Ρωσία -Μεντβέντεφ: Η χώρα διεξάγει ιερό πόλεμο κατά του Σατανά

 Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε σήμερα τον πόλεμο στην Ουκρανία ιερή σύγκρουση με τον Σατανά προειδοποιώντας ότι η Μόσχα μπορεί να στείλει όλους τους εχθρούς της «στις αιώνιες φωτιές της Γέεννας» (Σ.τ.Σ: η Γέεννα είναι βιβλική περιοχή που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, η "κόλαση" όπου θα τιμωρηθούν, μετά θάνατον, οι αμαρτωλοί).

Από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αντιπαράθεση της Ρωσίας με τη Δύση μετά την Κρίση των πυραύλων της Κούβας, το 1962, όταν οι υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου έφτασαν στο κατώφλι του πυρηνικού πολέμου.

Μάχες σώμα με σώμα σε Μπάκχμουτ και Σολεντάρ – Η Μόσχα πιέζει στο Ντόνμπας

 Η Μόσχα με σωστή διαχείριση των δυνάμεών της και υπομονή θεωρεί πως θα κερδίσει τον πόλεμο

Μάχες σώμα με σώμα διεξάγονται από το πρωί στο Μπάκχμουτ καθώς οι Ρώσοι εφορμούν στα νότια, ανατολικά και βόρεια προάστια της πόλης των εκατό χιλιάδων κατοίκων.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων στο σύνολο του μετώπου του Ντόνμπας με έμφαση στο Μπάκχμουτ και το Σολεντάρ, όπου οι Ουκρανοί έχουν συγκεντρώσει μία πολύ μεγάλη δύναμη τριάντα χιλιάδων ανδρών για να κρατήσουν την στρατηγικής σημασίας αμυντική γραμμή.

Αργεντινή: Για «υποκίνηση μίσους» ενάντια στην Αντιπρόεδρο Κριστίνα Κίρσνερ διώκονται 4 στελέχη οργάνωσης

 Τέσσερα στελέχη οργάνωσης της άκρας δεξιάς στην Αργεντινή αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για «υποκίνηση μίσους» ενάντια στην Κριστίνα Κίρσνερ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ομοσπονδιακός δικαστής, στο πλαίσιο έρευνας παράλληλης με αυτήν που αφορά την απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου.

Οι Τζόναθαν Μορέλ, Λεονάρντο Σόσα, Γκαστόν Γκέρα και Σαμπρίνα Βασίλε, ηγετικά στελέχη της Revolución Federal, κατηγορούνται για «δημόσια υποκίνηση μίσους, μισαλλοδοξίας και συλλογικής βίας εναντίον μιας ηγέτη σε βαθμό που οδήγησε ένα πρόσωπο να διαπράξει αυτό που, κατά τα λόγια μελών της  Revolución Federal θα ‘γραφόταν στην ιστορία’, δηλαδή την απόπειρα κατά της ζωής της αντιπροέδρου», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

ΗΠΑ: «Θα απελευθερώσουμε το Ιράν», δήλωσε ο Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση – Ουδέν σχόλιο από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

 Αίσθηση προκάλεσε ο Τζο Μπάιντεν με τη νέα δήλωσή του για το Ιράν. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε χθες, Πέμπτη, «να απελευθερώσει το Ιράν» και πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και εβδομάδες σύντομα θα καταφέρουν να απελευθερωθούν.

«Μην ανησυχείτε, θα απελευθερώσουμε το Ιράν. Θα απελευθερώσουν τους εαυτούς τους αρκετά σύντομα», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας στην Καλιφόρνια, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι που κρατούσαν πανό υπέρ των Ιρανών διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Πακιστάν: Μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο πρώην πρωθυπουργός Χαν αναρρώνει στο νοσοκομείο

 Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν αναρρώνει σήμερα στο νοσοκομείο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, στην οποία τραυματίστηκε από σφαίρα, με τους υποστηρικτές του να δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν «τη μεγάλη πορεία» προς το Ισλαμαμπάντ κατά της κυβέρνησης.

Από τη χθεσινή επίθεση εναντίον της οχηματοπομπής του – την οποία φαίνεται ότι εξαπέλυσε ένας ένοπλος—σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα άλλοι, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ένταση στο Πακιστάν, το οποίο έχει βυθιστεί σε βαθιά πολιτική κρίση μετά την απομάκρυνση του Χαν από την εξουσία τον Απρίλιο.

Ν. Κορέα: Συναγερμός για πτήση 180 βορειοκορεατικών μαχητικών – Παρατείνεται η κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ

 Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι απογειώθηκαν εσπευσμένα νοτιοκορεατικά μαχητικά αφού ραντάρ εντόπισαν κάπου 180 στρατιωτικά αεροπλάνα της Βόρειας Κορέας να πετούν επί τέσσερις ώρες σήμερα βορείως των στρατιωτικοποιημένων συνόρων.

Σε απάντηση, η Νότια Κορέα προχώρησε σε εσπευσμένη απογείωση 80 αεροσκαφών, περιλαμβανομένων «αόρατων» μαχητικών F-35A. Περίπου 240 αεροσκάφη, τα οποία συμμετέχουν μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα αεροπορικά γυμνάσια με την ονομασία Vigilant Storm, συνεχίζουν τις ασκήσεις, ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.