Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας – Ποιο είναι το «Φοβερό κορίτσι από την Τουρκία»

 Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας ορίστηκε η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν (Hafize Gaye Erkan). Η απόφαση του διορισμού της δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβερνήσεως. Η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος που διορίζεται επί κεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, είναι επίσης γνωστή στις ΗΠΑ ως το «Φοβερό κορίτσι από την Τουρκία».

Ποια είναι Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν

Γεννημένη το 1982, η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν αποφοίτησε από το Τμήμα Βιομηχανικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

Εντοπίστηκε στο Αιγαίο υποβρύχιο που είχε βυθιστεί το 1942 (εικόνες)

 Σε βάθος 203 μέτρων και έπειτα από πολυετή έρευνα εντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο που αγνοούνταν από το 1942 και είχε βυθιστεί αύτανδρο, με 64 άτομα πλήρωμα.

Πρόκειται για το Η.Μ.S TRIUMPH, του οποίου τα ίχνη εξαφανίστηκαν πριν από 81 χρόνια στο Αιγαίο. Από τότε το υποβρύχιο είχε γίνει αντικείμενο έρευνας διαφόρων ομάδων από την Αγγλία, τη Μάλτα και τη Ρωσία που κατά καιρούς επισκέπτονταν την Ελλάδα με στόχο την εύρεση του χαμένου υποβρυχίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Χωρίς αποτέλεσμα η ουκρανική αντεπίθεση μέχρι στιγμής : Βαριές απώλειες για το Κίεβο και μηδαμινά κέρδη στο πεδίο της μάχης

 Η ουκρανική αντεπίθεση έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις ημέρες και με βάση τα όσα έχουν φανεί στις πρώτες μάχες που είχαν αρνητική έκβαση για τους Ουκρανούς τείνει να εξελιχθεί σε επανάληψη των μαχών του «Κουρσκ» και της «αντεπίθεσης των Αρδενών» του Β’ ΠΠ.

Δηλαδή έχουμε επανάληψη των καταστάσεων των δύο αυτών μαχών σε σύγχρονη εκδοχή.

Πρώτον, οι Ρώσοι δημιούργησαν στο σύνολο της γραμμής επαφής αρκετούς θύλακες τύπου

Ουκρανοί βομβάρδισαν με πυραύλους Storm Shadow θέσεις των Ρώσων στο Luhanskteplovoz (βίντεο)

 Οι Ουκρανοί πραγματοποίησαν επίθεση με πυραύλους Storm Shadow κατά των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο βιομηχανικό συγκρότημα Luhanskteplovoz στο Λουχάνσκ.

Τουλάχιστον τρεις από τους πυραύλους που προμηθεύτηκαν από τους Βρετανούς έπληξαν με επιτυχία τους στόχους τους.

Πόλεμος στην Ουκρανία – Σοϊγκού: «Αποκρούστηκε ουκρανική επίθεση στη Ζαπορίζια»

 Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μια ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας, όπως υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, τη στιγμή που το Κίεβο δηλώνει έτοιμο να εξαπολύσει αντεπίθεση για να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχασε από τους Ρώσους.

«Σήμερα στη 1.30 τα ξημερώματα, στη ζώνη της Ζαπορίζια, ο εχθρός επιχείρησε να διασπάσει την άμυνά μας με (…) έως 1.500 άνδρες και 150 θωρακισμένα οχήματα» ανέφερε ο Σοϊγκού στην ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, «ο εχθρός υπέστη βαριές απώλειες».

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο Τρισέ για τα δημοσιονομικά της Γαλλίας

 Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας κρούει ο γάλλος πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Point, ο Τρισέ στηλιτεύει τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης των γαλλικών δημοσίων οικονομικών εδώ και 15 χρόνια, υπενθυμίζοντας πως το 2007, η Γαλλία και η Γερμανία είχαν πανομοιότυπο δημόσιο χρέος που αντιπροσώπευε το 64% του ΑΕΠ τους, ενώ σήμερα της Γαλλίας ισοδυναμεί με το 112% του ΑΕΠ της και της Γερμανίας είναι γύρω στο 66%.

Instagram: Προβλήματα με την εφαρμογή για πολλούς χρήστες

 Προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν το πρωί της Παρασκευής οι χρήστες του Instagram.

Σύμφωνα με το downdetector οι αναφορές για προβλήματα στη χρήση της δημοφιλούς εφαρμογής σημειώθηκαν λίγο μετά τις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής έως τις 08:00 το πρωί.

CNN: Βαριές οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην πρώτη αντεπίθεση κατά της Ρωσίας

 Ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε την την Πέμπτη την αντεπίθεσή του κατά των ρωσικών δυνάμεων, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο και στρατιώτη κοντά στη γραμμή του μετώπου.

Παράλληλα, δύο ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι μιλώντας στο CNN υποστήριξαν με τη σειρά τους ότι ουκρανικές δυνάμεις