Γερμανία: Οι αγρότες στο δρόμο σε κινητοποιήσεις ανεπανάληπτες! Βίντεο

 Στη Γερμανία οι αγρότες έχουν βγει στους δρόμους και προετοιμάζονται για κινητοποίηση ανεπανάληπτη όπως λένε, την ερχόμενη Δευτέρα. 

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν το μέγεθος των αντιδράσεων που παραδόξως δεν έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των μέσω ενημέρωσης.

Πώς μια βάναυση πολιτοφυλακή έγινε οι νέοι υπασπιστές της Ευρώπης

 Μια λιβυκή πολιτοφυλακή που ανήκει στον πολέμαρχο Χαλίφα Χάφταρ κυνηγά πρόσφυγες στη Μεσόγειο και τους σέρνει στη Λιβύη. Το ρεπορτάζ του DER SPIEGEL δείχνει πώς εμπλέκονται αξιωματούχοι της Frontex και της Μάλτας.

Ακόμη και μετά από αρκετές ημέρες στη θάλασσα, όλα έμοιαζαν να είναι καλά, λέει ο Bassel Nahas. Μαζί με περίπου εκατό άλλους πρόσφυγες, ο Σύρος είχε ξεκινήσει από τις ακτές της Λιβύης προς την Ευρώπη. Ο Nahas, ένας 36χρονος του οποίου το όνομα άλλαξε για αυτό το άρθρο, ονειρευόταν να ξεκινήσει μια νέα ζωή στην Ολλανδία, ελπίζοντας να φέρει στη ζωή τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του αργότερα.

Λιβύη: Αναστολή της παραγωγής στην πετρελαιοπηγή στρατηγικής σημασίας Σαράρα

 Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (ΕΕΠ) της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Κυριακή τη διακοπή της παραγωγής σε πετρελαιοπηγή στρατηγικής σημασίας στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, εξηγώντας ότι διαδηλωτές εμποδίζουν τη δραστηριότητα στην εγκατάσταση.

«Η ΕΕΠ κηρύσσει κατάσταση ανωτέρας βίας στην πετρελαιοπηγή ας Σαράρα από την Κυριακή 7η Ιανουαρίου 2024 εξαιτίας του αποκλεισμού της εγκατάστασης από διαδηλωτές», ανέφερε η κρατική εταιρεία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η Κίνα ανακοίνωσε πως εντόπισε κατάσκοπο που δρούσε για λογαριασμό της Βρετανίας

 Η κινεζική υπηρεσία πληροφοριών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο διευθυντής μιας ξένης εταιρείας συμβούλων κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της βρετανικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών (MI6), αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Πεκίνου ανέφερε σε ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο WeChat ότι η MI6 χρησιμοποίησε έναν ξένο υπήκοο με το επώνυμο Huang για να δημιουργήσει μια «σχέση συνεργασίας κατασκοπείας».

Το άτομο, που διηύθυνε μια εταιρεία συμβούλων,

Κατάρ: Ο θάνατος του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς επηρεάζει τη διαμεσολάβηση

 Ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε την Κυριακή 7/1 ότι η δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς σε επίθεση με ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα επηρέασε την ικανότητα της Ντόχας να μεσολαβεί μεταξύ της παλαιστινιακής οργάνωσης και του Ισραήλ, και κατά συνέπεια επηρέασε “την περίπλοκη διαδικασία”.

Ωστόσο, η χώρα αυτή του Κόλπου θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια νέα εκεχειρία, έπειτα από αυτήν που διαπραγματεύτηκε στα τέλη Νοεμβρίου,


Δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα ανακοίνωσε το Al Jazeera – Για τραγωδία έκανε λόγο ο Άντονι Μπλίνκεν

 Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera δήλωσε την Κυριακή 7/1 ότι δύο Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι του σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στο αυτοκίνητό τους στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τον ισραηλινό στρατό ότι “στοχεύει” Παλαιστίνιους δημοσιογράφους.

Ο Χάμζα Ουάελ Νταχντού, δημοσιογράφος του δικτύου Al Jazeera,

Γερμανία: Οι οδηγοί τρένων καλούνται σε τριήμερη απεργία

Οι μηχανοδηγοί στη Γερμανία καλούνται σε τριήμερη απεργία από την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή το βράδυ, 12 του μηνός, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς και τις ώρες εργασίας με τον δημόσιο φορέα Deutsche Bahn (DB), ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο GDL. Οι οδηγοί των εμπορικών αμαξοστοιχιών θα αρχίσουν την απεργία τους στις 9 Ιανουαρίου.