Ακούστε το τραγούδι για το... 1821 που απαγόρευσε το ραδιοτηλεοπτικό

Το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Όταν γυρίσω θα τους γα...σω», βασισμένο στα αυθεντικά λόγια του στρατηγού Γεώργιου Καραϊσκάκη, για την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι ιππείς της Πύλου». Το ραδιοτηλεοπτικό (ΕΣΡ) τιμωρεί όποιον το μεταδίδει. Έγινε κι αυτό...

25η ΜΑΡΤΙΟΥ : ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ

Ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή, το συγγραφικό έργο και το πολιτικό όραμα του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ή ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ, όπως υπέγραφε ο ίδιος. Ιστορικοί, όπως η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ και ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, αποτιμούν την προσωπικότητα και το όραμα της βαλκανικής συνεργασίας του ΡΗΓΑ και επισημαίνουν τον ρόλο του στη θεμελίωση του απελευθερωτικού κινήματος κατά της οθωμανικής κυριαρχίας.

Νεκρός στο Λονδίνο ο ρώσος μεγιστάνας Μπόρις Μπερεζόφκσι

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο ρώσος μεγιστάνας που είχε πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του Προέδρου Μπόρις Γέλτσιν και αργότερα έγινε δεινός επικριτής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στο Λονδίνο, σε ηλικία 67 ετών.

Η Γαλλία επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμπού Ζέιντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ “επιβεβαιώνει το θάνατο του Αμπντελχαμίντ Αμπού Ζέιντ, που σημειώθηκε στη διάρκεια μαχών που διεξήγαγε στα τέλη Φεβρουαρίου ο γαλλικός στρατός στο Αντράρ της οροσειράς Ιφογκά στο βόρειο Μαλί”, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

In Moscow, new Chinese leader Xi warns against meddling


(Reuters) - Chinese President Xi Jinping warned against foreign interference in the affairs of other nations during a speech in Moscow on Saturday, sending a signal to the West and echoing a message often repeated by Russian President Vladimir Putin.

Central African Republic halts rebel column: source


(Reuters) - A Central African Republic attack helicopter opened fire on rebels advancing on the capital on Friday, breaking up their column, a senior regional peacekeeping source said, days after a peace deal broke down in the mineral-rich nation.

Cyprus weighs big bank levy; bailout goes down to wire


(Reuters) - Cyprus said on Saturday it was looking at seizing a quarter of the value of big deposits at its largest bank as it races to raise the funds for a bailout from the European Union and avert financial collapse.

FAA to close 149 control towers to meet budget cuts


(Reuters) - The Federal Aviation Administration said on Friday it will close 149 air traffic control towers at small airports across the country beginning on April 7 as it copes with automatic federal spending cuts.

Shares, euro rise on hope Cyprus reaches deal


(Reuters) - Global equity markets and the euro advanced on Friday on hopes Cyprus will avert a financial collapse, taking succor from an agreement that shielded Greek banks from the Cypriot crisis and remarks that the island nation was hours away from a bailout.
U.S. rose and European shares rebounded after Greece's Piraeus Bank

Κίνδυνος για αργό θάνατο της Κύπρου-Κατήφορος χωρίς τέλος για την οικονομία και πλήρης αποδυνάμωση στο γεωπολιτικό παιχνίδι

To νομοσχέδιο για τον έλεγχο της κίνησης κεφαλαίων που ψηφίστηκε στόχο έχει να αποτρέψει την φυγή,δηλαδή το λεγόμενο bank run και να κρατήσει τα διαθέσιμα μέσα στις κυπριακές τράπεζες.

Το κλαμπ των εκβιαστών-ΤΟ 'ΟΧΙ' ΑΦΗΝΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Mε την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Κύπρος, η οποία έχει γίνει στόχος εντεινόμενων ευρωπιέσεων να αποδεχθεί λύση «εδώ και τώρα» στα πρότυπα που θα επιβάλει η Ευρωζώνη.
Το κλαμπ των εκβιαστών

7ος Ομιλος: «Χ» στη Σλοβακία, «δώρο» για Ελλάδα (vds)

Ισοπαλία… δώρο στην Εθνική μας ομάδα, παραχώρησε η Σλοβακία κόντρα στην Λιθουανία. Το παιχνίδι δεν ανέδειξε νικητή, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Το αποτέλεσμα βολεύει την ελληνική ομάδα, καθώς η Σλοβακία έμεινε στους 8 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση νίκης θα έφτανε σε απόσταση… αναπνοής από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

5ος Όμιλος: «Καρδιοχτύπησε» με Λίλα η Αλβανία (vds)!

Μεγάλο «διπλό» πήρε η Αλβανία επι της Νορβηγία με 1-0, αγωνιζόμενη με 10 παίκτες από το 89΄ και την αποβολή του Λίλα.Η γειτονική μας χώρα πλέον βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης, καθώς είναι στην δεύτερη θέση του ομίλου της με 9 βαθμούς μαζί με την Ισλανδία.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 2ος Ομιλος: Μεγάλη νίκη για Δανία στην Τσεχία(vds)!

Στα έξι γκολ σταμάτησε η Βουλγαρία στην αναμέτρηση με την Μάλτα και με το εκκωφαντικό 6-0 πήρε τη νίκη σε ματς του δεύτερου ομίλου για τα προκριματικά του Mundial και είναι στο κυνήγι της Ιταλίας με εννέα βαθμούς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 3ου ΟΜΙΛΟΥ 3ος Ομιλος: Τριάρα η Γερμανία με... Κάκο! (vds)

Εύκολη αποστολή είχε η Γερμανία που επικράτησε με 3-0 στο Καζακστάν και έφτασε τους 13 βαθμούς στην κατάταξη του 3ου ομίλου των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Το σκορ άνοιξε στο 20ο λεπτό ο Σβαϊνστάγκερ και χάρισε το προβάδισμα στην ομάδα του, έπειτα από ωραία πάσα του Οζίλ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκέτσε έκανε το 2-0, ενώ στο 74' ο Μίλερ σφράγισε τη νίκη και πάλι έπειτα από πάσα του Οζίλ.

1ος Ομιλος: Γερή μάχη για Βέλγιο και Κροατία! (vds)

Τα λάθη στην άμυνα κόστισαν στην Σερβία που στο μεγάλο ντέρμπι με την Κροατία έπεσε στο… καναβάτσο! Οι Κροάτες επικράτησαν με 2-0, σημειώνοντας μια σημαντική νίκη που την ήθελαν για παραπάνω από έναν λόγους… Πλέον οι Κροάτες έχουν 13 βαθμούς όσους ακριβώς και το Βέλγιο το οποίο όμως είναι από πάνώ στην ισοβαθμία.

ΓΙΑ ΤΟΝ 4ο ΟΜΙΛΟ 4oς Ομιλος: Προελαύνουν οι «οράνιε» (vds)

Προελαύνει η Ολλανδία στον 4ο όμιλο καθώς μετά τη νίκη της επί της Εσθονίας με 3-0, έφτασε τους 15 βαθμούς και ξέφυγε από την δεύτερη θέση… Μια θέση που διεκδικούν στα… ίσια Ουγγαρία και Ρουμανία που έχουν από 10 βαθμούς. Κόντρα στους Εσθονούς, οι «οράνιε» δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερη δυσκολία…

ΓΙΑ ΤΟΝ 9ο ΟΜΙΛΟ 9ος Ομιλος: Η Γαλλία ξεφεύγει, η Ισπανία... παραπατάει (vds)

Τριάρα η Γαλλία, «Χ» η Ισπανία και οι «τρικολόρ» ξέφυγαν, πλέον, στην κατάταξη του 9ου ομίλου των προκριματικών, αποκτώντας το προβάδισμα για απευθείας πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 8ου ΟΜΙΛΟΥ 8ος Ομιλος: 8άρα η Αγγλία αλλά πάλι... δεύτερη! (vds)

Εκανε ό, τι μπορούσε και ακόμη παραπάνω η Αγγλία αλλά το Μαυροβούνιο εξακολουθεί να ηγείται του 8ου ομίλου. Πήρε την εκτός έδρας νίκη από την Μολδαβία και βρίσκεται στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς. Ο σκόρερ του «χρυσού» γκολ που τον διατήρησε στο ρετιρέ δεν ήταν άλλος από τον Βούτσινιτς, ο οποίος σκόραρε στο 78' λεπτό της αναμέτρησης.

Ελληνική τραγωδία (vds)

Στον επονομαζόμενο, από πολλούς, τελικό, στο πιο κρίσιμο (ως τώρα) παιχνίδι της στον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, η Ελλάδα έκανε το χειρότερό της παιχνίδι.