Η κυβέρνηση συγκάλυψε τον ρατσιστικό εσμό των Βρασνών!

 Με μια επίσημη ανακοίνωση και συνημμένες φωτογραφίες για... πειστήρια, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας αποκάλυψε πως συναντήθηκε με τον υπ. Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον ειδ. γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη και τον γ.γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθούν πρόσφυγες-μετανάστες στις παραθαλάσσιες περιοχές και πως «κατανοούν το δίκαιο αίτημα» του δήμου! Ετσι, η Νέα Δημοκρατία «αγκάλιασε» πλήρως το ξενοφοβικό παραλήρημα των Βρασνών.

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Πως δεν το είχα σκεφτεί για το «Makedonia»;

«Όλα τα έξυπνα τα κρατάει γι' αυτόν ο μπαγάσας», σχολίασε μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω ανάρτησής του στο facebook, θέλοντας να τρολάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστρεψε τα πυρά του κατά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι απείχαν από σημαντικές ψηφοφορίες στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, όπως τόνισε, οι απόντες βρήκαν τη... λύση για το εμπορικό σήμα της Βόρειας Μακεδονίας,

Ποιος... μάλωσε τον Κυμπουρόπουλο για τη Βόρεια Μακεδονία

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος πήρε θέση για το ψήφισμα υπέρ της έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά λίγη ώρα αργότερα, το σχετικό tweet... κατέβηκε.


Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος πήρε θέση υπέρ του ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου για την έναρξη των συνομιλιών ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έγραψε τα εξής:

Χιλή: Νέες μαζικές διαδηλώσεις, ο ΟΗΕ στέλνει στη χώρα ερευνητές

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά χθες Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κοινωνικές ανισότητες στη Χιλή, ενώ ο ΟΗΕ αποφάσισε να συγκροτηθεί μια αποστολή για να ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που καταγγέλλονται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Μπροστά στον πολλαπλασιασμό των καταγγελιών για παραβιάσεις, σε μια χώρα όπου πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, εξακολουθούν να

Αλεξέι Λεόνοφ: Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος που «περπάτησε» στο Διάστημα

Πέθανε σήμερα 11 Οκτωβρίου ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Λεόνοφ σε ηλικία 85 ετών. Ο Αλεξέι Λεόνοφ γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1934 στο Listvyanka της επαρχίας Tisulsky, στην περιφέρεια Κεμέροβο και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που «περπάτησε» στο Διάστημα
Το ημερολόγιο έγραφε 18 Μαρτίου 1965 όταν ο σοβιετικός κοσμοναύτης βγήκε από την κάψουλά του και έκανε την πρώτη ανθρώπινη τσάρκα στο Υπερπέραν, γράφοντας μια από τις πρώτες χρυσές σελίδες στο κεφάλαιο της κατάκτησης του Διαστήματος.

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ενισχύσεις στην ανατολική Συρία

Αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε χθες Πέμπτη ότι αναπτύσσονται ενισχύσεις για την προστασία πετρελαιοπηγών στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων από περιοχές στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, που άφησε το πεδίο ελεύθερο για τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας εναντίον κουρδικών πολιτοφυλακών, οι οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν θέσεις που έλεγχαν επί χρόνια.
«Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να ενισχύσουν τις θέσεις τους, σε συνεργασία με τους εταίρους τους, τις ΣΔΔ, αναπτύσσοντας επιπλέον στρατιωτικούς», ανέφερε ο αξιωματικός, χωρίς να διευκρινίσει το μέγεθος των ενισχύσεων.

Η τεχνολογική απάτη του 1 δισ. δολαρίων Ένα πρόσωπο ήταν πίσω από όλα

Μόλις πέρυσι, η διευθύνουσα σύμβουλος μιας εταιρίας από την Αλάσκα, που προσπαθούσε να φτιάξει ένα υποθαλάσσιο καλώδιο κάτω από τον Αρκτικό Ωκεανό για γρήγορο ίντερνετ, κατηγορήθηκε για διακεκριμένη απάτη πλαστογραφώντας συμβόλαια ώστε να αποσπά κονδύλια από επενδυτές.
Πρόσφατα, το Bloomberg δημοσίευσε ένα περιεκτικό χρονικό της απατεώνισσας που λίγο έλειψα να τα καταφέρει. Να καταφέρει δηλαδή μια κομπίνα ζωής, σε τέτοια μάλιστα έκταση που λίγοι έχουν επιχειρήσει!
Η ιστορία της λειτουργεί ως υπόμνηση στο πώς η φιλοδοξία σε οδηγεί κάποιες φορές σε

Η φθινοπωρινή πλευρά της Καρδαμύλης Ένα δαντελένιο κέντημα στη Μάνη - Δείτε τις φωτογραφίες

Είναι ένα μέρος με φυσική ομορφιά, αλλά και μεγάλη ιστορία που φτάνει μέχρι τα προϊστορικά χρόνια. Πολλοί την χαρακτηρίζουν και ως το «δαντελένιο κέντημα της Μάνης» και μάλλον δεν έχουν άδικο. Εξάλλου, η Καρδαμύλη είναι από τα ομορφότερα μέρη της Μεσσηνίας, που θα σας ενθουσιάσουν.
Το παραθαλάσσιο χωριό απέχει από την Καλαμάτα 38χλμ., ενώ συνθέτει τις αντιθέσεις στο τοπίο, με τον πιο συναρπαστικό τρόπο. Από τη μία πλευρά είναι τα ήρεμα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου κι από την άλλη ο επιβλητικός ορεινός όγκος του Ταΰγετου.

Το ξενοδοχείο της Αμερικής που δε βρίσκεις δωμάτιο

Post Ranch Inn το λένε και βρίσκεται σκαρφαλωμένο πάνω σε μια πλαγιά της Καλιφόρνια, επιβλέποντας την απεραντοσύνη της θάλασσας.
Αλλά και τα παιχνιδίσματα του ήλιου σε κάθε του φάση.
Όταν μιλάμε για την ακτογραμμή των ΗΠΑ, δύσκολα θα βρεις πιο ειδυλλιακό μέρος από το Big Sur και πιο ρομαντικό για ερωτευμένες καρδιές από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Μανιάτικος αέρας στο γοητευτικό Γύθειο

Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Μάνης και από τις ομορφότερες. Διαθέτει μία γοητεία που το κάνει ακαταμάχητο και δεν είναι τυχαίο πως μετά την πρώτη επαφή με το Γύθειο, σκέφτεσαι την επόμενη επίσκεψη σε αυτό το μέρος.
Τόσο η αρχιτεκτονική όσο και η ατμόσφαιρά του σε παραπέμπουν σε νησί. Αλλά η όμορφη αυτή πόλη της Λακωνίας είναι ακόμη και η «Γη των θεών», κατά τον Παυσανία. Σύμφωνα με το μύθο, όταν χτιζόταν η πόλη, ο Ηρακλής συγκρούστηκε με τον Απόλλωνα, χωρίς κανείς από τους δύο να αναδεικνύεται νικητής. Έτσι, αντί για Ηρακλεία ή Απολλωνία, η πόλη ονομάστηκε «Γη των θεών» για να τιμώνται και οι δύο.

Μυστήριο και μαγεία σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια Το σπήλαιο Διρού είναι ένα θαύμα της φύσης

Μοιάζει με έργο Τέχνης. Από εκείνα που ο καλλιτέχνης ζωγραφίζει με τα καλύτερα χρώματα και τα ταιριάζει με έναν τρόπο μαγικό. Αλλά το σπήλαιο Διρού ή Βλυχάδα είναι ένα έργο τέχνης σμιλεμένο από τη φύση.
Το σπήλαιο βρίσκεται στα δυτικά παράλια της χερσονήσου της Λακωνίας και είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δει ο επισκέπτης της περιοχής. Η ύπαρξή του ήταν γνωστή από το 1900, χωρίς κανείς όμως να γνωρίζει, μέχρι το 1949, πόσο θαυμάσιο ήταν το εσωτερικό του. Οι ιδρυτές της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Γιάννης και Άννα Πετροχείλου ήταν εκείνοι που το εξερεύνησαν συστηματικά κι έτσι σήμερα το γνωστό

Ιωάννινα: Οι άγνωστες – στους πολλούς- αλπικές λίμνες στην Πίνδο

Όσοι βίωσαν την εμπειρία, στις βουνοκορφές της Πίνδου, λένε πως πρόκειται για τα πιο όμορφα αλπικά τοπία στην Ελλάδα. Είναι τα οροπέδια και οι ορθοπλαγιές, όπου ανάμεσα τους, υδάτινοι μαίανδροι και λιμνούλες, συνθέτουν μια «θεϊκή» δημιουργία. Είναι, η Βερλίγγα στο όρος Λάκμος ή Περιστέρι, η Φλέγκα πάνω από το Μέτσοβο και οι Αρέννες στο Γράμμο.
Μέρη μαγικά και άγνωστα σε πολλούς… Βερλίγγα, από τον βλάχικο «βρίγκα» που σημαίνει κύκλος, γιατί το νερό στροβιλίζει και δημιουργεί υπέροχους σχηματισμούς. Εκεί, στα 2050 μέτρα υψόμετρο, γεννιέται ο Αχελώος.

Τα πιο διάσημα σκαλοπάτια: Πώς η ταινία Joker ανέδειξε μία ολόκληρη περιοχή

νξ της Νέας Υόρκης έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής χάρη σε μία σκηνή της ταινίας Joker.
Στην εν λόγω σκηνή ο πρωταγωνιστής κατεβαίνει τα 131 σκαλιά χορεύοντας υπό τους ήχους του «Rock and Roll Part 2». Αυτά τα κινηματογραφικά δευτερόλεπτα αποτελούν μία από τις πιο δυνατές στιγμές της ταινίας και φυσικά έχουν αναγάγει το σημείο σε τουριστικό hot spot.
Από την έναρξη της προβολής του Joker στους κινηματογράφους, όπως αναφέρει το CNNi, είναι όλο και περισσότεροι όσοι πηγαίνουν στην περιοχή για να αναπαραστήσουν τη σκηνή ως άλλοι Χοακίν Φίνιξ (σ.σ. ο πρωταγωνιστής της ταινίας).

Σας ευχόμαστε μία... τρομακτική διαμονή: Ξενοδοχείο «μεταμφιέστηκε» σε σπίτι της οικογένειας Άνταμς

To Χάλογουιν, η… τρομακτικότερη γιορτή του έτους, απέχει περίπου μία εβδομάδα και ένα ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη «μεταμφιέστηκε» σε σπίτι της οικογένειας Άνταμς, προσφέροντας μία αυθεντική εμπειρία στους πελάτες της.


Το ξενοδοχείο που θυμίζει στα πάντα το μυστηριώδες και τρομακτικό σπίτι της κινηματογραφικής οικογένειας δημιουργήθηκε από το booking.com σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στο Μπρούκλιν, στη γειτονικά Χιλ Κλίντον, καλύπτει έκταση 350 τ.μ. και διαθέτει τρία υπνοδωμάτια.