Ένας στους δύο επιθυμούν διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε το κέντρο μελετών Bridging Europe για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, το διάστημα 8-10 Νοεμβρίου 2016. Ένας στους δύο πολίτες συμφωνούν με το διαχωρισμό. Τι πιστεύουν οι ερωτηθέντες για την αντικατάσταση του Ν. Φίλη.

ΗΠΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 - Είναι ο νεοφιλελευθερισμός, ηλίθιε!

Για τον θρίαμβο του Τραμπ «θα κατηγορήσουν τον ρατσισμό και τον μισογυνισμό. Θα κατηγορήσουν τους μηχανισμούς καταστολής των ψηφοφόρων, το FBI και το παιχνίδι του με τα emails της Χίλαρι.
Θα κατηγορήσουν την αδράνεια των οπαδών του Μπέρνι Σάντερς, τα άλλα κόμματα, τους ανεξάρτητους υποψηφίους, τα ιδιωτικά μίντια, τα μέσα δικτύωσης, τα WikiLeaks.
Ετσι όμως θα αφήσουν απέξω τον βασικό υπεύθυνο για τη δημιουργία αυτού του εφιάλτη: τον νεοφιλελευθερισμό και την “τάξη του Νταβός”».

Η πανέμορφη μανάβισσα από το Νεπάλ που χάρισε στα social media λίγη παραπάνω λάμψη

Μετά τον συνομήλικό της Αρσάντ Καν, έναν Πακιστανό πωλητή τσαγιού, που χάρη στα social media έγινε μοντέλο, μια 18χρονη κοπέλα από το Νεπάλ έχει κάνει τους χρήστες του διαδικτύου να παραμιλούν με την ακαταμάχητη γοητεία της.
Η 18χρονη Κουσούμ Σρέστα, είναι μια νεαρή μανάβισσα που έγινε ανάρπαστη στο Διαδίκτυο

Οι 11 χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής για το 2016

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημοσίευσε πρόσφατα τη λίστα με τις χώρες το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο για το 2016.
Ο ΟΟΣΑ εξέτασε 34 χώρες λαμβάνοντας ως βάση 11 παραμέτρους, όπως την ευεξία, την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή, την ασφάλεια, την οικονομική δυνατότητα, το μορφωτικό επίπεδο των πολιτών τους καθώς και την περιβαλλοντική κατάσταση.

«Αντάρτικο» Ρέντσι: Αφαιρεί τη σημαία της ΕΕ από τις ομιλίες του

Η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero τονίζει σήμερα σε άρθρο της ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι φαίνεται πως αποφάσισε να αφαιρέσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διατηρήσει μόνον εκείνη της Ιταλίας, ιδίως σε παρεμβάσεις του μέσω διαδικτύου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από απόψε 11-11-2016 και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές
και καταιγίδες (οι οποίες πιθανώς θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις) και τους πολύ ισχυρούς ανέμους (5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ)αναφέρει έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. αύριο Σάββατο (12-11-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και η κεντρική

Συνελήφθη στην Τουρκία ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τζουμχουριέτ

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Τζουμχουριέτ, Ακίν Αταλάι. Ο Αταλάι συνελήφθη μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Γερμανία, αναφέρει στον ιστότοπό της η εφημερίδα.

Η Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021

Την Ελευσίνα επέλεξε η επιτροπή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τον τίτλο της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021». Οι επικρατέστερες πόλεις μετά τον αρχικό γύρο προεπιλογής ήταν τρεις σύμφωνα με το δελτίο Τύπου: Η Ελευσίνα, η Καλαμάτα και η Ρόδος.

Ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήρια στην Αλβανία – Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες (video)

Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα διυλιστήρια πετρελαίου του Μπαλς, στη νότια Αλβανία, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον πέντε να τραυματισθούν.
Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης Φιέρι.

Η απίθανη ιστορία πίσω από το Smoke on the Water των Deep Purple (pics & vid)

Κάθε ένας που έχει ποτέ ασχοληθεί με την κιθάρα γνωρίζει τη μελωδία του Smoke on the Water του Ritchie Blackmore. Το τραγούδι είναι ένας από τους λόγους που το Machine Head των Deep Purple είναι ένα από πλέον επιτυχημένους δίσκους όλων των εποχών.
Στον κύκλο της μουσικής βιομηχανίας είναι πολλές οι ιστορίες που κυκλοφορούν για την δημιουργία της μεγάλης επιτυχία της ροκ σκηνής.

Πέθανε ο Λέοναρντ Κόεν ο λογοτέχνης της ροκ μουσικής.

Ο Λέοναρντ Κόεν, ο λογοτέχνης της ροκ μουσικής του οποίου τα τραγούδια συνδύασαν θρησκευτικές απεικονήσεις με θέματα τη λύτρωση και την σεξουαλική επιθυμία και του έφεραν την αναγνώριση των κριτικών και των ακροατών του, πέθανε στα 82 του χρόνια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

Η λιτή ανακοίνωση αναφέρει, "Είναι με βαθύτατη λύπη που ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέναρντ Κόεν απεβίωσε.

Κυπριακό: Η σημερινή μέρα δείχνει το μέλλον

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η σημερινή μέρα για το Κυπριακό καθώς φαίνεται ότι χθες Αναστασιάδης και Ακιντζί σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στα ανοιχτά ζητήματα της εδαφικής πτυχής του προβλήματος.
Η σημαντική πρόοδος πιστοποιήθηκε στο χθεσινό δείπνο των δύο ηγετών παρουσία και του  Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντα.
Σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Ελβετία καθώς αποκλείστηκε το ενδεχόμενο παράτασης.

Το τετ α τετ της Μισέλ Ομπάμα με την Μελάνια Τραμπ

Η συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με τον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον την Πέμπτη, όμως και η παρουσία της Μελάνια Τραμπ έκανε τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν στην είσοδό της στον Λευκό Οίκο.