H Johnson & Johnson πληρώνει αποζημιώσεις 6,5 δισ. δολάρια για το παιδικό ταλκ που προκαλεί καρκίνο!

 H Johnson & Johnson ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πληρώσει 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει σχεδόν όλες τις χιλιάδες αγωγές στις ΗΠΑ που ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα με βάση το ταλκ προκάλεσαν καρκίνο των ωοθηκών.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην J&J να επιλύσει τις αγωγές μέσω μιας τρίτης κατάθεσης πτώχευσης μιας θυγατρικής εταιρείας, της LTL Management, γράφει το CNBC.

Θα ξεκινήσει μια τρίμηνη περίοδος ψηφοφορίας για τους ενάγοντες, με την ελπίδα να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με τη διευθέτηση όλων των σημερινών και μελλοντικών ισχυρισμών για τον καρκίνο των ωοθηκών.

Λουξεμβούργο Ιρλανδία και Ελβετία οι πλουσιότερες χώρες στην Ευρώπη

 Η σύγκριση του πλούτου των κρατών είναι μια σχετικά δύσκολη υπόθεση, πιο δύσκολη ίσως από όσο φαίνεται αρχικά.

Οι χώρες με μεγάλο πληθυσμό τείνουν να έχουν μεγαλύτερες οικονομίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα ατομικά εισοδήματα είναι επίσης υψηλά ή ότι ο πλούτος μοιράζεται σε περισσότερους.

Λουκέτο «σοκ» σε μεγάλη επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα – Στο δρόμο οι εργαζόμενοι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα! Για ποια ανάπτυξη ακριβώς μιλάει η κυβέρνηση;

 Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με δυσάρεστα νέα για τους εργαζόμενους σε ένα ιστορικό εργοστάσιο στη βόρεια Ελλάδα, καθώς ενημερώθηκαν για το κλείσιμό του αφού ο επενδυτής που ενδιαφερόταν για την αγορά του αποσύρθηκε.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα ότι η παραγωγή σταματά και το εργοστάσιο κλείνει άμεσα.

Αλβανία: Στα Τίρανα η πρώτη Ειδική Οικονομική Ζώνη Αναμένεται να δημιουργήσει από 5.000 έως 7.000 νέες θέσεις εργασίας

 Τα Τίρανα δημιουργούν την πρώτη ειδική οικονομική ζώνη στην Αλβανία με στόχο τη δημιουργία 5.000 – 7.000 νέων θέσεων εργασίας.

Ο Δήμος Τιράνων φέρεται να υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Αλβανικό Υπουργείο Οικονομίας, Πολιτισμού και Καινοτομίας για τη δημιουργία της Ζώνης Τεχνολογικής και Οικονομικής Ανάπτυξης (TEDA Tirana) σε στρατηγική θέση μεταξύ των περιοχών Kashar και Vaqarri, στην περιφέρεια των Τιράνων.

Αυτό σημαίνει ότι όλη η χώρα πρέπει να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα κάθε μέρα, είτε πρόκειται για την πλατεία Skanderbeg και το Νέο Παζάρι στα Τίρανα, είτε εν προκειμένω για την TEDA.

Κ.Βελόπουλος: «Ο πρωθυπουργός στις 9 Ιουνίου θα λάβει το μήνυμα χειρόγραφα και με σταυρό»

 Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος εξαπέλυσε «πυρά» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

«Όσα ψέματα και να πει η κυβέρνηση με τα Μέσα της εναντίον της Ελληνικής Λύσης, όσο και να θέλει ο πρωθυπουργός να χυδαιολογεί εναντίον της Ελληνικής Λύσης, σε όσες εκκλησίες και να πάει ο ίδιος, όσες λιτανείες και να κάνει, ακόμα και στη Μητρόπολη που θα πάει τη Μ. Πέμπτη για να εργαλειοποιήσει την Ορθοδοξία,

Αυξάνονται οι αγωγές κατά ΥΠΕΣ και A.M.Ασημακοπούλου – Στα 6 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις που αξιώνουν οι απόδημοι

 Έχουν κατατεθεί 230 αγωγές προς 20.000 ευρώ η κάθε μία στο ελληνικό Δημόσιο και ιδιαίτερα στο ΥΠ.ΕΣ.

Η δημοσιογράφος του Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 Χριστίνα Κοραή ισχυρίζεται ότι έχουν κατατεθεί πάνω από 250 αγωγές εις βάρος του υπουργείου Εσωτερικών και κατά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή των emails. 

Πιο συγκεκριμένα έχουν κατατεθεί 230 αγωγές προς 20.000 ευρώ η κάθε μία στο ελληνικό Δημόσιο και ιδιαίτερα στο ΥΠ.ΕΣ.

Δ.Μάντζος: «Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει παραδώσει την χώρα στην ανομία την αταξία και την ανασφάλεια»

 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, τόνισε από το βήμα της Βουλής: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι εκείνη που ο υφυπουργός Υγείας κάνει αντιεπιστημονικές και επικίνδυνες αναφορές στις γυναικοκτονίες».

Ο Δημήτρης Μάντζος μίλησε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας.

«Είναι η κυβέρνηση, που ενώ έχει γίνει αθρόα διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εκλογέων από το Υπουργείο Εσωτερικών

Β.Μεϊμαράκης για Α.Σπηλιωτόπουλο: «Με πήρε η φον ντερ Λάιεν τηλέφωνο και με ρώτησε “έχετε τέτοιες μετακινήσεις;”»

 Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, σχολίασε την ένταξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη.

«Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα. Όταν το ανακοινώσατε με πήρε η φον ντερ Λάιεν και μου είπε “τι γίνεται εκεί; Έχετε τέτοιες μετακινήσεις;”» είπε χαρακτηριστικά στο Action 24 o κ. Μεϊμαράκης.

«Κοιτάξτε να δείτε εγώ δεν είμαι απολογητής κανενός. Οποιοσδήποτε κύριος εκπροσωπεί τον εαυτό του και απαντάει»

Α.Πορτοσάλτε: «Ο ταλαντούχος Α.Γεωργιάδης είναι μια “σχολή” μόνος του – Το αντίδοτο στην πολιτική βαρεμάρα»

 Ο Άρης Πορτοσάλτε, με ένα μακροσκελές άρθρο του, «λιβάνισε» τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αποδίδοντάς του ιδιότητες «γίγαντα της πολιτικής» τονίζοντας πως «είναι μια “σχολή” μόνος του» και ότι «διδάσκει ύφος, τεχνοτροπία και τεχνική, είναι το αντίδοτο στην πολιτική βαρεμάρα».

Πρωτομαγιά: Στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής ο Σ.Κασσελάκης – Κατέθεσε στεφάνι (φώτο)

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1η Μαΐου, βρέθηκε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Ειδικότερα, νωρίς το πρωί, γύρω στις 9:30, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου και κατέθεσε στεφάνι στο εμβληματικό μνημείο στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέσθηκαν την Πρωτομαγιά του 1944.


Πώς κατέστρεψε μεθοδικά το ΕΣΥ η κυβέρνηση για να παραδοθεί στον ιδιωτικό τομέα

 Ψηφίστηκε στη Βουλή, το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» και άλλες ρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία του υπουργείου Υγείας με βάση την οποία παραδίδεται το ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς.

Για να το πετύχει αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φρόντισε να διαλυθεί κυριολεκτικά το ΕΣΥ τα τελευταία πέντε χρόνια ώστε οι πολίτες να ζητούν επειγόντως μία «λύση».


Εργατική Πρωτομαγιά: Πότε πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασμός στην Ελλάδα

 Ήταν πριν από 131 χρόνια όταν τιμήθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα. Από τότε έχει συνδεθεί με την ιστορία της χώρας και με τους αγώνες της, όχι μόνο για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και της ίδιας της ελευθερίας και της αποτίναξης του ξένου ζυγού.

Εκείνος ο πρώτος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1893 με πρωτοβουλία του Σταύρου Καλλέργη, επικεφαλής του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου. Ανάμεσα στα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η καθιέρωση του 8ωρου, αλλά και της Κυριακής σε μέρα αργίας, καθώς και η απονομή σύνταξης στα θύματα των εργατικών ατυχημάτων.

Αυτοί είναι οι 35 δημοσιογράφοι στα ευρωψηφοδέλτια

 Συνολικά 35 δημοσιογράφοι θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς ευρωεκλογές!

Μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών και των ζυμώσεων εντός κομμάτων, αυτή λοιπόν είναι η ανανεωμένη σχετική τελική λίστα με τους δημοσιογράφους που μπαίνουν στις αρχαιρεσίες και την εκλογική διαδικασία, ζητώντας την ψήφο για το βήμα στην Ευρωβουλή:

Νέα Δημοκρατία (8): Μαρία Σπυράκη, Δημήτρης Τσιόδρας, Βίκυ Φλέσσα, Νίκος Στέφος, Ανδρέας Ζαμπούκας, Γιώργος Μουρούτης, Γιώργος Αυτιάς, Ελεονώρα Μελέτη.

Ορέστης Ομράν: Συνεχίζει τις μπίζνες με το Δημόσιο ο πρώην συνεργάτης του Πάτση και υποψήφιος «γαλάζιος» ευρωβουλευτής

 *Αναδημοσίευση από το datajournalists.co.uk

Δεκάδες ερωτήματα εγείρει η υποψηφιότητα του γνωστού δικηγόρου Ορέστη Ομράν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Δι@ύγεια, η δικηγορική εταιρεία DLA Piper, γραφείου της οποίας στην Ελλάδα είναι επικεφαλής ο κ. Ομράν, εξακολουθεί να εισπράττει χρήματα από τα ΕΛΤΑ για παροχή νομικών υπηρεσιών.


Ροζ σκάνδαλο μεγατόνων: Μεγαλογιατρός τσάκωσε στα πράσα τη σύζυγό του με παντρεμένο υπουργό

 Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από καταγγελίες συγγενών ασθενών για εγκληματικά λάθη ιατρών και ελλείψεις ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, από σήματα κινδύνου συνδικαλιστών για έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, από φωνές φαρμακοποιών για ελλείψεις φαρμάκων άλλα και έναν υπουργό που «λανσάρει» τα απογευματινά χειρουργεία, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από πλευράς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού!

Επίσημη παραδοχή της AstraZeneca για σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου της!

 Η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca αναγνώρισε (για πρώτη φορά) τις παρενέργειες του εμβολίου της Covishield κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αναφορές, η AstraZeneca έκανε την παραδοχή σε δικαστικά έγγραφα τον περασμένο Φεβρουάριο, τα οποία σχετίζονται με υπόθεση που ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκάλεσε θάνατο ή σοβαρά προβλήματα υγείας σε δεκάδες περιπτώσεις.

«Είναι ντροπή!» – Δεν ήξεραν πού να κρυφτούν στο στούντιο του ΣΚΑΪ!

 Ο νομικός, συνταγματολόγος και Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής προκάλεσε… εγκεφαλικά στο στούντιο του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την κάλυψη του Κώστα Αχ. Καραμανλή αναφορικά με τις ευθύνες του στην τραγωδία των Τεμπών και την προσβολή της μνήμης των νεκρών στο Μάτι, μιλώντας για συμπαιγνία και συγκάλυψη από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Δούκας «έκοψε» από εκδήλωση για τα Τέμπη την Καρυστιανού

 Με εισήγηση του προέδρου της Τεχνόπολης Κωστή Παπαϊωάννου και του πρώην υπουργού και συμβούλου του Χρήστου Πρωτόπαπα και με τον ισχυρισμό ότι θα του στερήσει κονδύλια η κυβέρνηση

Μία διπλή πρωτοφανής αθλιότητα εις βάρος των συγγενών των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και της μνήμης των 57 θυμάτων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Βίντεο από τις εκρήξεις σε Καλλιθέα και Πειραιά – «Βλέπουν» πόλεμο στην Greek Mafia

 Νέο επεισόδιο στον πόλεμο της Greek Mafia φαίνεται ότι βλέπουν οι Αρχές πίσω από τις εκρήξεις σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα, που πραγματοποιήθηκαν με διαφορά τριών ημερών, τον Μάρτιο.

Μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές για τις δύο επιθέσεις, ενώ εκτιμάται ότι πρόκειται για αντίποινα.

Για την έκρηξη στο βενζινάδικο συνελήφθησαν δύο Αλβανοί ηλικίας 37 και 40 ετών, ενώ για την επίθεση στην κάβα, οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 39χρονο και έναν 35χρονο.

Έξαλλος ο πρωθυπουργός με υπουργό του που «έκλεισε» σπίτι γιατρού

 Κάποιοι ειρωνεύτηκαν το ηγετικό – όπως εξελίσσεται – ευρωπαϊκό στέλεχος του ηγέτη μας, τον Γιώργο Αυτιά, όταν αυτός έκανε λόγο για το τρίπτυχο «πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια».

Νόμιζαν πως επειδή ο Κυριάκος είναι η κορωνίδα του νεοφιλελευθερισμού, θα είχε απαξιώσει τις συγκεκριμένες αξίες, ως αναχρονιστικές και ακροδεξιές.

Λάθος!

Ειδικά ο θεσμός της οικογένειας, είναι αδιαπραγμάτευτος για τον Καίσαρα μας!

Μέσα στη Βουλή χρησιμοποίησε για κομματικά οφέλη τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

 Ήταν αναμενόμενο αυτό που συνέβη στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, από τη στιγμή της απόφασης για κοινή εμφάνισή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης», σημείωσε αρχικά: