Οι Κούρδοι μαχητές «Πεσμεργκά» υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2018

Νορβηγοί βουλευτές, πρότειναν όπως μετέδωσε το Νορβηγικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΝΤΒ, για το Νόμπελ Ειρήνης το πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, τη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, Ρώσους ακτιβιστές στον τομέα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις μονάδες των Κούρδων «Πεσμεργκά» για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2018.
Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Αριστερού Κόμματος της Νορβηγίας Πετέρ Έϊντε δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρότεινε για το βραβείο τη δημοσιογράφο της ρωσικής εφημερίδας Novaya Gazeta Ελένα Μιλάσινα,

Ρίβλιν: Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, «κλειδί» για την περιοχή

Το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Πρόκειται για τον πρώτο Πρόεδρο ξένης χώρας που επισκέπτεται το Αρχηγείο Στόλου.
Ο Ισραηλινός Πρόεδρος χαρακτήρισε κλειδί για τη σταθερότητα στην περιοχή τη δημιουργία κοινής περιφερειακής δύναμης μέσα από τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, σημειώνοντας ότι «αυτή η συνεργασία εξυπηρετεί και συνεισφέρει και στην ασφάλεια των δυο χωρών».

Το μοναδικό φαινόμενο της «σούπερ μπλε ματωμένης» Σελήνης από τη NASA [Βίντεο]

Τεράστια, πιο κοντινή από ποτέ και «ματωμένη»: μια ιδιαίτερα σπάνια ολική έκλειψη Σελήνης προσέφερε την Τετάρτη ένα εντυπωσιακό θέαμα που ήταν ορατό από μεγάλο μέρος του πλανήτη.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ για να δουν τη Σελήνη να χάνεται κρυμμένη από τη σκιά της Γης και μετά να επανεμφανίζεται κατακόκκινη.
Ορισμένοι περίμεναν ακόμη και πέντε ώρες ελπίζοντας ότι θα βρουν μια καλή θέση στο αστεροσκοπείο Γκρίφιθ του Λος Άντζελες, που άνοιξε τις πόρτες του στις 3.30 τα ξημερώματα για να υποδεχτεί περίπου 2.000 επισκέπτες.

Ντόρα και Αντώναρος κατά Άδωνι για το Μακεδονικό

Στο στόχαστρο στελεχών διαφόρων πολιτικών γενεών και κατευθύνσεων της Νέας Δημοκρατίας έχει μπει ο νυν αντιπρόεδρος του κόμματος, Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις παλαιότερες θέσεις του για το Μακεδονικό.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά ότι «εγώ δεν είμαι περιπλανώμενη. Δεν είδα φως και μπήκα. Δεν επιθυμούμε το όνομα Μακεδονία για τα Σκόπια. Δεν είμαι γραφική, έχω διαπραγματευτεί αυτή την ιστορία.(…)».

Ένας ακόμη «άριστος» της ΟΝΝΕΔ: Πίθηκοι οι Σκοπιανοί, κρεμάλες για τους «εθνοπροδότες»

«Όταν εμείς κάναμε εγκαίνια στην Ακρόπολη, αυτοί είχαν ουρά και πηδούσαν από δέντρο σε δέντρο». Με αυτήν την «βαθιά» «ιστορική» και «βαθιά» «ανθρώπινη» στάση αντιμετωπίζει τον λαό της ΠΓΔΜ, το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, σε ανάρτησή του στο twitter, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και την ενεργοποίηση πειθαρχικών διαδικασιών από την οργάνωση της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

Πειράματα με καυσαέρια σε ανθρώπους και στην Ολλανδία

Δοκιμές για να μετρηθούν οι επιπτώσεις από την έκθεση στα καυσαέρια πραγματοποιούνται «εδώ και χρόνια» στην Ολλανδία σε ανθρώπους και ζώα, αποκάλυψαν σήμερα στον Τύπο Ολλανδοί επιστήμονες, χαρακτηρίζοντας το σκάνδαλο γύρω από τους Γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων «τρικυμία μέσα σ' ένα ποτήρι νερό».
Στη διάρκεια ενός πειράματος που έγινε το 2006, εθελοντές εκτέθηκαν στις αραιωμένες εκπομπές ενός κινητήρα ντίζελ για δύο ώρες το πολύ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφοράς NRC.