Λουκέτο «σοκ» σε μεγάλη επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα – Στο δρόμο οι εργαζόμενοι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα! Για ποια ανάπτυξη ακριβώς μιλάει η κυβέρνηση;

 Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε με δυσάρεστα νέα για τους εργαζόμενους σε ένα ιστορικό εργοστάσιο στη βόρεια Ελλάδα, καθώς ενημερώθηκαν για το κλείσιμό του αφού ο επενδυτής που ενδιαφερόταν για την αγορά του αποσύρθηκε.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα ότι η παραγωγή σταματά και το εργοστάσιο κλείνει άμεσα.

Από την πλευρά του, το Σωματείο αναφέρει ότι η κα. Αναστάσια Βαρβαρέσου ενημέρωσε τους εργαζόμενους και το Σωματείο ότι η παραγωγή σταματά και τους ζήτησε, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Κουτσουπιάς, να υπογράψουν την απόλυσή τους.

Ωστόσο, το σωματείο αρνήθηκε να υπογράψουν οι εργαζόμενοι την απόλυση και έχει ήδη προετοιμαστεί για τις δυσμενείς εξελίξεις, καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων με έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα Μ. Τρίτη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το Σωματείο Εργαζομένων στη Νηματουργία «Βαρβαρέσος» εκφράζει ανησυχίες για τις ασάφειες της εργοδοσίας, η οποία ανακοινώνει το κλείσιμο του εργοστασίου και καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν τις απολύσεις τους, χωρίς όμως να διευκρινίζει ξεκάθαρα αν και πότε θα κλείσει το εργοστάσιο.»

Το Σωματείο τονίζει ότι «η κίνηση της εργοδοσίας προκαλεί πολλά ερωτήματα για τα δικαιώματα και το μέλλον των εργαζομένων», και δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει την απώλεια κανενός δικαιώματος, ειδικά όταν η εργοδοσία οφείλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγει λέγοντας ότι η κατάσταση που έχει πλήξει την πόλη και τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας οφείλεται στην ανάπτυξη που προωθούν οι επιχειρηματίες, οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις τους, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία για χρόνια προωθούσε αναποτελεσματικές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...