Κήποι στη Μπολόνια με το όνομα του Εθνικού μας ποιητή Σολωμού και του Γιώργου Σεφέρη

 

Τα ονόματα του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού και του Γιώργου Σεφέρη δόθηκαν σε δύο κήπους της περιοχής Σαν Ντονάτο – Σαν Βιτάλε στη Μπολόνια. Πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή στην οποία συμμετείχε διαδικτυακά από ελληνικής πλευράς ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης.


Γυρίστηκε ο τελικός στη «Φάρμα» του ΑΝΤ1! «Τροπαιούχος» ο Γκρέκας;

 

Φουντώνουν οι φήμες για τον μεγάλο νικητή...

Η πόρτα της «Φάρμας» του ΑΝΤ1 έκλεισε και πλέον όλοι έχουν αφήσει πίσω τους τη ζωή στους στάβλους και στα μποστάνια!

Mπορεί το βουκολικό reality με φόντο την ύπαιθρο και τα χωράφια να προβάλλεται κανονικά στους δέκτες μας, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, 

την περασμένη Κυριακή έπεσαν οι τίτλοι του τέλους, μια και γυρίστηκε ο μεγάλος τελικός!


Η Norwegian Cruise Line παρουσίασε το πολυαναμενόμενο Norwegian Prima. foto-video.

 

Το πρώτο από τα έξι κρουαζιερόπλοια στη νέα πρωτοποριακή κατηγορία της εταιρείας, ανοίγει επίσημα για κρατήσεις με εντυπωσιακά δρομολόγια σε Βόρεια Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Καραϊβική και Βερμούδες


Το πιο ευρύχωρο νέο σκάφος, προσφέρει τον μεγαλύτερο εξωτερικό χώρο καταστρώματος και τα πιο εκτεταμένα καταλύματα από κάθε νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο

Από την κυβέρνηση Σημίτη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, 18 χρόνια δρόμος … για τον Λάτση να γίνει το μεγάλο αφεντικό στα Ελληνικά Πετρέλαια και στον μεγαλύτερο ενεργειακό όμιλο στα Βαλκάνια!

 Δεκαοκτώ χρόνια μετά τη σκανδαλωδώς ευνοϊκή συγχώνευση ΕΛΠΕ – Πετρόλα.


Είναι γεγονός λοιπόν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι απλώς προτίθεται, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει κιόλας συμφωνήσει να απεμπολήσει τα δικαιώματα του δημοσίου στη διοίκηση των ΕΛΠΕ υπέρ του ομίλου Λάτση.

Οι αρχικές ενδείξεις περί «προσυμφωνημένου σχεδίου εξυπηρέτησης των συμφερόντων που έκαναν τη ΝΔ κυβέρνηση» επιβεβαιώθηκαν από την εκκωφαντική σιωπή του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα

Φιέστα Ολυμπιακού: Γιόρτασε το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, η ομάδα του Πειραιά (video)

 

Την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος της ιστορίας του γιόρτασε την Τετάρτη ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο της σεζόν 2020/21 και απόψε έγινε η απονομή του τροπαίου, το οποίο σήκωσαν στον ουρανό του Πειραιά, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Τσίπρας: Η ευγνωμοσύνη μας στους νοσηλευτές δεν θα πρέπει να εξαντλείται στα λόγια

 

Τις θέσεις του για τον νοσηλευτικό κλάδο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή/τριας πρόβαλε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Αφού σημειώνει ότι η σημερινή ημέρα είναι ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει με αυτοθυσία τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας εδώ και έναν χρόνο προσθέτει ότι η ευγνωμοσύνη μας θα πρέπει να συνοδεύονται από πράξεις. Συγκεκριμένα προτείνει:

Ο Λάτσης μεγάλο αφεντικό στα ΕΛΠΕ

 

Δεκαοκτώ χρόνια μετά τη σκανδαλωδώς ευνοϊκή συγχώνευση ΕΛΠΕ – Πετρόλα.

Είναι γεγονός λοιπόν, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι απλώς προτίθεται, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει κιόλας συμφωνήσει να απεμπολήσει τα δικαιώματα του δημοσίου στη διοίκηση των ΕΛΠΕ υπέρ του ομίλου Λάτση.

Οι αρχικές ενδείξεις περί «προσυμφωνημένου σχεδίου εξυπηρέτησης των συμφερόντων που έκαναν τη ΝΔ κυβέρνηση» επιβεβαιώθηκαν από την εκκωφαντική σιωπή του καθ’ ύλην αρμόδιου

Γιαννάκου σε Τσιάρα: Δεν είσαι και ο Πάπας της Ρώμης!

 

Κλιμακώνονται οι εσωκομματικές αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια, με την Μαριέττα Γιαννάκου εξαπολύει ευθείες βολές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης τονίζοντας πως… δεν είναι και ο Πάπας της Ρώμης.

Μετά τα χθεσινά προειδοποιητικά πυρά και το μέτωπο Γιαννάκου – Κεφαλογιάννη κατά σημαντικών προβλέψεων του νομοσχεδίου, η πρώην υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής επικρατείας της ΝΔ ενέτεινε την κριτική της προς τον Κώστα Τσιάρα κατά τη συζήτηση επί των άρθρων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Lockdown: Χαλάρωση των μέτρων στο βωμό του τουρισμού – Τι αλλάζει από την Παρασκευή σε μετακινήσεις και λιανεμπόριο

 

Η επείγουσα ανάγκη για επανεκκίνηση του τουρισμού στις 15 Μαϊου δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο Μαξίμου για εφησυχασμό. Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον δημοσιογράφο του BBC πως η κυβέρνηση δεν βάζει την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία. 

Έτσι, με οδηγό τα self test, την ατομική ευθύνη και τη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος άρει το ένα μετά το άλλο τα περιοριστικά μέτρα, παρά την δύσκολη ακόμη επιδημιολογική εικόνα της χώρας με τα κρούσματα να παραμένουν κοντά στα 2.500 ημερησίως και τα νοσοκομεία γεμάτα.

Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

 

Η παρουσίαση του εργασιακού νομοσχεδίου χθες από τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη σήμανε συναγερμό στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο οι επιχειρούμενες αλλαγές αποτελούν cassus belli κάτι που έχει κάνει γνωστό με κάθε τρόπο το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του δεν επιμένουν τόσο σε παραδοσιακά σχήματα όπως οι σχέσεις της Αριστεράς με τον κόσμο της εργασίας αλλά επιχειρούν και θα επιχειρήσουν το προσεχές διάστημα να «φωτίσουν» τις κυβερνητικές επιδιώξεις (είναι καλά κρυμμένες, λένε, πίσω από τόνους

Συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πρωθυπουργούς Σερβίας, Σκοπίων και τον προεδρεύοντα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης

 

Σειρά συναντήσεων θα έχει σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα στις 10.30, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Ανα Μπρναμπιτς .


Στη συνέχεια, στις 12.30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα

Η απάντηση του ΚΙΝΑΛ στο Χατζηδάκη με επτά «αντεργατικές αλήθειες» για το νομοσχέδιο

 

Στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, που μίλησε για «επτά fake news του ΣΥΡΙΖΑ» ως προς το νομοσχέδιο της κυβέρνηση για το εργασιακό, απάντησε με δική του ανακοίνωση ο τομέας Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση στο εργασιακό «καταφεύγει σε επτά ψέματα για να κρύψει την αλήθεια: Για την έξοδο από την κρίση θα δουλέψουν λιγότεροι εργαζόμενοι, περισσότερες ώρες, με λιγότερα λεφτά!».


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τη συνέντευξη τύπου του Κ. Χατζηδάκη

 Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.


«Σήμερα, ο κ. Χατζηδάκης δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου, εξέδωσε “πολεμικό ανακοινωθέν” εναντίον των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των δικαιωμάτων τους.


Διεφθαρμένο το ΠΑΣΟΚ του κ.Σημίτη και με την βούλα της ελληνικής δικαιοσύνης

 

Διαβάστε στην «Εστία»: «Συγνώμη» απαιτεί από την ηγεσία του ο Θεόδωρος Τσουκάτος στον οποίο παρέδωσε τα χρήματα ο Χριστοφοράκος – «Αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη χρηματικού ποσού από τα ταμεία της Siemens στο πλαίσιο παράνομης χρηματοδότησης», αναφέρει η απόφαση κόλαφος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων – Ιδού ποιος ευθύνεται για την οικονομική και ηθική χρεωκοπία.