του. Οι έρευνες του FBI εστιάζουν στις παραβάσεις του Νόμου περί Διαφθοράς Εταρειών στην Αλλοδαπή (Foreign Corrupt Practices Act) καθώς η Novartis είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Τι απάντησε η πρόεδρος της Novartis Ελλάς στην ερώτηση «Δόθηκαν μίζες σε πολιτικούς;»

Μία ημέρα πριν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή για συγκρότηση επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης όσον αφορά τη διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων που ενδέχεται να έχουν τελεστεί από δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς στο σκάνδαλο Novartis, η πρόεδρος της Novartis Hellas Suzanne Kohout απαντώντας σε ερώτηση του Virus «δώσατε χρήματα σε Έλληνες πολιτικούς και σε ποιους;» επικαλέστηκε τον «κώδικα δεοντολογίας της Novartis που δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο…».

Ο Αδωνις στηρίζει Θέμο: «Αξίζει να το διαβάσετε και να το μοιραστείτε…»

«Εκπληκτικό άρθρο από τον κ. Θέμο Αναστασιάδη και αξίζει να το διαβάσετε και να το μοιραστείτε και με άλλους».
Με αυτό το σχόλιο  ο Άδωνις Γεωργιάδης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το χθεσινό άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη στο «Πρώτο Θέμα», που έχει τίτλο «Ζητώ κι εγώ συγγνώμη από το καλό το παλικάρι που ξέρει κι άλλο μονοπάτι επειδή γκρεμοτσακίζεται για να με ξεκάνει» και το οποίο ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάς προτρέπει και να το διαβάσουμε και να το μοιραστούμε.

Δεν έχει, επομένως δεν πληρώνει ο Θέμος Αναστασιάδης

Ο Θέμος Αναστασιάδης δεν κατέχει κανένα ακίνητο και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του έχει μόνον 200 ευρώ. Αυτό υποστήριξε και αυτό δέχθηκε το αρμόδιο δικαστήριο αλλά και το ελληνικό δημόσιο. Ετσι, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» δεν πρόκειται να πληρώσει το πρόστιμο των 4.973.500 ευρώ που του είχε επιβληθεί για το μαύρο χρήμα ύψους 5 εκατ. ευρώ που είχε βρεθεί στους λογαριασμούς του.
Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» δεν έχει ακίνητα, οι τραπεζικές καταθέσεις του είναι ελάχιστες έως μηδαμινές, ξεπληρώνει με

Σκάνδαλο Novartis στη Βουλή: Τι υποστήριξαν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί

Το δικαίωμα να τοποθετηθούν στη Βουλή έχουν σήμερα - ημέρα που συζητείται και θα ψηφιστεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis - οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο.
Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία που μεταβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρονται τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών και οκτώ υπουργών και συγκεκριμένα εμπλέκονται οι: Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Πικραμμένος και Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Στουρνάρας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

Συναντήσεις της Novartis με το Μαξίμου επί κυβέρνησης Σαμαρά

Στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν συναντήσεις του πρώην επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνου Φρουζή, με στελέχη του Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το ημερολόγιο του πρώην αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της φαρμακευτικής πολυεθνικής και βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουμπάκη.
Συγκεκριμένα, στις καρτέλες του ημερολογίου αναγράφονται συναντήσεις, όχι μόνο με υπουργούς, αλλά και με πρόσωπα του «προθάλαμου» του Σαμαρά στο Μαξίμου, μεταξύ αυτών, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Δημήτρης Πτωχός.

Παιχνίδια Φαρμάκων: 240 ευρώ στην Αγγλία, 550 ευρώ στην Ελλάδα!

H τιμολογιακή πολιτική στο φάρμακο, που ακολούθησαν πιστά οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μας, ήταν σε κάθε περίπτωση χωρίς θεσμικό πλαίσιο. Με αποτέλεσμα τις ασύδοτες τιμολογήσεις την προ Μνημονίων εποχή που δημιούργησαν στρεβλώσεις και τις οριζόντιες μειώσεις την περίοδο των Μνημονίων που διατήρησαν τις στρεβλώσεις.
Η έκρηξη των τιμών των φαρμάκων που σημειώθηκε πριν έρθουν τα Μνημόνια και η «αυτονόητη» κατά τους μνημονιακούς υπουργούς Υγείας της περιόδου 2008-2015 πολιτική των οριζόντιων μειώσεων

Χάρτης: Τα πολεμικά αεροσκάφη στην Ευρώπη. Πόσα έχει η Ελλάδα και πόσα η Τουρκία

 Ποια χώρα κυριαρχεί στους αιθέρες της Ευρώπης και πόσο μεγάλη είναι διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα πολεμικά αεροσκάφη
Αν και η αεροπορία μπήκε στον στίβο της μάχης πριν από 100 περίπου χρόνια έχει καταφέρει να αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο επιτυχίας για την έκβαση ενός πολέμου. Αυτός που διαθέτει τον μεγαλύτερο, ευέλικτο, και "αόρατο" στόλο στους αιθέρες μπορεί να νικήσει πολύ μεγαλύτερους στρατούς. Χαρακτηριστική απόδειξη η νίκη του Ισραηλινών στην ενάντια των ενωμένων αραβικών δυνάμεων στον πόλεμο των 6 ημερών πριν από 51 χρόνια.

Βουλή: Αρχίζει η μαραθώνια συνεδρίαση για το σκάνδαλο Novartis

         Η συζήτηση για τη συγκρότηση προανακριτικής αρχίζει στις 9:00 και θα κλείσει με τους πολιτικούς αρχηγούς. Περί τα μεσάνυχτα η μυστική ψηφοφορία για κάθε έναν από τους 10 εμπλεκόμενους στη δικογραφία
Σε κλίμα μετωπικής σύγκρουσης συζητείται σήμερα στη Βουλή η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει το σκάνδαλο της Novartis, στο πλαίσιο μίας μαραθώνιας συνεδρίασης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα μεσάνυχτα.

Πήγαν να ληστέψουν γυναίκα, δεν υπολόγισαν όμως τον… 88χρονο καρατέκα!

Ένας βετεράνος πολέμου 88 ετών είπε να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να σώσει μια νεαρή γυναίκα από μια συμμορία με μαχαίρια που της επιτέθηκαν στο βόρειο Λονδίνο.
Όταν είδε τους νεαρούς να έχουν ακινητοποιήσει τη γυναίκα με τα μαχαίρια τους θέλοντας να τη ληστέψουν, ο John Nixon ήξερε ακριβώς τι έπρεπε να κάνει.
Με μια καρατιά ξάπλωσε τον έναν στο έδαφος και στράφηκε μετά στους άλλους με εμφανώς άγριες διαθέσεις.
Κι ενώ από τη συμπλοκή έφυγε με μια επιφανειακή μαχαιριά στο κεφάλι και μερικές ακόμα στα χέρια, ήταν οι ληστές αυτοί που έπαθαν την πλάκα τους, τρέχοντας τελικά να γλιτώσουν από τον μαινόμενο παππού.

Δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστικοί οι Τούρκοι που αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο

Στην Παναγιά Οινουσσών αποβιβάστηκαν Τούρκοι πολίτες με φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Χίου.
Όπως γράφει το politischios.gr, πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Ερντογάν.
Όλοι τους οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.