Ισραήλ: Πρώτη χρήση στον πόλεμο για το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας Arrow

 Aναχαιτίστηκε πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς από την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι υποστήριξε σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ότι το Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο προερχόμενο από την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας.

«Ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το αμυντικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας Arrow», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επιχειρησιακή χρήση του αμυντικού συστήματος Arrow στον τρέχοντα πόλεμο, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.

«Τα συστήματα ανίχνευσης της αεροπορίας ακολούθησαν την τροχιά του βλήματος και το αναχαίτισαν στον καταλληλότερο επιχειρησιακό χρόνο και τόπο.

Επίσης, αεροπλάνα των ισραηλινών δυνάμεων επιστρατεύθηκαν το πρωί μετά από εναέρια απειλή που εντοπίστηκε στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και αναχαίτισε εχθρικούς στόχους που πετούσαν στην περιοχή.

Όλες οι απειλές αναχαιτίστηκαν έξω από το έδαφος του κράτους του Ισραήλ. Δεν εντοπίστηκε εισβολή στο ισραηλινό έδαφος», ανέφερε επίσης ο Χαγκάρι.

Την αναχαίτιση επιβεβαίωσε έπειτα ο ισραηλινός στρατός και με επίσημη ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν «εχθρικούς στόχους» —που εκτιμάται ότι ήταν drones— και πετούσαν στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Ο πύραυλος πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι στην Υεμένη, με στόχο τη πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ.

Νωρίτερα οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση με drone εναντίον του Ισραήλ.

«Αυτά τα drones ανήκουν στο κράτος της Υεμένης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντελαζίζ Μπιν Χαμπτουρ, πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Χούθι, όταν ρωτήθηκε για την εκτόξευση προς το Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ.

Το Ισραήλ «έδειξε» τους Χούθι για παρόμοια επίθεση με drone την Παρασκευή, κατά την οποία αεροσκάφος των ισραηλινών δυνάμεων αναχαίτισε «εχθρικούς στόχους» με κατεύθυνση το νότιο Ισραήλ.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στη γειτονική Αίγυπτο όπου συντρίμμια κατέπεσαν σε κτίριο στο θέρετρο Τάμπα του Σινά, ακριβώς απέναντι από τα σύνορα από το Εϊλάτ, δήλωσε τότε ο αιγυπτιακός στρατός.

Οι Χούθι θα προχωρήσουν σε δήλωση αργότερα την Τρίτη με περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμμετοχή τους στην «αντίσταση» κατά του Ισραήλ, είπε ο Μπιν Χαμπτουρ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...