Σε 3 χρόνια οι εξορύξεις από ExxonMobil-Total

Σε ορίζοντα τριετίας τοποθετούνται οι πρώτες γεωτρήσεις πετρελαίου στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, με τις ExxonMobil και Total να μπαίνουν δυναμικά στο ενεργειακό παιχνίδι, αξιοποιώντας την αυξημένη τεχνογνωσία τους πάνω στην εξόρυξη «μαύρου χρυσού» από μεγάλο βάθος.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι μέχρι τις αρχές Ιουλίου οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων εταιρειών θα έχουν καταλήξει στις περιοχές

Αιφνιδιάστηκαν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση NOOR 1

Δεν πρόλαβε να αναρτηθεί στο διαδίκτυο από το Zougla.gr η προαναγγελία της δημοσίευσης αποκαλύψεων για την υπόθεση NOOR 1 και άρχισε ο πανικός.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, καταδικασμένος σε ισόβια ως ένας εκ των πρωταγωνιστών στην υπόθεση,

Τα "Malta Files" καίνε τον Γιλντιρίμ

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Σ' ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο φέρεται πως εμπλέκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν.

Δύο ιστοσελίδες, η ρουμανική theblacksea.eu και η γαλλική mediapart.fr, φέρνουν στο φως τα «Malta Files» και μιλούν για περιουσία μαμούθ της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας, η οποία ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια δολάρια και «απλώνεται» στην Ολλανδία και τη Μάλτα.

Όλοι μαζί και ο Τραμπ χώρια

«Μελανό σημείο» της διάσκεψης της ομάδας των χωρών της G7, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο και πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, χαρακτηρίζεται το ότι οι ΗΠΑ τελικά κράτησαν τη δική τους στάση και δεν ακολούθησαν τις λοιπές χώρες, ως προς την έκφραση υποστήριξης των προβλεπομένων στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.

Στο κοινό ανακοινωθέν σημειώνεται πως οι υπόλοιπες έξι χώρες-μέλη της ομάδας, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν «την ουσιαστική δέσμευσή τους στην εφαρμογή της αναφερόμενης συμφωνίας».

7 από τις πιο «τρελές» αποστολές κομάντο κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος αποτέλεσε αναμφίβολα μία συγκλονιστική χρονική περίοδο για τις πολεμικές επιχειρήσεις. Η έλευση των αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων έφερε μία νέα προσέγγιση στον πόλεμο και η έκταση του πολέμου εξασφάλισε ότι τα στρατεύματα αυά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητές τους.
Δυνάμεις και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές του πολέμου διακρίθηκαν για ιδιαίτερα τολμηρές αποστολές.