Ο Ζελένσκι παραδέχθηκε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την επόμενη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία

 МОСКВА, 21 июл — РИА Новости. Владимир Зеленский допустил возможность мирных переговоров с представителями России, даже если это будет президент Владимир Путин, об этом глава киевского режима заявил в интервью британскому телевидению.

"Мы будем готовы говорить вместе с партнерами с представителями России. И будет это Путин или не Путин — какая разница? Если мы хотим закончить войну — и у нас есть все силы для этого — и если мир будет объединен вокруг Украины, мы будем говорить с теми, кто все в России решает", — сказал он.

Η Αμερική σχεδιάζει ένα μεγάλο εμπόδιο: ποιος βρίσκεται πίσω από τον μελλοντικό πρόεδρο των ΗΠΑ

 Виктория Никифорова

Молодой, по нынешним геронтократическим меркам, американский политик Джей Ди Вэнс стал мировой суперзвездой в тот момент, когда Дональд Трамп выбрал его своим вице-президентом.
Это вполне объяснимо: шансы Трампа на переизбрание как никогда велики, но и риски огромны. Случись с ним что до выборов — и Вэнс станет фаворитом президентской гонки.

ΗΠΑ: Αποχωρεί από την προεκλογική εκστρατεία ο Τζο Μπάιντεν

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα (21/07) με επιστολή του, ότι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπάιντεν δεν ανέφερε ακόμα, ποιος θα τον διαδεχθεί, ενώ σε επιστολή του αναφέρει ότι θα μιλήσει στο έθνος αναλυτικότερα για αυτή του την επιλογή, αργότερα. 

Ο ίδιος σχεδιάζει να εκτίσει το υπόλοιπο της θητείας του, η οποία λήγει το μεσημέρι της 20ης Ιανουαρίου 2025.


Ρωσο-κινεζικές ναυτικές ασκήσεις «Naval Cooperation – 2024» – Δείτε μοναδικά πλάνα από την τελετή έναρξης (vid)

 Η τελετή έναρξης της ναυτικής άσκησης Ρωσίας-Κίνας πραγματοποιήθηκε στο κινεζικό λιμάνι Zhanjiang.

Οι ασκήσεις «Naval Cooperation – 2024» θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου, με κοινές ασκήσεις αεράμυνας, ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις με την ναυτική αεροπορία και ελιγμούς ανεφοδιασμού στην θάλασσα από πλοία του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.


Ρώσοι πιλότοι: «Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16 – Τα μαχητικά μας υπερέχουν και είμαστε πανέτοιμοι» – Δείτε το βίντεο

 “Η Δύση θα σοκαριστεί με τις καταρρίψεις των F-16. Τα μαχητικά μας υπερέχουν σχεδόν σε όλους τους τομείς” αναφέρουν Ρώσοι πιλότοι σε συνέντευξη τους στην ρωσική τηλεόραση.

Τα πρώτα F-16 είναι θέμα χρόνου προκειμένου να αρχίσουν να εμφανίζονται στους ουκρανικούς αιθέρες.

Χώρες όπως η Ολλανδία και η Δανία έχουν ήδη συμφωνήσει να παραχωρήσουν δεκάδες τέτοια μαχητικά στο Κίεβο και αυτό που μένει να οριστεί είναι από ποια αεροδρόμια θα επιχειρούν (εάν χρησιμοποιούνται βάσεις εντός ή ακόμα και εκτός Ουκρανίας).

«Μυστήρια» δήλωση Ζελένσκι: «Η Πολωνία έλαβε μια απόφαση που θα επιταχύνει την παράδοση F-16 στην Ουκρανία»

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως η Πολωνία έλαβε μια απόφαση που θα επιταχύνει τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, αλλά δεν είπε ποια είναι αυτή.

Η Πολωνία, που συνορεύει με την Ουκρανία και είναι στενός σύμμαχός της στον πόλεμο, δεν είναι μία από τις χώρες που έχει υποσχεθεί να δώσει τα μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το γραφείο του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ σχετικά με τις δηλώσεις του Ζελένσκι.

Ενορχηστρωμένο σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ βλέπει ο Τάκερ – Θα ξαναπροσπαθήσουν; (vid)

 Την άποψη, που έχουν πολλοί Αμερικανοί (και όχι μόνο), πως δηλαδή η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ δεν οφειλόταν σε δράση ενός μόνο ανθρώπου, εξέφρασε ο Τάκερ Κάρλσον.

Στο περιθώριο του πολυαναμενόμενου Συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, ο δημοφιλής Αμερικανός δημοσιογράφος αρνήθηκε να πιστέψει το αφήγημα του «μοναχικού λύκου», μιλώντας για ξεκάθαρο σχέδιο δολοφονίας του Τραμπ.

Εν συνεχεία ο Τάκερ θεώρησε δεδομένη τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Σοκαριστικό: Ουκρανή αυτοπυρπολήθηκε γιατί επιστράτευσαν τον σύζυγό της (vid)

 Ουκρανή αυτοπυρπολήθηκε, για να διαμαρτυρηθεί για την επιστράτευση του συζύγου της!

Στο Rakitny της περιφέρειας Κιέβου μια γυναίκα περιχύθηκε με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο κτίριο του δικαστηρίου, επειδή απορρίφθηκε η αγωγή για καθυστέρηση της επιστράτευσης του συζύγου της.

Τώρα η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Κιέβου και έχει εγκαύματα στο 80% του σώματός της.

Ρώσοι αναλυτές για F-16: «Οι πιλότοι μας θα έχουν νέα αστέρια στην άτρακτό τους και νέα μετάλλια στο στήθος τους» (vid)

 Τα σχέδια για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται μιας «πολεμικής συμμορίας» που πολεμά την Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε νωρίτερα ότι μια πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 κατευθύνεται ήδη στην Ουκρανία από την Δανία και την Ολλανδία, τα οποία θα πετάξουν πάνω από τον ουκρανικό ουρανό αυτό το καλοκαίρι.

«Σεισμός» στις ΗΠΑ: Είχαν ετοιμάσει τα πάντα για τη δολοφονία του Τραμπ – Μέχρι και… drone διέθετε ο Τόμας Κρουκς για την «καθαρή» βολή

 Συνεχίζονται οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ που θα βύθιζε τις ΗΠΑ στον εμφύλιο!

Πλήθος αμερικανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο 20χρονος Τόμας Κρουκς επιτηρούσε την περιοχή και τον ίδιο τον στόχο μέσω drone πριν ανοίξει πυρ.

«Ο ένοπλος που πυροβόλησε στο αυτί τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το Σάββατο πέταξε ένα drone πάνω από τον χώρο της προεκλογικής ομιλίας λίγες ώρες πριν ο Τραμπ ανέβει στη σκηνή».

Ισραήλ: Αναχαίτισε πύραυλο από την Υεμένη που είχε στόχο την πόλη Εϊλάτ

 Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν τα ξημερώματα στην πόλη Εϊλάτ του νότιου Ισραήλ, με τον IDF να ανακοινώνει λίγα λεπτά αργότερα ότι αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύθηκε από τους Χούθι της Υεμένης.

Σύμφωνα με τον IDF, ο πύραυλος καταρρίφθηκε πριν καν εισέλθει στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Το Εϊλάτ, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα, γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων από τους Χούθι της Υεμένης.

Ρωσία: Αεροσκάφη απέτρεψαν αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα από το να παραβιάσουν τα σύνορα πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς

 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη απέτρεψαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ από το να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Αφού εντόπισε αεροπορικό στόχο να προσεγγίζει τα σύνορα της Ρωσίας, ο στρατός απογείωσε αμέσως μαχητικά MiG-29 και MiG-31, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο. Τα MiG ταυτοποίησαν τα αεροσκάφη ως δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητεί όπλα μεγάλου βεληνεκούς μετά τη νέα ρωσική επίθεση με drones στο Κίεβο

 Η Ουκρανία χρειάζεται όπλα μεγάλου βεληνεκούς προκειμένου να προστατεύσει τις πόλεις και τους στρατιώτες της στην πρώτη γραμμή από τις ρωσικές βόμβες και τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έπειτα από μια μαζική επίθεση με drones και πυραύλους στη διάρκεια της νύχτας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας την πέμπτη επίθεση με drones στο Κίεβο μέσα σε δύο εβδομάδες,

Ισραήλ: Ο στρατός λέει πως αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, οι Χούθι λένε πως έθεσαν στο στόχαστρο την Εϊλάτ

 Το Ισραήλ δήλωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε πύραυλο εδάφους-εδάφους που εκτοξεύθηκε σήμερα (21/7) από την Υεμένη και το κίνημα των Χούθι, που είναι σύμμαχοι του Ιράν, είπαν πως εξαπέλυσαν αρκετούς πυραύλους εναντίον της ισραηλινής πόλης Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Γαλλία: Μαίνεται ο «πόλεμος του νερού» -Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στα δυτικά εν μέσω λειψυδρίας

 Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ακτιβιστές συγκρούστηκαν στο λιμάνι Λα Ροσέλ στα δυτικά της Γαλλίας, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Με αντλίες νερού και δακρυγόνα αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαλύσουν τη συγκέντρωση 4.000 ανθρώπων, που διαμαρτύρονταν κατά της κατασκευής δεξαμενών νερού που θα χρησιμοποιούνται για τη γεωργία.


Ενας αστυνομικός και πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά καταστήματα.

Μύκονος: Δυο λουόμενοι τραυματίστηκαν από τα κύματα που δημιούργησε πλοίο – Συνελήφθη ο πλοίαρχος

 Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (20/7) στην παραλία του Αγίου Στεφάνου στη Μύκονο από επιβατηγό πλοίο, το οποίο σήκωσε κύματα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό λουόμενων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου για την πρόκληση υψηλού κυματισμού στην πολυσύχναστη παραλία “ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ” από το επιβατηγό – οχηματαγωγό (Ε/Γ – Ο/Γ) πλοίο

C-130 καθηλώθηκε στην Κεφαλονιά μετά από πρόσκρουση με κολόνα

 C-130 καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, μετά από πρόσκρουση με κολόνα που βρίσκεται στην πίστα του αεροδρομίου. Ο «Ηρακλής» της 356 μοίρας είχε απογειωθεί νωρίτερα απ’ την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα με αρχικό προορισμό το Άκτιο ώστε να παραλάβει από εκεί ιατρικό προσωπικό. 

Στη συνέχεια κλήθηκε να συνεισφέρει σε αεροδιακομιδή από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

 Όταν προσγειώθηκε το μεταφορικό αεροσκάφος ακολούθησε το όχημα «Follow Me» που κατεύθυνε το σημείο στάθμευσης. Για άγνωστο λόγο χτύπησε η μία πτέρυγα σε κολόνα. 

Έβρος: Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που δέχθηκε πυρά – Θα χρειαστεί και νέο χειρουργείο – Σε εξέλιξη οι έρευνες

 Σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο συνοριοφύλακας, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμό στο Σουφλί του Έβρου από άτομα που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται πλέον ο 56χρονος συνοριοφύλακας, που δέχθηκε πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά στο Σουφλί Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη το βράδυ, πήγε καλά, ωστόσο θα χρειαστεί και νέο χειρουργείο. Στη παρούσα φάση, την βολίδα που τον έπληξε δεν την αφαίρεσαν γιατί υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του.

Τιμολόγια ρεύματος: Στην κατανάλωση Αυγούστου θα επιδοτούνται μόνο οι 500 πρώτες κιλοβατώρες – Τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση

 Η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται για την επιβολή έκτακτου τέλους στις εταιρίες παραγωγής ρεύματος προκειμένου να επιδοτηθούν οι καταναλωτές αναμένεται να ανακόψει την αύξηση της τιμής των τιμολογίων. 

Το ακριβές ποσό της επιδότησης θα ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου. Η επιδότηση των λογαριασμών του Αυγούστου θα δοθεί σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια.