5ος Όμιλος: «Καρδιοχτύπησε» με Λίλα η Αλβανία (vds)!

Μεγάλο «διπλό» πήρε η Αλβανία επι της Νορβηγία με 1-0, αγωνιζόμενη με 10 παίκτες από το 89΄ και την αποβολή του Λίλα.Η γειτονική μας χώρα πλέον βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης, καθώς είναι στην δεύτερη θέση του ομίλου της με 9 βαθμούς μαζί με την Ισλανδία.


Στο πρώτο ημίχρονο η Αλβανία είχε μπει πιο δυναμικά στον αγώνα και οι Νορβηγοί με αρκετά φάουλ προσπαθούσαν να ανακόψουν τις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων τους.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να χτυπήσουν μόνο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δεύτερου, χωρίς αποτέλεσμα.

Παρόλο που η Νορβηγία είχα ανεβάσει την απόδοση της αισθητά εν τέλει στο 67΄ η Αλβανία ήταν εκείνη που σκόραρε και με Σαλίχι, ο οποίος έκανε το 1-0 .

Οι φιλοξενούμενοι με τους τρεις βαθμούς της νίκης στο χέρι, τα τελευταία δέκα λεπτά «καρδιοχτύπησαν» καθώς έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Λίλα. Ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα πήρε δεύτερη κίτρινη στο 89΄και έβαλε την εθνική του σε δύκολη θέση για λίγο .

Ανατροπή με Σίγκουρντσον η Ισλανδία
Με ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο η Ισλανδία πήρε την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Σλοβενίας με ανατροπή, για τον 5ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 και τον επιθετικό της Τότεναμ, Σίγκουρντσον, να δείχνει το δρόμο προς την πρόκριση με τα δυο προσωπικά του γκολ.
Η Ισλανδία με αυτή την νίκη έφτασε τους εννιά βαθμούς και βρίσκεται στην δεύτερη θέση του ομίλου της, ο οποίος είναι και ο όμιλος της Κύπρου.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε φάσεις αλλά η Σλοβενία ήταν ανώτερη, εκφράζοντας περισσότερες προσπάθειες επιθετικά. Αυτές οι προσπάθειες των Σλοβένων τελικά είχαν αποτέλεσμα στο 34΄, όταν ο Νοβάκοβιτς με ένα δυνατό δεξί πλασέ έκανε το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ισλανδία μπήκε με σκοπό να πάρει την νίκη και ο Σίγκουρντσον μετέτρεψε την αναμέτρηση σε προσωπική του υπόθεση. Ο επιθετικός της Τότεναμ στο 55΄με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την Ισλανδία. Από εκεί και πέρα οι Σλοβένοι βγήκαν μπροστά και έψαξαν ένα γκολ για να μπουν πάλι μπροστά στο σκορ.
Οι Σλοβένοι μπορεί να ήθελαν το γκολ αλλά οι Ισλανδοί εν τέλει το πέτυχαν, σε μια έξυπνη αντεπίθεση στο 78΄ και με γκολ του Σίγκρουντσον πάλι, πήραν ένα τρίποντο «ζωής».
Η διαιτησία του αγώνα είχε ελληνικό «άρωμα» με τον Τριτσώνη διαιτητή, τους Σαράντη και Βασιλειάδη ως βοηθούς και τον Κουκουλάκη τέταρτο διαιτητή.

Το πρόγραμμα του πέμπτου ομίλου:

22/3

Σλοβενία - Ισλανδία 1-2 ( 35΄Ναβάκοβιτς, 55΄+78΄Σίγκρουντσον)

Νορβηγία - Αλβανία 1-0 (67΄Σαχίλι0

23/3

Κύπρος - Ελβετία
PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...