Πουλάει «ρεαλισμό» η Φινλανδία: Αγοράζει όπλα από το Ισραήλ και δεν αναγνωρίζει παλαιστινιακό κράτος

 Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ υπερασπίστηκε την απόφαση της χώρας του να αγοράσει όπλα από το Ισραήλ παρά τον πόλεμο στη Γάζα, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή ότι δεν έχει καμία σχέση με την απροθυμία της Φινλανδίας να αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος αυτή τη στιγμή.

Η Φινλανδία αγοράζει από το Ισραήλ το αντιπυραυλικό σύστημα David’s Sling (Σφενδόνη του Δαυίδ). Το Ελσίνκι θεωρεί το σύστημα αυτό υψηλή προτεραιότητα για τη δική του άμυνα λόγω των συνεχιζόμενων πυραυλικών επιθέσεων της γειτονικής Ρωσίας σε πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν παίρνει θέση για τους βομβητές: «Αυτό που έκανε το Ισραήλ δεν ξεχωρίζει από την τρομοκρατία»

 Τη δική του οπτική για την πρωτοφανή επίθεση μέσω βομβητών στον Λίβανο, κατέθεσε μέσω X ο πρώην συνεργάτης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν. Στην ανάρτησή του κάνει μάλιστα λόγο για ενέργεια που δεν ξεχωρίζει από την τρομοκρατία.

Πρόκειται για τον ζωντανό θρύλο των πληροφοριοδοτών, ο οποίος είχε δώσει δημοσιότητα πληροφορίες για το αμερικανικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης αποκαλύπτοντας ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες 35 υψηλόβαθμων προσώπων διαφόρων κρατών.

Παράγοντας του ποδοσφαίρου στο «μικροσκόπιο» για απάτη μαμούθ 150 εκατ. ευρώ – Ελέγχονται συνολικά 140 άτομα

 Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται 140 άτομα, ανάμεσά τους και παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας (η οποία δεν αγωνίζεται στη Super League) φέρεται να ελέγχονται για απάτη – μαμούθ με εικονικές συναλλαγές ύψους 150 εκατ. ευρώ!

Ο εν λόγω παράγοντας και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα φέρεται να προέβαιναν σε εικονικές συναλλαγές μέσω 120 εταιρειών που ασχολούνταν με διαφορετικά αντικείμενα, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Ο Λευκός Οίκος μέσω της μαύρης εκπροσώπου Τύπου επιμένουν στην ρητορική μίσους κατά του Ν.Τραμπ

 Ο μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του “Χ” Ε.Μασκ απάντησε με μια αναδημοσίευση στους Δημοκρατικούς για τη ρητορική που χρησιμοποιούν κατά του Ν.Τραμπ αποκαλώντας τον “απειλή”.

Σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι αποκαλώντας “απειλή” συνεχώς τον Ν.Τραμπ πυροδοτεί κινήσεις απόπειρας δολοφονίας εναντίον του, ουσιαστικά είπε ότι θα συνεχίσει να το κάνει.

Η FED κάνει μείωση επιτοκίων «δώρο» στην Κ.Χάρις: Μετά από 4 χρόνια και λίγο πριν τις εκλογές

 Σε μείωση επιτοκίων “δώρο” στην Κ.Χάρις -για πρώτη φορά σε 4 χρόνια- μόλις κατά 50 μ.β. στο εύρος 4,75% με 5%, προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου 2024.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (FOMC), οι πρόσφατοι δείκτες για τις ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό.

Υπουργείο Τουρισμού για τα περσικά χαλιά αξίας 18.000€: «Εξυπηρετούν την προώθηση της εικόνας της χώρας μας»

 Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε απάντηση στα σχόλια για την αγορά δύο περσικών χαλιών αξίας 17.890 ευρώ με απευθείας ανάθεση από τη Δέσποινα Μοιραράκη για το γραφείο της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη. 

Όπως έγινε γνωστό μέσω της Διαύγειας, το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε απευθείας ανάθεση στην έμπορο Δέσποινα Μοιραράκη για την αγορά δύο περσικών χαλιών που προορίζονται για το γραφείο της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αγόρασε δύο περσικά χαλιά αξίας 18.000 € με τα χρήματα των φορολογουμένων!

 Η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη  αγόρασε δύο πανάκριβα, χειροποίητα χαλιά τα οποία πληρώθηκαν από τα χρήματα των φορολογουμένων προκειμένου να διακοσμηθεί το υπουργικό γραφείο της εν όψει του χειμώνα.

Όπως προκύπτει από έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, η Όλγα Κεφαλογιάννη με απευθείας ανάθεση και μέσω δημοσίου χρήματος αγόρασε για λογαριασμό του υπουργικού της γραφείου δύο περσικά χαλιά από τη Δέσποινα Μοιραράκη έναντι 17.980 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Τούρκος που του είχε δοθεί άσυλο βίασε 24χρονη τουρίστρια από τη Βρετανία μέσα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας

 Τούρκος που του είχε δοθεί άσυλο από το ελληνικό κράτος βίασε μία 24χρονη τουρίστρια από το Λονδίνο σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, ο Τούρκος, την ώρα που τη βίαζε χρησιμοποιούσε την εφαρμογή google translate, για να της «μιλάει» στη γλώσσα της, μεταφράζοντας τις χυδαιότητες του από τα τουρκικά στα αγγλικά!

Ήταν δε, τόσο άγριος ο βιασμός της κοπέλας από τον Τούρκο με το google traslate, που η 24χρονη κατά την πράξη, ενώ επιχείρησε να προσποιηθεί ότι το απολάμβανε για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο της, δεν τα κατάφερε και έκανε εμετό παρακαλώντας τον, να σταματήσει την κτηνωδία.

Άγρια κόντρα T.Μπρετόν – E.Μασκ: «Κάνε ένα βήμα πίσω και άντε και γ@@@@σου»

 Ο Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου, την παραίτησή του από την Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα αποχώρησε από την Κομισιόν με ένα «κατηγορώ» για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, καταγγέλλοντας υπονόμευση για να το θέσει εκτός Κομισιόν παρότι ήταν ο «εκλεκτός» του Μακρόν για την Επιτροπή.

Ο Μπρετόν αντικαταστάθηκε τελικά από τον Στεφάν Σεζουρνέ και η Γαλλία πήρε θέση Εκτελεστικού Αντιπροέδρου για την Ευημερία και τη Βιομηχανική Στρατηγική.

Reuters: «Η μονάδα 8200 υπεύθυνη για το χτύπημα στο Λίβανο» Ποια είναι η μονάδα των 20ρηδων του ισραηλινού στρατού

 Αν και το Ισραήλ δεν έχει ακόμη προβεί σε κάποιο σχόλιο για την επιχείρηση που προκάλεσε την ταυτόχρονη έκρηξη χιλιάδων βομβητών που χρησιμοποιούνταν από μέλη της Χεζμπολάχ, η επίθεση έφερε στο προσκήνιο τη μυστική μονάδα κυβερνοπολέμου 8200, η οποία σύμφωνα με δυτική πηγή ασφαλείας συμμετείχε στον σχεδιασμό της.

Ανώτερη πηγή ασφαλείας του Λιβάνου και άλλη πηγή, που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι η υπηρεσία κατασκοπείας του Ισραήλ, Μοσάντ, ήταν υπεύθυνη για την επιχείρηση τοποθέτησης μικρής ποσότητας εκρηκτικών μέσα σε 5.000 βομβητές που παρήγγειλε η Χεζμπολάχ.

Δύο από τα μεγαλύτερα προγνωστικά μοντέλα αναφέρουν πότε θα… χιονίσει φέτος

 Σύμφωνα με το ECMWF και το UKMO δύο σημαντικά συστήματα εποχικών προβλέψεων, θα έχουμε λιγότερα χιόνια Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

Η μέση πρόβλεψη για την Ευρώπη δείχνει χιονοπτώσεις κάτω του μέσου όρου.

Και τα δύο μοντέλα συμφωνούν σε μια αδύναμη περίοδο χιονόπτωσης στην Ευρώπη, εκτός από τις βόρειες περιοχές και ορισμένα κεντρικά μέρη γύρω από τις Άλπεις.

Συμπεράσματα δημοσκοπήσεων στο Μαξίμου για ΝΔ: Ανησυχία για υποχώρηση κάτω του 20% – Ποια κόμματα τους ανησυχούν και ποια όχι

 Tα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Μαξίμου για υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ ακόμα και κάτω από το 20%!

Στο Μαξίμου νιώθουν πίεση από τα δεξιά και έχουν ήδη κατασταλάξει στο ποια κόμματα τους ανησυχούν πραγματικά και ποια όχι.

Σε ό,τι αφορά την «Ελληνική Λύση» και τον Κυριάκο Βελόπουλο ναι μεν δέχονται μία σχετική πίεση αλλά θεωρούν στο Μαξίμου ότι ο συγκεκριμένος ελέγχεται απόλυτα λόγω των εκκρεμοτήτων που έχει με το κανάλι Alert.

Αυτοκίνητο με εκρηκτικά εντοπίστηκε στον χώρο της ομιλίας του Ν.Τραμπ – Για λάθος κάνουν τώρα λόγο οι Αρχές

 Οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ εντόπισαν σήμερα (18/9) το απόγευμα εκρηκτικά σε αυτοκίνητο κοντά στο χώρο συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονγκ Άιλαντ και πλέον αρκετοί πολίτες αναρωτιούνται τι επιζητούν ορισμένοι λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές. 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι πρόκειται πιθανότατα περί λάθους του ειδικού σκύλου για την ανεύρεση εκρηκτικών και του χειριστή του!

Η αστυνομία εντόπισε τα «εκρηκτικά» και σύμφωνα με το δημοσιογράφο James Latino «παραβιάστηκε η περίμετρος του χώρου συγκέντρωσης και αφαιρέθηκε ένα μπλε βαρέλι».

Λίβανος: Οι βομβητές ήταν «προγραμματισμένοι» να εκραγούν, λέει πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας

 Οι βομβητές των μελών της Χεζμπολάχ που εξερράγησαν κατά εκατοντάδες την Τρίτη στον Λίβανο ήταν παγιδευμένοι και προγραμματισμένοι να εκραγούν, ανέφερε σήμερα (18/9) στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Λιβανέζος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνας που διεξάγουν οι αρχές του Λιβάνου έδειξαν ότι οι συσκευές «ήταν προγραμματισμένες εκ των προτέρων να εκραγούν και περιείχαν εκρηκτικές ύλες δίπλα στην μπαταρία» ανέφερε η πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω του «ευαίσθητου» χαρακτήρα της υπόθεσης.

Λίβανος: 14 νεκροί και 450 τραυματίες από τις νέες εκρήξεις – «Πυροδοτήθηκαν φορητοί ασύρματοι»

 Ασύρματοι πομποδέκτες (γουόκι-τόκι) που χρησιμοποιούσαν μέλη Χεζμπολάχ εξερράγησαν σήμερα (18/9) στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές που πρόσκεινται στο λιβανέζικο κίνημα και το (κρατικό) πρακτορείο ειδήσεων.

Τρομερός Μπράντον: Συνομίλησε με Γιαννάκη στις ΗΠΑ!

 Η συμπάθεια του μικρού Γιαννάκη στον Μπράντον Τόμας είναι γνωστή με τους δυο τους να συνομιλούν μέσω βιντεοκλήσης με τον Ισπανό φορ του ΠΑΟΚ να του το είχε υποσχεθεί.

Ο μικρός φίλος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Παπαστεφανάκης, παραμένει στις ΗΠΑ εκεί όπου έπειτα από την χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη ακολουθεί το στάδιο της αποθεραπείας

Συναγερμός στον Κεραμεικό: Αιματηρό επεισόδιο με έναν τραυματία

 Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στον Κεραμεικό καθώς σημειώθηκε αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο εντοπίστηκε φέροντας τραύμα στο πόδι από όπλο και διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο σημείο βρέθηκαν έξι κάλυκες ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.


Περισσότερα σε λίγο…

Γερμανία: Το ακροδεξιό AfD προηγείται στις δημοσκοπήσεις στο Βραδεμβούργο

 Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), διατηρεί το δημοσκοπικό προβάδισμά της ενόψει των εκλογών της Κυριακής 22/9 στο Βραδεμβούργο, απειλώντας να ανατρέψει την παράδοση που θέλει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) να κερδίζει τις εκλογές στο κρατίδιο.

Τι είναι οι βομβητές που σκόρπισαν τον τρόμο στον Λίβανο – Πώς λειτουργούν

 Σοκαριστικές οι εικόνες από τις ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο που έσπειραν τον θάνατο και προκάλεσαν χιλιάδες τραυματισμούς.

Βομβητές (ή τηλε-ειδοποιητές) είναι οι ασύρματες τηλεπικοινωνιακές συσκευές που λαμβάνουν και εμφανίζουν γραπτά ή φωνητικά μηνύματα. Μπορούν να λάβουν, να αναγνωρίζουν, να απαντούν και να δημιουργούν μηνύματα μέσω εσωτερικού πομπού.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία μικρή συσκευή, η οποία δονείται για να ειδοποιήσει τον κάτοχό της για εισερχόμενη κλήση. Ορισμένες συσκευές παρήγαγαν τον χαρακτηριστικό ήχο (μπιπ) γι’ αυτό ονομάστηκαν και μπίπερ.

Πλαστά ποινικά μητρώα: Έρευνα μετά και τη διαβίβαση των στοιχείων από το Documento στον Άρειο Πάγο – Σιωπή Φλωρίδη

 Πώς δρούσε το κύκλωμα που αποκάλυψε το Documento

Δύο βδομάδες μετά την αποκάλυψη του Documento για το παραδικαστικό με τα πλαστά ποινικά μητρώα, και αφού ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης και η Κατερίνα Κατή, εν είδει αναφοράς διαβίβασαν τα στοιχεία, ο Άρειος Πάγος εξέδωσε ανακοίνωση ότι διεξάγει έρευνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Την Πέμπτη 19/9 οι τελικές αποφάσεις για τις υποψηφιότητες – Θα απαιτούνται 30 υπογραφές μελών της ΚΕ και βουλευτών

 Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου θα «κλειδώσει» η προτεινόμενη διαδικασία για κύρωση υποψηφιοτήτων από το συνέδριο, το οποίο όπως επαναβεβαιώθηκε θα είναι έκτακτο, με εκλογή νέων συνέδρων από τη βάση. Η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει το Σάββατο.

Σήμερα (17/9) συζητήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών, τα επόμενα βήματα, όπως το τι θα γίνει μέχρι τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και το συνέδριο.


ΠΑΣΟΚ: Νέα συνάντηση για τον τρόπο απευθείας διαλόγου στο debate

 Νέα συνάντηση έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος είναι να αποφασιστούν οι όροι με τους οποίους θα γίνει ο μεταξύ τους απευθείας διάλογος, στο debate που θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, και θα προβληθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των υποψηφίων όπου δεν προέκυψε συμφωνία για τον τρόπο απευθείας διαλόγου ανάμεσα στους υποψήφιους.


Ελλ. Λύση: Άρση του εμπάργκο της Ρωσίας για τους Έλληνες παραγωγούς και επιτηδευματίες τουρισμού,

και όχι μόνο για τις πολυεθνικές.

«Με την αρ. 232/10 Τροπολογία τριών Υπουργείων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τίτλο: “Διαδικασίες ελέγχου, διοικητικά μέτρα και κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και

Εκπρ. Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης εφόσον το επιθυμεί θα καταθέσει την υποψηφιότητά του προς έγκριση

  – Τι ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παυσανίας Παπαγεωργίου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Για το αν θα μπορέσει ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκ νέου, ο κ. Παπαγεωργίου διευκρίνισε: «Θα μπορέσει σε κάθε περίπτωση, εφόσον το επιθυμεί, να καταθέσει την υποψηφιότητά του και αυτή, εφόσον δεν υπάρχει καμία αντίρρηση από το αρμόδιο όργανο να εγκριθεί και να προχωρήσει στη διαδικασία.

Ο tattoo artist που φιλοτέχνησε το πορτρέτο του Αντετοκούνμπο μιλά στο EΡΤΝews για το έργο του – “Ιt is fire” το σχόλιο του κορυφαίου αθλητή

 Ένας εντυπωσιακός πίνακας που απεικονίζει τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, κοσμεί έναν χώρο στο Περιστέρι, δημιουργημένος από τον Χάρη Μπόικος, tattoo artist της περιοχής. 

Το έργο, που ολοκληρώθηκε ύστερα από περίπου 500 ώρες δουλειάς,

Ανοίγει τις πύλες του σήμερα έως και τις 21 Σεπτεμβρίου το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή

 Το φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, με μαγιά του μοναδικά “υλικά” -ανιδιοτέλεια, έμπνευση και εθελοντική προσφορά- συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια. 18,19,20 και 21 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”. 

Μετά από εκατοντάδες “στάσεις” σε όλη τη χώρα, η Κόκκινη Πολιτεία χτίζεται στην Αθήνα με τη συμμετοχή περισσότερων από τετρακοσίων καλλιτεχνών.

Κάτοικος Λιβάνου στο ΕΡΤNews: Ήταν κρίσιμη νύχτα, περιμέναμε εισβολή από το Ισραήλ

 Για την συντονισμένη επίθεση στον Λίβανο, με στόχο τη Χεζμπολάχ, μίλησε στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις” μίλησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λιβανίων αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων, Ιμάντα Ζάκχεμ.

Οι στρατιώτες της Χεζμπολάχ είχαν βομβητές, αυτόν που χρησιμοποιούν οι γιατροί στα νοσοκομεία. Έλαβαν ένα μήνυμα.

Ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν νεαρό στο Χαλάνδρι – Εντοπίστηκε αιμόφυρτος σε κεντρικό δρόμο

 Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται ο 23χρονος, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης εντοπίστηκε αιμόφυρτος σε κεντρικό δρόμο του Χαλανδρίου, έχοντας δεχτεί πυρά από αεροβόλο όπλο, μετά από μια άγρια συμπλοκή μεταξύ νεαρών.

Λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα ο 23χρονος βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, στη συμβολή των οδών Νυμφών και Δάσους στην περιοχή του Χαλανδρίου, φέροντας τραύματα στο πόδι από αεροβόλο πιστόλι και χτυπήματα.


Τα πληρώματα αεράμυνας Buk-M2 έμαθαν να αναχαιτίζουν μαχητικά F-16

 Расчеты ПВО «Бук-М2» научили перехватывать истребители F-16

18 сентября 2024 в 10:13 

Τα αμερικανικά μαχητικά F-16 Fighting Falcon θα αναχαιτίσουν πληρώματα των συστημάτων αεράμυνας Buk-M2 της ομάδας στρατευμάτων Dnepr, δήλωσε στο RIA Novosti ο διοικητής του πληρώματος αεράμυνας Buk-M2 με το διακριτικό κλήσης "Cascade".

Το Ισραήλ Παγίδευσε Με Εκρηκτικά Βομβητές Που Αγόρασε Η Χεζμπολά Του Λιβάνου Από Την Ταϊβάν

 Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων χωρών δήλωσαν στην εφημερίδα New York Times ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κατάφεραν να παγιδεύσουν με μικρές ποσότητες εκρηκτικής ύλης βομβητές που αγόρασε το λιβανικό κίνημα Χεζμπολά από την Ταϊβάν και τις πυροδότησαν χθες Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους σχεδόν 2.800.

Οι πηγές της εφημερίδας, που εκφράστηκαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, έδωσαν κάποιες λεπτομέρειες για την επιχείρηση αυτή άνευ προηγουμένου, την ευθύνη για την οποία ήδη το λιβανικό σιιτικό κόμμα επέρριψε ήδη στο Ισραήλ.

Επιδρομή drone στην περιοχή Tver: τι είναι γνωστό, υπάρχουν θύματα;..Νέα για σήμερα το πρωί από το μέτωπο.

 18 сентября 2024 в 07:08

Τι είναι γνωστό για την επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή Τβερ Ως αποτέλεσμα της απόκρουσης των δυνάμεων αεράμυνας επίθεσης με drone στην περιοχή Tver, πυρκαγιά ξεκίνησε στην πόλη Toropets, η υπηρεσία Τύπου της τοπικής κυβέρνησης αναφέρει τα λόγια του περιφερειάρχη Igor Rudeni. Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά προκλήθηκε από πτώση συντριμμιών από drone.

Η Ρουάντα διαπραγματεύεται με τη Rosatom για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού

 18 сентября 2024 в 08:02

Οι αρχές της Ρουάντα συζητούν με τη Rosatom το θέμα της δημιουργίας κέντρου πυρηνικής επιστήμης και τεχνολογίας στη χώρα, δήλωσε στο TASS ο νέος Ρώσος πρεσβευτής στο Κιγκάλι, Αλεξάντερ Πολυκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, επιτρέπεται και η κατασκευή πυρηνικού σταθμού χαμηλής ισχύος. Μια αντιπροσωπεία της Rosatom θα επισκεφθεί σύντομα τη Ρουάντα, είπε ο διπλωμάτης.

Αλεξιπτωτιστές έστησαν ενέδρα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κοντά στο Κουρσκ: ειδήσεις SVO για το πρωί της 18ης Σεπτεμβρίου

 Αλεξιπτωτιστές σε μια από τις τοποθεσίες στην περιοχή του Κουρσκ έστησαν ενέδρα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, καταστρέφοντας εξοπλισμό και στρατιώτες, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Χειριστές επιθετικών UAV χτύπησαν ένα όχημα παντός εδάφους με το πλήρωμά του, ένα μαχητικό όχημα πεζικού και ένα