Ο Ρώσος μαχητής κατάφερε να καταστρέψει ένα επίμονο ουκρανικό drone ρίχνοντας το πολυβόλο επάνω του

Εκεί μας κατάντησαν: Πιο κάτω από Γκάνα και Τζιμπουτί η Ελλάδα στον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας

 Αίσθηση και τεράστιο προβληματισμό προκαλεί η κατακόρυφη πτώση της Ελλάδας (για ακόμη μια φορά!) στην ετήσια λίστα που καταρτίζεται σχετικά με τον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας.

Η Σουηδία ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ

 Уряд Швеції в понеділок, 9 вересня, представив сімнадцятий від початку повномасштабного російського вторгнення пакет військової допомоги Україні вартістю 4,6 млрд шведських крон (401,6 млн євро).

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення шведського уряду

Деталі: Новий шведський пакет допомоги містить маскувальне обладнання для раніше переданої техніки – гусеничних бронетранспортерів PBV 302, а також переносні зенітно-ракетні комплекси Robot System 70.

Ο Ζελένσκι πραγματοποίησε συνάντηση του Επιτελείου του Ανώτατου Διοικητή, συζητά για τον εφοδιασμό στρατευμάτων με πυροβολικό

 Ο Volodymyr Zelenskyy, Πρόεδρος της Ουκρανίας, πραγματοποίησε συνάντηση του Επιτελείου του Ανώτατου Ανώτατου Διοικητή σχετικά με την προστασία του συστήματος ισχύος της Ουκρανίας από τις ρωσικές επιθέσεις, την προμήθεια πυροβολικού στα ουκρανικά στρατεύματα και την κατάσταση στη ζώνη μάχης.

ΜΜΕ: Το Κίεβο ενδέχεται να λάβει πυραύλους JASSM μεγάλου βεληνεκούς το φθινόπωρο

 ΜΟΣΧΑ, 9 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti, David Narmania. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς JASSM στο καθεστώς του Κιέβου. Σύμφωνα με το Reuters, ενδέχεται να εμφανιστούν στην Ουκρανία σε λίγους μήνες. 

Σχετικά με το τι είναι ικανό αυτό το όπλο και πώς θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις μάχης είναι στο υλικό του RIA Novosti. 

Η Ουάσιγκτον διστάζει Ο Λευκός Οίκος και το Πεντάγωνο συζητούν τώρα λεπτομέρειες για τις μελλοντικές παραδόσεις.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στη Χέρσωνα

ΜΟΣΧΑ, 9 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Εκρήξεις σημειώθηκαν στη Χερσώνα, που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μετέδωσε το ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι «Public». " «Ακούγονται εκρήξεις στη Χερσώνα», αναφέρει μια ανάρτηση στο κανάλι Telegram.

 Η περιοχή Χερσώνα βρίσκεται στο κάτω μέρος του Δνείπερου, που βρέχεται από την Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Έγινε μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο του 2022. 

Καρυστιανού για το εγκλημα στα Τεμπη: Όσα αποκαλύπτονται ειναι αλήθεια – Γιατι κάηκε το παιδι μου κ. Μητσοτάκη;

 Επιβεβαιώνονται και από την ανάρτηση της Μαρία Καρυστιανού οι πληροφορίες που έχει φέρει στο φως το Documento σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη

Το ερώτημα “γιατι κάηκε το παιδι μου κ. Μητσοτακη” απευθύνει ευθέως στον πρωθυπουργό, η Μαρία Καρυστιανού.

Εθισμένος να φιμώνει: Για έκτη χρονιά ο Μητσοτάκης δεν έδωσε στο Documento ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ

 Για άλλη μία χρονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε τη δυνατότητα στο Documento να θέσει ερώτηση στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται την ελευθεροτυπία στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η φετινή είναι η έκτη χρονιά που το Documento, ένα μέσο που κατά κοινή ομολογία έχει ευρεία κοινωνική απεύθυνση αποκλείεται από το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου από την διαδικασία υποβολής ερώτησης στον πρωθυπουργό, ενώ άλλα μέσα με πολύ μικρότερη απήχηση έθεσαν ερώτημα.

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια

 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας (από την 9η – 12η Τάξη) το πρωί της Τετάρτης, 4ης Σεπτεμβρίου 2024, επέστρεψαν στο αγαπημένο τους σχολείο και το Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» έλαμψε από τα χαμογελαστά πρόσωπά τους και τα αστραφτερά τους μάτια.

Ο λυκειάρχης Τζον Αλφιέρι, η υποδιευθύντρια  Ελένη Καραγιώργου και οι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν τους μαθητές και τους ενημέρωσαν για τους στόχους της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025 και στα καινοτόμα και συνάμα προηγμένα προγράμματα.

Athens Run στις 29 Σεπτεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, η οποία γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας διοργανώνει τον αγώνα δρόμου Athens Run, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 10:30.

Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως, φέρει την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και θα λάβουν μέρος επιχειρηματίες, εργαζόμενοι επιχειρήσεων, απλοί δρομείς αλλά και μικρά παιδιά.

Χωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

 Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) από τις 5πμ σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, έως τις 5πμ της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου

Παράλληλα, καλεί σήμερα στις 11πμ εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Συνάδελφε,


Μαρόκο: Τουλάχιστον 11 νεκροί από πλημμύρες στον νότο

 Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι και άλλοι 9 να αγνοούνται ακόμη από την Παρασκευή στο νότιο Μαρόκο, καθώς «εξαιρετικό» κλιματικό φαινόμενο έπληξε τη χώρα και τη γειτονική Αλγερία, όπου αναζητούνταν χθες βράδυ δυο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά.

Οι θύελλες και οι πλημμύρες που προκάλεσαν στοίχισαν τη ζωή σε 7 ανθρώπους στην επαρχία Τάτα, 740 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πρωτεύουσα Ραμπάτ, σε άλλους 2 στην Τίζνιτ (νοτιοδυτικά) και σε ακόμα 2 στην Αρασιντάια (νοτιοανατολικά) —το ένα από τα θύματα ήταν

Απ. Γκλέτσος: Δηλώνει «παρών» για τη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κασσελάκης ήταν κάτι που δεν μας άξιζε

 Ο Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει «παρών στη διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στο Facebook.

«Δηλώνω παρών , στην διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ , με μεγάλη συγκίνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης , για την αριστερά και την Πατρίδα», αναφέρει.

Ν. Ανδρουλάκης: Είναι κοντά η ώρα συνταξιοδότησης του Κυρ. Μητσοτάκη από το λαό

 «Σήμερα από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης με τη γνωστή αλαζονεία που τον χαρακτηρίζει, είπε ότι θα αποφασίσει ο ίδιος πότε θα “συνταξιοδοτηθεί”. Τον ενημερώνω ότι για αυτό αποφασίζει πάντα ο λαός και είναι κοντά η ώρα της συνταξιοδότησης του, γιατί δεν σεβάστηκε την εμπιστοσύνη, που του έδωσε ο λαός πριν ένα χρόνο» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.


Όλαφ Σολτς: Απορρίπτει το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ή προκήρυξης πρόωρων εκλογών

 Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ή να κινήσει διαδικασίες για να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι εννοεί να ηγηθεί και πάλι της προεκλογικής εκστρατείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) ως υποψήφιος καγκελάριος.

«Η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή μπροστά της», διαβεβαίωσε ο κ. Σολτς σε συνέντευξή του στο ZDF, επιρρίπτοντας στην αντιπολίτευση την ευθύνη για το γεγονός ότι διατυπώνεται αμφισβήτηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η επόμενη μέρα μετά την αποπομπή Κασσελάκη – Η διαδικασία και οι υποψηφιότητες για την προεδρία

 Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ που οδηγείται για άλλη μια φορά σε κάλπες για εκλογή αρχηγού, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία. «Νιώθω ότι λυτρώθηκα. 

Εξευτέλισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής φορώντας τους κουκούλα» δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα, λέγοντας ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του εκεί που πάντα λογοδοτεί, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.


ΗΠΑ: Πρακτικά ισόπαλοι στην πρόθεση ψήφου Τραμπ και Χάρις, λίγο πριν από την πρώτη τους τηλεμαχία

 Την ώρα που η αμερικανίδα Δημοκρατική αντιπρόεδρος και υποψήφια της παράταξής της για την προεδρία Κάμαλα Χάρις και ο αντίπαλός της, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ετοιμάζονται για την —πιθανόν κρίσιμη— πρώτη τηλεμαχία τους αυτή την εβδομάδα στη Φιλαδέλφεια, εθνική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή (8/9) υπέδειξε πως οδεύουν σε εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση,

Γαλλία #απόρριψη του Προέδρου που αγνόησε προκλητικά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία..

 Την ώρα που ο εκλεκτός του #Μακρόν Πρωθυπουργός Μισέλ #Μπαρνιέ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για σχηματισμό #κυβέρνησης, 300.000 πολίτες, συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις, η Ανυπότακτη #Γαλλία, οι Πράσινοι, το ΚΚΓ έδιναν τη δική τους ηχηρή απάντηση χθες στους δρόμους των πόλεων της Γαλλίας.