Διαδηλωτές διέκοψαν την ακρόαση Μπλίνκεν και Όστιν στo Koγκρέσο – Ύψωσαν τα βαμμένα με κόκκινη μπογιά χέρια τους

 Δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησαν σήμερα από τους Αμερικανούς βουλευτές να παράσχουν επιπρόσθετη βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ σε μια κοινοβουλευτική ακρόαση που διακόπηκε κατ΄επανάληψη από διαδηλωτές που αποδοκίμασαν Αμερικανούς αξιωματούχους για την υποστήριξη αυτού που αποκάλεσαν “γενοκτονία” των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Η Υεμένη κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ – Στο πλευρό της Παλαιστίνης η χώρα, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού

 Η Υεμένη κήρυξε τον πόλεμο στο Ισραήλ όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (31/10) με αποτέλεσμα η κατάσταση στη Μέση Ανατολή να κλιμακώνεται επικίνδυνα.

Ο εκπρόσωπος του στρατού της χώρας που μαστίζεται από πολυετή κρίση καθώς ελέγχεται από τους Χούτι, ανέφερε το εξής: 

«Εμείς, από αίσθημα θρησκευτικής, ηθικής, ανθρωπιστικής και εθνικής ευθύνης, και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα του λαού μας της Υεμένης και στα αιτήματα των ελεύθερων λαών,

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

 O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον Σύρο ομόλογό του Φαϊζάλ Μεκντάντ συζήτησε την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ επισήμανε «το απαράδεκτο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στο συριακό έδαφος, οι οποίες έχουν γίνει πιο συχνές εν μέσω των γεγονότων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας» και «τον κίνδυνο των προσπαθειών εξωτερικών δυνάμεων να μετατρέψουν τη Μέση Ανατολή σε αρένα ξεκαθαρίσματος γεωπολιτικών λογαριασμών».

Η Ιταλία μπορεί να δημιουργήσει νοσοκομείο πεδίου στη Γάζα - Crosetto Μετά τη δεύτερη δόση της ιταλικής βοήθειας φτάνει στο αεροδρόμιο Al Arish

 (ANSA) - ΡΩΜΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 

Η Ιταλία ενδέχεται να δημιουργήσει νοσοκομείο πεδίου στη Γάζα, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Γκίντο Κροσέτο. 

«Ένα άλλο C-130 της ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Al Arish με τη δεύτερη δόση ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα και προχωράμε στην εκφόρτωση του υλικού», είπε στο X. 

«Εν τω μεταξύ, οργανώνουμε τη δυνατότητα μεταφοράς ενός νοσοκομείου στη Γάζα».

Η Χαμάς λέει ότι η Ιταλία «μέρος της επίθεσης εναντίον μας» Η ιταλική κυβέρνηση «δυστυχώς πήρε τη δεξιά πλευρά της ιστορίας»

 (ANSA) - ΡΩΜΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 

Η Χαμάς δήλωσε την Τρίτη ότι η Ιταλία ήταν "μέρος της επίθεσης εναντίον μας". 

«Δυστυχώς, η ιταλική κυβέρνηση επέλεξε για άλλη μια φορά τη δεξιά πλευρά, τη δεξιά πλευρά της ιστορίας», δήλωσε στην Agora στο Rai3 ο πρώην υπουργός Υγείας της Χαμάς και νυν επικεφαλής του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων της οργάνωσης στη Γάζα, Μπασέμ Ναΐμ. 

«Είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος που μετατρέπει την Ιταλία σε ένα από τα κόμματα της επίθεσης κατά του λαού μας».

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν τη βόρεια Ιταλία Ο ποταμός Seveso ξεχύθηκε από τις όχθες του στο Μιλάνο, εξαιρετική υψηλή στάθμη στη Βενετία

 (ANSA) - ΡΩΜΗ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνέχισαν να πλήττουν τη βόρεια Ιταλία την Τρίτη, με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους που προκάλεσαν πλημμύρες και τεράστιες αναταραχές σε πολλές περιοχές. 

Σχέδιο εθνοκάθαρσης αποκαλύπτουν τα Wikileaks – Πώς το Ισραήλ θα διώξει τους Παλαιστινίους στέλνοντάς τους στην Ελλάδα

 Πρόκειται πρακτικά για ένα λεπτομερές σχέδιο εθνοκάθαρσης...

Διαβαθμισμένο έγγραφο που παραπέμπει σε πρακτικές εθνοκάθαρσης των Ισραηλινών εις βάρος των Παλαιστινίων διέρρευσε ο ιστότοπος Wikileaks
Όπως σημειώνεται, το σχέδιο περιγράφει πώς θα εκδιωχθεί ο πληθυσμός της Γάζας από τα πατρογονικά εδάφη του και περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα:

Β.Πούτιν: «Οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για το χάος και τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή» «Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ο θάνατος χιλιάδων αθώων»

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι υπεύθυνες για το χάος και τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή, τρεις εβδομάδες αφότου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν να σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας, εν είδει αντιποίνων για την άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

«Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ο θάνατος χιλιάδων αθώων»,

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως έπληξε (με ATACMS;) ρωσικό σύστημα αεράμυνας στην Κριμαία

 Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι «έπληξε με επιτυχία» ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Κριμαία το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έπληξαν με επιτυχία στρατηγική τοποθεσία με σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στη δυτική ακτή στην Κριμαία», ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram το κέντρο στρατηγικών επικοινωνιών του στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας του ουκρανικού χτυπήματος της αντιαεροπορικής μονάδας, τραυματίστηκαν 17 Ρώσοι στρατιωτικοί και έπαθαν ζημιές 5 οχήματα.

Αποκάλυψη New York Times: Πώς η Χαμάς πέρασε κάτω από τα ραντάρ των μυστικών υπηρεσιών Ισραήλ και ΗΠΑ

 Η μονάδα 8.200, η ειδική μονάδα μυστικών επιχειρήσεων και παρακολουθήσεων του ισραηλινού στρατού, είχε διακόψει την παρακολούθηση των φορητών ασυρμάτων των μελών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έναν χρόνο πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου κρίνοντας την επιχείρηση «χαμένο κόπο», σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Times.

Σε εκτεταμένο ρεπορτάζ με θέμα το φιάσκο των υπηρεσιών Πληροφοριών του Ισραήλ που οδήγησε στην σφαγή της 7ης Οκτωβρίου αναφέρεται επίσης ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών

Ισραήλ: Πρώτη χρήση στον πόλεμο για το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας Arrow

 Aναχαιτίστηκε πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς από την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι υποστήριξε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ότι το Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο προερχόμενο από την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας.

«Ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας Arrow», ανέφερε χαρακτηριστικά.