Ξένοι και Έλληνες γεωεπιστήμονες ξεκινούν τις έρευνες στον Κορινθιακό

Το πλοίο-γεωτρύπανο Fugro Synergy, στο οποίο επιβαίνουν ξένοι και Έλληνες γεωεπιστήμονες, μόλις ξεκίνησε να κάνει τεκτονικές και παλαιοκλιματολογικές έρευνες στον Κορινθιακό κόλπο, οι οποίες θα διαρκέσουν σχεδόν οκτώ εβδομάδες, έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Το πλοίο θα ανασύρει γεωλογικά δείγματα (πυρήνες), κάνοντας γεωτρήσεις σε τρία διαφορετικά σημεία στο κεντρικό και στο ανατολικό τμήμα του Κορινθιακού, σε βάθος έως 750 μέτρων κάτω από τον βυθό της θάλασσας.

Κάρλα Μπρούνι: Αισθάνομαι πολύ κοντά στην Ελλάδα

Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος σταθμός τής παγκόσμιας περιοδείας της πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το καινούριο άλμπουμ της με τίτλο «French Τouch».
Όπως λέει η κ. Μπρούνι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αισθάνεται πολύ κοντά στην Ελλάδα οπότε όταν της πρότεινε ο παραγωγός της, Ντέιβιντ Φόστερ να ξεκινήσει την περιοδεία της από την Ελλάδα ήταν κάτι που την ενθουσίασε. «Ο παραγωγός μου,

Η «γιαγιά της Λέσβου» και ο ψαράς Στρατής που βοήθησαν χιλιάδες πρόσφυγες τιμήθηκαν

Σε δυο εμβληματικούς ανθρώπους της Λέσβου, τη γνωστή ως «γιαγιά» Αιμιλία Καμβύση και τον ψαρά Στρατή Βαλαμιό, υποψήφιους για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το 2016, μαζί με την ηθοποιό Σούζαν Σάραντον, για τα όσα έπραξαν για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που πέρασαν στο νησί και συγκεκριμένα στο χωριό τους, τη Σκάλα

H 11άδα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ

Είχε πολλές απουσίες. Επαιξαν κι αυτές τον ρόλο τους για να κάνει πέντε αλλαγές στην 11αδα ο Τάκης Λεμονής.
Ο Ελληνας τεχνικός λοιπόν άλλαξε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Σισέ-Ενγκελς αντί Μποτία-Νικολάου) σε σχέση με το ματς της Βαρκελώνης έβαλε στα χαφ του Ρομαό και Οτζίτζα και πίσω από τον Ανσαριφάρντ ο οποίος πήρε φανέλα βασικού θα αγωνιστούν οι Ανδρούτσος, Φορτούνης και Πάρντο.