Αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν και τις βαλίτσες να ανοίξουν…

 «Αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν», κραύγασε ο Γιώργος Βασιλειάδης στο Διαρκές συνέδριο του ΣυΡιζΑ, παραφράζοντας την ιστορική φράση του θρυλικού ηγέτη της Κίνας, Μάο Τσετούνγκ. Ευτυχώς για τον αναπληρωτή γραμματέα του ΣυΡιζΑ που ο Μάο δεν ζει και δεν υπάρχει Μάο στον ΣυΡιζΑ. Σε αυτή την περίπτωση, σίγουρα δεν θα υπήρχε Βασιλειάδης.

Πανελλήνια οργή: Η Ελλάδα καιγόταν και στο Μαξίμου έκαναν πλάκα! Διάθεση για πειράγματα είχαν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας σεζόν

 Ανατριχίλα και οργή προκαλεί η αποκάλυψη άκρως φιλοκυβερνητικής εφημερίδας για το Υπουργικό Συμβούλιο στο Μαξίμου που μετατράπηκε κυριολεκτικά σε πάρτι. Δεν ήταν μόνο τα προκλητικά γενέθλια του Καιρίδη με τα τραγουδάκια.

Διάθεση για πειράγματα είχαν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας σεζόν του Υπουργικού Συμβουλίου. Φαινόταν από την αρχή ότι ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε καλή διάθεση και έτσι,

Κακοκαιρία Daniel: «Ήχησε» το 112 για Εύβοια, Λάρισα και Πιερία – Προβλήματα σε Οινόη, Κέρκυρα, Λαμία

 Ειδοποίηση στα κινητά τους έλαβαν πριν από λίγο οι κάτοικοι σε Εύβοια, Λάρισα και Πιερία καθώς η κακοκαιρία «Daniel» αναμένεται να πλήξει τις συγκεκριμένες περιοχές με περισσότερη σφοδρότητα.

Σύμφωνα με το μήνυμα, συστήνεται στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών καθώς η κακοκαιρία απειλεί με μεγάλες βροχοπτώσεις και υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας.

Κακοκαιρία «Daniel» στην Κέρκυρα: Έπεσαν δέντρα, ακυρώθηκαν πτήσεις, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

 Μετά την Λαμία, στην οποία η ξαφνική νεροποντή που σημειώθηκε είχε ως αποτέλεσμα ένας άντρας να εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του που το παρέσυρε χείμαρρος, νέα προβλήματα σημειώθηκαν από την κακοκαιρία «Daniel» αυτή την φορά στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, ισχυρό μπουρίνι έπληξε στις 3 μετά το μεσημέρι το νησί με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος και οι κεραυνοί να προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, καθώς επίσης και στη λειτουργία του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας».

ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Μεταξά: «Απαράδεκτο να αναβάλλονται χημειοθεραπείες και να παίρνουν λεφτά οι εργολάβοι»

 ην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Μεταξά την οποία κατήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι καθώς ακυρώνονται χημειοθεραπείες λόγω υποχρηματοδότησης και οι εργαζόμενοι φτάνουν στο σημείο να «ζητιανεύουν» τροφή και φάρμακα για τους ογκολογικούς ασθενείς επιβεβαιώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι είναι «απαράδεκτο το να αναβάλλονται χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης χρημάτων και να σκορπάμε τα λεφτά σε εργολάβους».

«Οχι» στα 20.000.000 ευρώ του Ιρλανδού Μίδα Paul Richard Coulson είπε ο ιδιοκτήτης της ιστορικής «Ταβέρνας της Γιαγιάς»

 Talk of the town σε Πόρτο Χέλι, Κρανίδι αλλά και σε όλη την Αργολίδα έχει γίνει η φημολογούμενη είδηση ότι ο Ιρλανδός billionaire Paul Richard Coulson προσέφερε 20.000.000 ευρώ στον επιχειρηματία Γιώργο Αντωνίου, ιδιοκτήτη του ιστορικού μαγαζιού «Η ταβέρνα της Γιαγιάς», για να την αγοράσει, εισπράττοντας ένα μεγαλοπρεπές «όχι».

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Φήμες ή φούμαρα, το σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής, οι μεσίτες αλλά και οι διάσημοι πελάτες της ταβέρνας συζητούν για τη μυθική προσφορά.

Αλεξανδρούπολη: Απογυμνώθηκε η εθνική άμυνα!

 Το ερώτημα είναι ένα. Πώς εξηγείται το γεγονός ότι στις πρωτοφανείς σε αριθμό και έκταση πυρκαγιές του καλοκαιριού (Αύγουστος 2023) 

οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη ήταν οι πιο καταστροφικές, με επικίνδυνες επιπτώσεις στην εθνική άμυνα, καθώς κατέκαψαν δασώδεις εκτάσεις στρατηγικής σημασίας.

  • Από τον Νικ. Σταυρουλάκι

Την κρισιμότητα της κατάστασης επιβεβαίωσε τόσο η αποστολή κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχής για καταγραφή της κατάστασης όσο και η επιθεώρηση από τον ίδιο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κ. Φλώρο, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Δώρο της Ελλάδας στην Τουρκία η ΑΟΖ Ρόδου και Καστελόριζου!

 Τα τρικ Μητσοτάκη - Ερντογάν πληγώνουν ανεπανόρθωτα (μέσω Χάγης) τα δικαιώματα της χώρας μας - Σκαρώνουν «ψαλίδι» στην κυριαρχία μας σε Κάρπαθο, Κάσο και ανατολικές ακτές της Κρήτης

Οι προκεχωρημένες στο παρασκήνιο διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας για διμερείς πολιτικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν κατά τη συνάντηση Γεραπετρίτη και Φιντάν στην Αγκυρα, θα κλειδώσουν κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Νέα Υόρκη και θα επισημοποιηθούν αργότερα, μέχρι το τέλος του χρόνου, στη συνάντηση κορυφής Ελλάδας – Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

Πρωτοφανές σαμποτάζ στον Κυριάκο από την Wikipedia: Τον παρουσιάζει ως εγκληματία!

 Όσοι επισκέφτηκαν σήμερα την σελίδα της Wikipedia για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δοκίμασαν μία εξαιρετικά οδυνηρή έκπληξη.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός μας παρουσιάζεται ως Έλληνας εγκληματίας, πρόεδρος μίας Φασιστικής και διεφθαρμένης κυβέρνησης, εμφανίζεται ως εγκληματίας κατά του ελληνικού λαού, Υπεύθυνος για την οικολογική καταστροφή της χώρας, ενώ στη συνέχεια αναφέρονται ακόμα πιο φρικτοί χαρακτηρισμοί

Η ομάδα διαδικτυακού πολέμου του Κυριάκου, συνέτριψε την Wikipedia!

 Γνωρίζω φυσικά πως είναι αδύνατο για τον Κυριάκο, να χάσει Σαββατοκύριακο. Θα πρέπει όμως να υποχρέωση την χρυσοπληρωμένη ομάδα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτει, να κάνει την καρδιά της πέτρα, και να δουλεύει με βάρδιες, Κυριακές και αργίες, ώστε να αποφευχθούν τέτοια βρώμικα χτυπήματα κατά του Κυβερνήτη

Δείτε την συκοφαντική αναφορά που αναρτήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Wikipedia:

Σωκράτης Φάμελλος / Επίσκεψη τη Δευτέρα στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΡΤ3

 O Σωκράτης Φάμελλος στις 12:30 μ.μ. θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού όπου θα συναντηθεί με εργαζόμενους και συνδικαλιστές της ΕΡΤ3

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, αύριο Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 π.μ., θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή, Φίλιο Στάγκο.

Στη συνέχεια, στις 12:30 μ.μ. θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΡΤ3 στη λεωφόρο Στρατού όπου θα συναντηθεί με εργαζόμενους και συνδικαλιστές της ΕΡΤ3.

Τα κικιρίκου του Μητσοτάκη και η ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

 Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν η Αριστερά δεν αναλάβει τη δική της ευθύνη

Κικιρίκου, ακούστηκε ο Μητσοτάκης από το Μαξίμου. Είμαστε μόνοι μας στον δρόμο της ευθύνης! Αλαζονεία, έπαρση, αίσθημα ανωτερότητας που χρήζει ειδικής αγωγής, αλλά ποιος να τολμήσει να του το πει. Και ανοησία φυσικά, γιατί αν είσαι μόνος σου στην ευθύνη, είσαι και μόνος σου στις ευθύνες.

Παππάς: Δεν αισθάνομαι απειλή από τον Κασσελάκη – Ο καθένας θα κριθεί για την πορεία του και την ατζέντα του

 «Ο καθένας έχει δικαίωμα να κριθεί για την πορεία του και την ατζέντα του», ανέφερε για την υποψηφιότητα Κασσελάκη ο επίσης υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Παππάς.

Ο κ. Παππάς μιλώντας στο mega με φόντο τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 10/9 και τις 5 υποψηφιότητες για τη διαδοχή Τσίπρα στο κόμμα, τόνισε πως «έχουν ξεδιπλωθεί οι περισσότερες ατζέντες, υπάρχουν κενά βεβαίως που πρέπει να προσδιοριστούν», αλλά και ότι δεν αισθάνεται απειλή από τον Στέφανο Κασσελάκη, προσθέτοντας πως οι νέες υποψηφιότητες μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των πολιτών και να τους ενθαρρύνει να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Ουκρανία: Υπέβαλε και επίσημα την παραίτηση του ο υπουργός Άμυνας, Oleksii Reznikov

 Υπέβαλε και επίσημα την παραίτηση του ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksii Reznikov με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ουκρανικού Κοινοβουλίου.

Η αντικατάσταση του Reznikov αποτελεί απόφαση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky και συνιστά τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ουκρανική κυβέρνηση από την έναρξη του πολέμου.
«Υπέβαλα την επιστολή παραίτησης μου στον Ruslan Stefanchuk, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

Τζουμάκας (ΣΥΡΙΖΑ): Έπρεπε να μείνει ο Τσίπρας – Κάποιοι έφτιαξαν το θέμα Κασσελάκη

 Την θέση πως ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να παραμείνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος επιπλέον σημείωσε πως κάποιοι κύκλοι είναι αυτοί που έφτιαξαν το «θέμα Κασσελάκη».
«Δεν ήρθε ξαφνικά.
Κάποιοι το έφτιαξαν.
Διάφοροι κύκλοι θέλουν να επηρεάζουν τα κόμματα, να έχουν πρόσβαση σε αυτά και να αλλάζουν την ατζέντα, να την υποβαθμίζουν και να την βγάζουν από την πολιτική» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Τζουμάκας, υποστηρίζοντας πως το θέμα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό.

Σάλος - Ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου θυμίζει στον Πέτσα τι έγραφαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τις φωτιές του 2017

 Μην εμπλέκετε την επιστήμη στους πολιτικούς σας μύθους, συστήνει ο Μανώλης Πλειώνης

Ευθείες βολές κατά της κυβερνητικού επιτελείου Μητσοτάκη και ιδίως κατά των υπουργών του Σοφίας Βούλτεψη και Στέλιου Πέτσα, που για να θολώσουν τις ζοφερές εντυπώσεις από τη μεγάλη οικολογική και φυσική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές που κατέκαψαν φέτος την Ελλάδα και ιδίως τον Έβρο,

«Οι ΗΠΑ χρειάζονται διέξοδο από την Ουκρανική ήττα, ανόητοι» - Σοκ: Οι Ουκρανοί έχασαν το 70% των όπλων της Δύσης

 Apty Alaudinov (Ειδικές δυνάμεις Akhmat): Το 70% των οπλικών συστημάτων της Δύσης έχει καταστραφεί

(upd13) Μετά από 12 εβδομάδες αντεπίθεσης… οι Ουκρανοί έχασαν 50.000 στρατιώτες και επίσης έχασαν το 70% των όπλων που παρέλαβαν από την Δύση όλους αυτούς τους μήνες προ αντεπίθεσης και κατά την διάρκεια της αντεπίθεσης…
Τα αποτελέσματα μιας αντεπίθεσης που περιλάμβανε 12 καλά προετοιμασμένες Ταξιαρχίες και άλλες 8 τακτικές ήταν να καταλάβουν 16 χωριά στην νότια Zaporizhia και να σπάσουν την πρώτη γραμμή άμυνας νότια του Robotyne αλλά χωρίς… ουσιώδη προέλαση…

Υπάρχει αιτία για την συγκλονιστική αποτυχία στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών τραπεζών - Το κράτος επένδυσε 54 δισ παίρνει 4 δισ

 Τα 54 δισεκ. επενδύθηκαν με βασικό γνώμονα να χάσει το ελληνικό δημόσιο… τα warrants που επινοήθηκαν – warrants Βερμούδων – ήταν μια συγκλονιστική αποτυχία…

Το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινούν τα placement των ελληνικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)…
Το ελληνικό κράτος μέσω του ΤΧΣ έδωσε 54 δισεκ. και θα πάρει πίσω 4 δισεκ. αυτό ονομάζεται φιάσκο… όχι επιτυχία…
Υπάρχουν αιτίες για αυτή την συγκλονιστική αποτυχία…

Forest City – Μαλαισία: Μια κινεζική ιδιωτική πόλη – φάντασμα αξίας 100 δισεκ. δολαρίων

 Στη Μαλαισία, πλησιάζοντας στην είσοδο της Forest City, μιας τεχνητής πόλης, επένδυση για την οποία δαπανήθηκαν περίπου εκατό δισεκατομμύρια δολάρια από κοινοπραξία με επικεφαλής την κινεζική εταιρεία ακινήτων Country Garden, η κεντρική γέφυρα έχει καταρρεύσει και οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν παράκαμψη για να μπουν στην πόλη.

Στην πόλη, γεμάτη με φοίνικες, οι δρόμοι, τα διαμερίσματα, τα καταστήματα παραμένουν απελπιστικά άδεια.

Η Forest City οικοδομήθηκε με σκοπό να προσελκύσει Κινέζους επενδυτές της μεσαίας τάξης, χωρίς μέχρι στιγμής να το καταφέρει.

Συρία: 23 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ τακτικού στρατού και ανταρτών υποστηριζόμενων από την Τουρκία

 Στους τουλάχιστον 23 υπολογίζονται οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία όταν μαχητές που στηρίζονται από την Τουρκία επιχείρησαν να διεισδύσουν στην περιοχή και συγκρούστηκαν με τον τακτικό συριακό στρατό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, από τις μάχες αυτές στην επαρχία Χασάκε, σκοτώθηκαν 18 μέλη των φιλοτουρκικών οργανώσεων και πέντε Σύροι στρατιώτες, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου που εδρεύει τη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Αλγερία: Οκτώ νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές

 Στους οκτώ αριθμώνται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το Σάββατο τη δυτική Αλγερία, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό, τα θύματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στο Τλεμσέν και το Ελ Μπαγιάντ.

Στο Τλεμσέν, στη βορειοδυτική Αλγερία, εντοπίστηκαν σήμερα τα πτώματα δύο γυναικών και δύο ανδρών, ηλικίας από 22 έως 73 ετών. Όλοι τους επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο που παρασύρθηκε όταν υπερχείλισε ο ποταμός Ουέντ Εντ Ντάλι.

Καναδάς: Δυο νεκροί και έξι τραυματίες από πυροβολισμούς σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην Οτάβα

 Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν τη νύχτα του Σαββάτου στην Οτάβα από πυρά στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων αίθουσας όπου τελούνταν δυο γάμοι, ανακοίνωσε η αστυνομία, που δεν αποκλείει κανένα σενάριο.

«Άκουσα αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, κραυγές, κατόπιν υπήρξε παύση προτού ακουστούν 15 ή 16 εκπυρσοκροτήσεις ακόμη», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νίκο, 28 ετών, που δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό του.

Ρωσία: Κατάρριψη ουκρανικών drones ανοικτά της Κριμαίας και στην περιφέρεια Κουρσκ

 Η Μόσχα ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ουκρανικά drones στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας και της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ, που γειτονεύει με την Ουκρανία στα δυτικά.

Περί τη 01:00 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], «ουκρανικά UAVs καταστράφηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας και πάνω από την περιφέρεια Κουρσκ από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε υπηρεσία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μέσω Telegram.


Πρόεδρος Ν. Αφρικής: Ανεξάρτητη έρευνα δεν βρήκε καμιά απόδειξη πως στάλθηκαν όπλα ή πυρομαχικά στη Ρωσία

 Επιτροπή έρευνας δεν βρήκε καμιά απόδειξη πως φορτώθηκαν όπλα ή πυρομαχικά σε ρωσικό πλοίο στη Νότια Αφρική τον Δεκέμβριο, δήλωσε χθες Κυριακή ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα.

Καμιά από τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί δεν αποδείχθηκε αληθής και αυτοί που τις έκαναν δεν μπορούν να τις τεκμηριώσουν, πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους σε διάγγελμά του προς τους πολίτες.

«Δεν δόθηκε καμιά άδεια εξαγωγής όπλων και δεν εξήχθησαν όπλα», επέμεινε.


Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάλι – Τρεις τραυματίες

 Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μάλι «απέτρεψαν» χθες Κυριακή «τρομοκρατική» ενέργεια σε περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα Μπαμακό, κατά την οποία αστυνομικός και δυο πολίτες τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε ο στρατός.

Η επίθεση, που διαπράχθηκε χθες στη 01:40 [σ.σ. τοπική ώρα· 04:40 ώρα Ελλάδας], είχε στόχο θέση στη Ντιαλακορομπά, στην περιφέρεια Κουλικορό, περίπου πενήντα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας, ανέφεραν οι ένοπλες δυνάμεις μέσω Facebook.

Μπουρούντι: Ένοπλοι πυροβόλησαν αμάχους – Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση ανταρτών RED-Tabara

 Ένοπλοι πυροβόλησαν εναντίον αμάχων κοντά στην Μπουζουμπούρα, στο Μπουρούντι, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο στρατός της αφρικανικής χώρας, χωρίς να δώσει κάποιον απολογισμό θυμάτων, επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε οργάνωση ανταρτών που εξαπολύει εφόδους από την άλλη πλευρά των συνόρων, από το έδαφος της ΛΔ Κονγκό.

Με ανακοίνωσή της, η οργάνωση ανταρτών RED-Tabara ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε το βράδυ προχθές Σάββατο και κατ’ αυτήν είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί πύργος αεροπορικών επικοινωνιών στην επαρχία Μπουμπάνζα, περίπου 13 χιλιόμετρα βόρεια από την οικονομική πρωτεύουσα Μπουζουμπούρα.

Τζο Μπάιντεν: Απογοητευμένος για την απουσία του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ από τη Σύνοδο Κορυφής της G20

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε απογοήτευση χθες Κυριακή για την απουσία του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ από τη Σύνοδο Κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στην Ινδία αυτή την εβδομάδα, διαβεβαιώνοντας πάντως πως «θα μπορέσει να τον δει».

Ερωτηθείς για την απουσία του κ. Σι από τη σύνοδο στο Νέο Δελχί, ο κ. Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους «είμαι απογοητευμένος, αλλά θα μπορέσω να τον δω», αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Τους τελευταίους μήνες, Ουάσιγκτον και Πεκίνο έχουν ξαναρχίσει διάλογο, με σειρά επισκέψεων κορυφαίων Αμερικανών αξιωματούχων στην Κίνα, με πρώτο τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Σομαλία: 150 μαχητές του τρομοκρατικού κινήματος Al-Shabaab σκοτώθηκαν σε στρατιωτική επιχείρηση

 

Ο σομαλικός στρατός σκότωσε 150 μαχητές του τρομοκρατικού κινήματος Al-Shabaab, σε στρατιωτική επιχείρηση σε συνεργασία με φίλες δυνάμεις στην περιοχή «Mudaq», στο κέντρο της χώρας.

Το Σομαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλέστηκε μια στρατιωτική πηγή που είπε: 

«Η στρατιωτική επιχείρηση πέτυχε τους στόχους της και είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία 150 μελών του κινήματος ενώ βρίσκονταν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στην περιοχή Dome της περιοχής Mudug».

Στην Ινδία ο Ε. Μακρόν για τη Σύνοδο της G20 – Στο Μπανγκλαντές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

 Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα ταξιδέψει στην Ινδία για τη σύνοδο της G20 και κατόπιν στο Μπανγκλαντές το Σάββατο 9η και την Κυριακή 10η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Ελιζέ χθες Κυριακή το βράδυ.

Στο Νέο Δελχί, θα θίξει στους ομολόγους του τους «κινδύνους της διαίρεσης του κόσμου» εξαιτίας κυρίως της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Στη σύνοδο θα συζητήσει επίσης απαντήσεις στις «μεγάλες παγκόσμιες προκλήσεις, την ειρήνη και τη σταθερότητα, τον αγώνα κατά της φτώχειας, την προστασία του κλίματος και του πλανήτη, τη διατροφική ασφάλεια και ακόμη τη ρύθμιση του ψηφιακού κόσμου».

Στη Ρωσία ο Ερντογάν – Συνάντηση με Πούτιν για τη συμφωνία για τα σιτηρά

 Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται σήμερα (4/9) τη Ρωσία για να συζητήσει με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την επαναφορά σε ισχύ της συμφωνίας που επέτρεπε την εξαγωγή των σιτηρών της Ουκρανίας μέσω Μαύρης Θάλασσας εγκαίρως για τη φθινοπωρινή σοδειά.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στο Σότσι, στη νοτιοδυτική Ρωσία.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Ερντογάν και του κ. Πούτιν από τον Οκτώβριο του 2022 θα γίνει την ώρα που ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να περιορίσει την ουκρανική αντεπίθεση που, σύμφωνα με το Κίεβο, μοιάζει πλέον πολλά υποσχόμενη, έπειτα από τρεις μήνες εχθροπραξιών, στο νότιο μέτωπο.