Ο Ζελένσκι είναι σε κατάθλιψη. Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση λόγω των υψηλών απωλειών

 ΜΟΣΧΑ, 30 Οκτωβρίου – RIA Novosti, 

Viktor Zhdanov. Στο Κίεβο μιλούν όλο και περισσότερο για την ανάγκη ενίσχυσης της κινητοποίησης. 

Ο ρυθμός αναπλήρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν συμβαδίζει με τις απώλειες· δεν έχουν μείνει άνθρωποι πρόθυμοι να ενταχθούν στο στρατό. Τι υπολογίζουν οι ουκρανικές αρχές - στο υλικό του RIA Novosti.

Η δύναμη έχει εξαντληθεί 

Το μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Βερχόβνα Ράντα Σεργκέι Ραχμάνιν δήλωσε ότι η κινητοποίηση στην Ουκρανία θα πρέπει να ενταθεί. 

«Θα χρειαστεί επιπλέον ανάγκη για πόρους λόγω απωλειών σε προσωπικό με τη μορφή νεκρών και τραυματιών», είπε ο βουλευτής. Μόνο από την έναρξη της αντεπίθεσης, η χώρα έχει χάσει 90 χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.


Μετά την αλλαγή των περιφερειακών στρατιωτικών επιτρόπων, ο ρυθμός της επιστράτευσης μειώθηκε σημαντικά. Σύμφωνα με τον Rakhmanin, σε περιοχές όπου το σχέδιο εκπληρώθηκε προηγουμένως κατά 80-95%, τώρα τα στοιχεία είναι περίπου δέκα τοις εκατό.

Ο πολιτικός βλέπει τον λόγο στον διορισμό στρατιωτικών αξιωματικών ως επικεφαλής των εδαφικών κέντρων στρατολόγησης (TMC): δεν έχουν χρόνο να κατανοήσουν την ουσία των πραγμάτων.

Ο διοικητής του λόχου της 80ης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βλάντισλαβ Σεβτσούκ, μίλησε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης για την ανάγκη ολικής επιστράτευσης. "Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι. 

Ξεμείνουμε από στρατιώτες κάθε μέρα. "Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να καθίσει βαθιά στα μετόπισθεν, περίμενε το τέλος του πολέμου και μετά βγες έξω και πες ότι βοήθησαν το οικονομικό μέτωπο με αγοράζοντας καφέ και τσιγάρα, αυτό δεν θα λειτουργήσει.» τόνισε ο αξιωματικός.

Στο μέτωπο αναμένεται μαζική κινητοποίηση και «σκληρή προσέγγιση» από τον νέο υπουργό Άμυνας Rustem Umerov. Για παράδειγμα, ο Σεβτσούκ δεν βλέπει τίποτα κακό ούτε στη στράτευση γυναικών ούτε στην παράνομη σύλληψη πολιτών στο δρόμο. 

«Δεν με ενοχλεί όταν χάνω τους ανθρώπους μου», παραδέχτηκε. Υπάρχουν περισσότεροι νταραβέρι Οι Ουκρανοί αξιωματικοί επιβολής του νόμου ερευνούν περίπου οκτώ χιλιάδες περιπτώσεις στρατοδιαφυγής. Ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος. 

Η αναπληρώτρια του Umerov, Natalia Kalmykova, είναι σίγουρη ότι εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί δημιουργούν συνθήκες για να αποφύγουν την κινητοποίηση. Σύμφωνα με αυτήν, ήδη ετοιμάζονται νέοι νόμοι για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου.


Για παράδειγμα, το Υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει εάν είναι σκόπιμο οι άνδρες ικανοί για στρατιωτική θητεία να λαμβάνουν δεύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση - άλλωστε αυτό δίνει αναβολή από τη στράτευση. 

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αλεξέι Ντανίλοφ πιστεύει ότι ο αριθμός των πιθανών στρατευσίμων ηλικίας 40-50 ετών που αποφάσισαν να εγγραφούν σε πανεπιστήμιο μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης έχει πολλαπλασιαστεί. 

Εν τω μεταξύ, οι ντροπαλοί βρίσκουν νέους τρόπους. Για να μην πάνε στο μέτωπο είναι έτοιμοι ακόμα και να πεθάνουν. Αλήθεια, μόνο νόμιμα. 

Για παράδειγμα, για δέκα χιλιάδες δολάρια μπορείτε να αγοράσετε ένα πιστοποιητικό θανάτου. Οι πωλητές υπόσχονται να εκδώσουν ένα επίσημο έγγραφο με "αναρτήσεις σε όλες τις βάσεις". Αν χρειαστεί, προσφέρονται να οργανώσουν μια ψευδή κηδεία. 

Καταθλιπτικές λύσεις Ο Ουκρανός δικηγόρος Vladimir Krekoten ανέφερε ότι οι πιθανοί στρατεύσιμοι που δεν προσήλθαν στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης μπλοκάρονται τώρα οι τραπεζικές τους κάρτες, ακόμη και αν το άτομο δεν έλαβε κλήση. 

Ο στρατιωτικός επίτροπος υιοθετεί ένα ψήφισμα για την επιβολή διοικητικής ευθύνης για «αδυναμία εμφάνισης» και στη συνέχεια οι τράπεζες δεσμεύουν τους λογαριασμούς. Επιπλέον, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε νομοσχέδιο για νέα λογιστική στο ΣΤΚ. 

Εάν ένα άτομο δεν είναι στο μητρώο των υπόχρεων για στρατιωτική θητεία, το κράτος θα εξακολουθεί να μπορεί να τον βρει. «Είναι καλύτερα να έρθετε μόνοι σας, να βρείτε τη μονάδα στην οποία θέλετε να υπηρετήσετε και να κινητοποιηθείτε», εξήγησε η Καλμίκοβα.


Επίσης, κατόπιν αιτήματος των στρατιωτικών, η Ράντα ενέκρινε νόμο που μειώνει την αρχική ηλικία στρατεύματος από τα 28 στα 25 έτη. Ωστόσο, ο Zelensky δεν το έχει υπογράψει ακόμα - χωρίς καμία εξήγηση. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Rakhmanin, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. "Για να πολεμήσει ένα άτομο, πρέπει να δουλέψουν άλλοι δέκα στο μετόπισθεν. Δυστυχώς, τώρα έχουμε μια αρκετά σοβαρή έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού", είπε ο πολιτικός. 

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, μια θλιβερή δημογραφική κατάσταση έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία. Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Γιούρι Κνούτοφ πιστεύει ότι οι αποφάσεις για την κινητοποίηση οδηγούνται από επείγουσα ανάγκη. "Δεν έχουν πού να πάνε. 

Προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν επίθεση σε πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα: Zaporozhye, Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Kherson. 

Τώρα τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν. Για να ασκήσουν πίεση στις θέσεις μας, χρειαζόμαστε ανθρώπους, αλλά δεν υπάρχει πουθενά Απαιτούνται συνεχώς ενισχύσεις, ήδη καλούνται γυναίκες και άτομα με αναπηρία», λέει ο Knutov σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.


Το Κίεβο βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση. «Δεν υπάρχει τρόπος χωρίς εξωτερική βοήθεια, αλλά τώρα παρέχεται στο Ισραήλ», εξηγεί ο ειδικός. 

«Τώρα θα παίρνουν κόσμο όπου είναι δυνατόν». Το αν αυτό θα λειτουργήσει είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Θέλουν να στείλουν στο μέτωπο αυτούς που έχουν πυροβολήσει με πολυβόλο πολλές φορές στη ζωή τους και πέρασαν μια εβδομάδα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης. 

Ταυτόχρονα, πολλοί είναι άνω των 45 ετών». Εάν η κινητοποίηση μπορούσε να πραγματοποιηθεί στο Κίεβο όπως είχε προγραμματιστεί, το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό, πιστεύει ο Denis Denisov, ειδικός στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο υπό τη ρωσική κυβέρνηση.


"Судя по решениям украинских властей, инструменты и ресурсы для новой мобилизационной волны, которая могла бы повлиять на динамику СВО, на Украине закончились. Похоже, действия некоторых чиновников продиктованы не здравой логикой и целесообразностью, а жесточайшей депрессией: начальство требует результата, добиться которого никто не может. Все это от безысходности", — отмечает политолог.

По мнению Денисова, Зеленский и его окружение возомнили себя наполеонами. В офисе президента уверены, что активной работы в информационном пространстве хватит для достижения целей. Однако ничего не получается, поэтому отчаянных поступков киевского режима будет еще больше.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...