1ος Ομιλος: Γερή μάχη για Βέλγιο και Κροατία! (vds)

Τα λάθη στην άμυνα κόστισαν στην Σερβία που στο μεγάλο ντέρμπι με την Κροατία έπεσε στο… καναβάτσο! Οι Κροάτες επικράτησαν με 2-0, σημειώνοντας μια σημαντική νίκη που την ήθελαν για παραπάνω από έναν λόγους… Πλέον οι Κροάτες έχουν 13 βαθμούς όσους ακριβώς και το Βέλγιο το οποίο όμως είναι από πάνώ στην ισοβαθμία.


Οι δύο λαοί «ενώθηκαν» μέσα από την μπάλα σε ένα ιδιαίτερο ματς, στο οποίο πολλοί θεωρούσαν… δεδομένη την ένταση, όμως διαψεύστηκαν… Τα πάντα κύλησαν ομαλά, με μοναδική παραφωνία τις αποδοκιμασίες της εξέδρας προς τον εθνικό ύμνο της Σερβίας, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Πάντως, η νίκη της Κροατίας ήταν ιδιαίτερα σημαντική και για βαθμολογικούς λόγους καθώς βρίσκεται πρώτη στην κατάταξη του 1ου Ομίλου με 13 βαθμούς.

Στο Ζάγκρεμπ, κορυφαίος για την Κροατία αποδείχτηκε ο Ολιτς, από τον οποίο προήλθε η ασίστ για το πρώτο γκολ, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε το 2ο τέρμα.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 23', με τον Μάντζουκιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπρκιτς στο 23', έπειτα από ασίστ του Ολιτς. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο παίκτης της Βόλφσμπουργκ ήρθε να… ολοκληρώσει το «έργο» του, κάνοντας το 2-0 και χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.


FYROM - Βέλγιο 0-2
Το Βέλγιο δεν είχε πρόβλημα απέναντι στα αδύναμα Σκόπια τα οποία και κέρδισε με 2-0. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 26' ο Ντε Μπρουνε, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Χαζάρντ με πέναλτι που εκτέλεσε στο 62'.
 Σκοτία-Ουλία 1-2
Σε ένα ματς χωρίς μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αν και ακόμη απομένουν αρκετά ματς. η Ουαλία κέρδισε μέσα στην Σκοτία με 2-1 στο βρετανικό ντέρμπι. Με τη νίκη αυτή οι Ουαλοί έφτασαν τους 6 βαθμούς ενώ οι Σκοτσέζοι έμειναν στους δύο και τον «πάτο» του ομίλου.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν πρώτοι το σκορ όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χάνλεϊ έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δύο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών με τον Ράμσεί να ισοφαρίζει στο 72' και τον Ρόμπσον να κάνει το 2-1 στο 75'.

Τα αποτελέσματα του 1ου ομίλου

Κροατία-Σερβία 2-0

FYROM – Βέλγιο 0-2
Σκοτία – Ουαλία 1-2

phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...