Στήλη πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών καννών BM-21 "Grad" με προστατευτικά πλέγματα??

 Κάτι μεγάλο έρχεται.. 512ο χιλιόμετρο του ομοσπονδιακού αυτοκινητόδρομου R-228 Sizran - Saratov - Volgograd, στην είσοδο της πόλης Kamyshin. Στήλη πυραυλικών συστημάτων πολλαπλών καννών BM-21 "Grad" με προστατευτικά πλέγματα

Οι ΗΠΑ έπεσαν στη ρωσική παγίδα, αναζητούν διέξοδο από την αποτυχία - Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε, εγκλωβισμένη η Δύση

 Ενώ οι προσπάθειες των Ουκρανικών δυνάμεων έχουν αισθητά μειωθεί στο μέτωπο και οι νέες απόπειρες να χτυπήσουν την Μόσχα με drones αποτυγχάνουν… η Δύση είναι έτοιμη να ξεκινήσει νέο κύμα στρατιωτικών προμηθειών…

Είναι ξεκάθαρο η αντεπίθεση έχει αποτύχει, στο δε βόρειο μέτωπο στην κατεύθυνση Kupyansk οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει έδαφος έως 11 χιλιομέτρων… εξαναγκάζοντας τον Ουκρανικό στρατό να αναδιατάσσει μονάδες.
Η Δύση… υποστηρίζει ότι θα στείλει νέα όπλα ώστε το Φθινόπωρο να ξεκινήσει νέα αντεπίθεση της Ουκρανίας…

14 Ουκρανοί αξιωματικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσεις..σε κτίριο κατοικιών!

Η στιγμή της καταστροφής ολόκληρου κτιρίου που ανήκε στους ηγέτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, όπου τουλάχιστον 14 Ουκρανοί αξιωματικοί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσεις..

Γαλλία: 11 οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε σε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρία

 Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που κατέστρεψε παραθεριστική κατοικία για άτομα με αναπηρία στην ανατολική Γαλλία νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η φωτιά ξέσπασε πριν από τις 06:30 (07:30 ώρα Ελλάδας) καθώς οι παραθεριστές με μαθησιακές δυσκολίες και οι φροντιστές τους κοιμόντουσαν στο διώροφο κτήριο στην πόλη Βιντσενέμ, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω πως υπάρχουν 11 θύματα”, δήλωσε η αναπληρώτρια εισαγγελέας Ναταλί Κιελβασέρ στους δημοσιογράφους καθώς η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν και άλλοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το σημείο της φωτιάς.

Νορβηγία: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους λόγω καταστροφικών πλημμυρών

 Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής πλημμύρισε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη Νορβηγία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

«Ζούμε μια κρίση εθνικών διαστάσεων», δήλωσε ο Αούντ Χόβε, επικεφαλής της επαρχίας Ινλάνταν, στο νότιο τμήμα της σκανδιναβικής χώρας, από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις. Εξαιτίας της κακοκαιρίας, προβλήματα στις μετακινήσεις παρουσιάστηκαν σε 115 δρόμους.


Γερμανία: Συνελήφθη αξιωματικός της Bundeswehr για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

 Αξιωματικός των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων συνελήφθη νωρίτερα σήμερα για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Ο Τόμας Χ. εργαζόταν στο γραφείο Προμηθειών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εξοπλισμών, Πληροφορικής και Χρήσης της Bundeswehr, αρμόδιο για τον εξοπλισμό των γερμανικών δυνάμεων και θεωρείται ότι ήδη τον Μάιο επικοινώνησε κατ’ επανάληψη με τη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και με το ρωσικό Γενικό Προξενείο στη Βόννη – «με δική του πρωτοβουλία» – και προσέφερε τη συνεργασία του.

Συγκρούσεις κατοίκων της πόλης Καχάλε στο Λίβανο με μέλη της Χεζμπολάχ – Δύο νεκροί

 Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός των συγκρούσεων που ξέσπασαν στην πόλη Καχάλε του Λιβάνου, μεταξύ κατοίκων και μελών του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ανετράπη φορτηγό με αδιευκρίνιστο φορτίο, το οποίο κάτοικοι της περιοχής περικύκλωσαν και απέκλεισαν τον δρόμο.

Η Χεζμπολάχ αναφέρει πως το φορτηγό ανήκε στο κίνημα και πως ένα μέλος της σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών. Το δεύτερο θύμα είναι κάτοικος της Καχάλε, πόλης που αποτελείται κυρίως από

Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια

 Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό πλήγμα στη Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδροςΒολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών ανθρώπων», ανέφερε ο Oυκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πού ακριβώς εκδηλώθηκε η επίθεση. «Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο φαίνεται μια κατεστραμμένη εκκλησία, όπου έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά, καθώς κι άλλο ένα φλεγόμενο κτίριο.

Έξι νεκροί από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στη Χαβάη

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης, όπου πολλοί κάτοικοι και τουρίστες έτρεξαν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Δραματική είναι η κατάσταση στη νήσο Μάουι, όπου τουλάχιστον έξι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρίτσαρντ Μπίσεν. Σπίτια και καταστήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός, ενώ τουρίστες και κάτοικοι έτρεξαν στη θάλασσα για να σωθούν. «Άνθρωποι πηδούν στο νερό για να γλιτώσουν από τις φλόγες» είπε ο στρατηγός Κένεθ Χάρα στο δίκτυο Hawaii News Now.

Ρωσία: Καταρρίψεις drone κοντά σε Μόσχα και Σεβαστούπολη – Oι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη

 Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δυο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι που πέταγαν προς την κατεύθυνση της Μόσχας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις του είδους, την ευθύνη για τις οποίες η ρωσική κυβέρνηση προσάπτει στην Ουκρανία, την ώρα που ο πόλεμος μεταφέρεται στην ρωσική επικράτεια.

Ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν διευκρίνισε μέσω Telegram πως τα δύο UAVs καταρρίφθηκαν περί τις 04:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], το ένα κοντά στην πόλη Καλούγκα, το δεύτερο κοντά σε αυτοκινητόδρομο στα περίχωρα της Μόσχας.